νέα συναρπαστική franchise επιχείρηση

Το να ξεκινήσεις μια νέα επιχείρηση αποτελεί πραγματικά μια συναρπαστική εμπειρία και αν η επιχείρηση αυτή είναι franchise, τότε ξεχνάς μια σειρά από προβληματισμούς, εκμηδενίζεις το ρίσκο και απογειώνεις τις αποδόσεις, επιλέγοντας ένα αξιόλογο franchise brand από τα editor’s choice του Franchise.GR.

Το franchise concept που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει όχι μόνο μελετήσει τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται, αλλά και να έχει διαμορφώσει και να διατηρεί δυνατό το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημά του.

Η μητρική εταιρεία θα πρέπει να εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη εταιρική ταυτότητα, που την ξεχωρίζει και την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, να ακολουθεί ένα δομημένο πλάνο marketing και τοπικών προωθητικών ενεργειών, με σωστή παρουσία στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα.

Η αγοραστική εμπειρία θα πρέπει να ξεχωρίζει και να απευθύνεται όσο το δυνατόν και στις πέντε αισθήσεις του καταναλωτή, δημιουργώντας ένα μοναδικό και αξέχαστο συνδυασμό.

Το concept – brand πρέπει να είναι συνέχεια επίκαιρο, μέσω διαρκών βελτιώσεων και ενεργειών marketing, να κορυφώνει το virality και να επιτυγχάνει την αναγκαία αναγνωρισιμότητα που θα σας φέρει πελάτες.

Η υποστήριξή σας θα πρέπει να είναι συνεχής, να μην περιορίζεται στην αρχική εκπαίδευση και στήσιμο του καταστήματος, αλλά να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, συζήτησης, αξιοποίησης ιδεών κ.ο.κ.

Το product mix οφείλει να δημιουργεί υψηλή μέση απόδειξη μέσω προσθετικών αγορών και να αφορά είδη – προϊόντα ή υπηρεσίες που η ζήτησή τους χαρακτηρίζεται από αυξητικούς ρυθμούς ή τουλάχιστον σταθερότητα.

Εμπιστευθείτε τον franchisor, εκφράστε από την αρχή τις όποιες αμφιβολίες σας και τις ιδέες σας, άλλωστε… οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς συνεργάτες. Μην έχετε προσδοκίες ότι η καθημερινότητά σας θα είναι εύκολη, τόσο οι ώρες εργασίας, όσο και η ένταση της κάθε στιγμής θα σας κουράσουν, αλλά με επιμονή και προσήλωση, οι κόποι σας θα ανταμειφθούν και η επένδυσή σας θα αποφέρει τις αναμενόμενες αποδόσεις.