ΘΕΣγάλα σούπερ μάρκετ

Ο συνεταιρισμός που έφερε στην Ελλάδα του αυτόματους πωλητές γάλακτος (τα περίφημα ATM’s γάλακτος) ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συνεργασία με τα Super Market Κρητικός, προκειμένου τη διάθεση μιας σειράς προϊόντων της σε επιλεγμένα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει αρχικά την διάθεση των προϊόντων ΘΕΣ γάλα, όπως το ολόφρεσκο ποιοτικό γάλα (πλήρες και ελαφρύ), το ρυζόγαλο και οι κρέμες του, ενώ σταδιακά η γκάμα θα εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα. Ήδη ο Συνεταιρισμός, πέρα από τους Αυτόματους Πωλητές και τα ΘΕΣγάλα συν καταστήματά του, διαθέτει το φρέσκο γάλα και τα προϊόντα του και σε μικρά σημεία λιανικής πώλησης στην εγχώρια αγορά.

Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία σκοπεύει να θεραπεύσει μετά την υπαγωγή του στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106.

Η υπαγωγή εγκρίθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο στις 3 Δεκεμβρίου και μαζί ενεργοποιήθηκε το πλάνο εξυγίανσης, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει το γενναίο «κούρεμα» των υποχρεώσεων και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής των υπόλοιπων χρεών.

Ο συνεταιρισμός διαθέτει δίκτυο 64 καταστημάτων, το οποίο λειτουργεί υπό καθεστώς franchise ενώ ο τζίρος της πέρυσι εκτιμάται πως έκλεισε στα επίπεδα των 17 με 18 εκατ. ευρώ.