Σταμάτης Ανδριανόπουλος

Οι κ.κ. Σταμάτης και Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, ιδρυτικό μέλος και Managing Director αντίστοιχα του Supply Chain Institute, ανάπτυξαν το θέμα της αξιοποίησης σύγχρονων λύσεων logistics, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των καταστημάτων μικρής λιανικής, σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, στο πρόφατο συνέδριο του selfservice.

Αναφερόμενοι οι ομιλητές σε βασικά στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της λιανικής τροφίμων, τόνισαν πως κατά την περίοδο της κρίσης ενισχύθηκε η συγκέντρωσή της, ενώ η μικρή λιανική, δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, αλλά συνέχισε να δυναμώνει, έχοντας βέβαια μεγάλο rotation.

Τονίζοντας πως οι πελάτες αναζητούν ευκολία και ταχύτητα εξυπηρέτησης, παρουσίασαν την ανάλυση του κόστους εξυπηρέτησης παραγγελιών, που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από το μικρό σημείο πώλησης, ώστε να επιλέγεται το μοντέλο που επιτρέπει την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητά του.

Συμπερασματικά ανέφεραν πως, σε ό,τι αφορά την παραγγελιοληψία, υπάρχει η τάση να καλύπτεται ως υπηρεσία εξ ολοκλήρου από ειδικό συνεργάτη. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το μικρό σημείο λιανικής τροφίμων, λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του, αλλά και της εξέλιξης του ρόλου του με την ανάπτυξη του e-commerce, σημείωσαν πως θα εξακολουθήσει να παίζει σημαντικό ρόλο στην αγορά, με την προϋπόθεση πως θα εκσυγχρονίσει τη λειτουργία του.

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά