δωρεάν εργαλεία τηλεδιασκέψεων

Ποια είναι τα πέντε καλύτερα δωρεάν εργαλεία τηλεδιασκέψεων, που μπορείτε να αξιοποιήσετε για την εξ' αποστάσεως εργασία σας...

Το Zoom ένα εργαλείο τηλεδιάσκεψης μέσω Η/Υ και κινητού, με πολλές ευκολίες, δωρεάν (έως 100 συμμετέχοντες) κι απεριόριστες 1:1 συναντήσεις, με πολλά εργαλεία κατάρτισης για να κάνεις πιο εύκολα κι αποτελεσματικά τη δουλειά σου. Για να συναντηθείς με άτομα εκτός εταιρείας δε χρειάζεται να κάνουν εγγραφή, είσοδο κτλ, παρά μόνο να πατήσουν στο σύνδεσμο (link) που θα τους στείλεις.

Το Teams της Microsoft  επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ ατόμων σε διαφορετικά μέρη, παρέχοντας δωμάτια για chat και συνεργασία, τηλεδιάσκεψη, άμεσες videoκλήσεις, εκπαίδευση εξ αποστάσεως. Διαθέτει απόλυτη ενσωμάτωση με το Office 365 (Word, Excel, Outlook κτλ) και λόγω covid-19 το Teams προσφέρεται δωρεάν για 6 μήνες.

Το Webex είναι μια γνωστή πλατφόρμα για επαγγελματικές τηλεδιασκέψεις, συνεργασίες εξ΄αποστάσεως με πολλούς συμμετέχοντες, e-σεμινάρια, online κατάρτιση κ.α. Η Cisco αναβάθμισε τη δωρεάν έκδοση του Webex, λόγω της ανάγκης για τηλεργασία, με απεριόριστη χρήση (χωρίς χρονικούς περιορισμούς) και υποστήριξη έως και 100 συμμετεχόντων. 

To Whereby προσφέρει εντελώς δωρεάν videoκλήσεις με έως 4 συμμετέχοντες μέσω browser (Chrome, Firefox, Safari κτλ). Δε χρειάζεται να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή ή στο smartphone σου κανένα πρόγραμμα ή εφαρμογή και συνομιλείς άμεσα με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες με την αποστολή ενός link. Επιπλέον, διαθέτει λειτουργικότητες share screen, record meeting και chat.

Για να οργανώσεις και να προγραμματίσεις τις online συναντήσεις σου, το Calendly λειτουργεί σαν γραμματέας σου. Συνδέεται με έως και έξι ημερολόγια σου για να ελέγξει τη διαθεσιμότητα σου και να σε φέρει σε επικοινωνία με τους πελάτες ή συνεργάτες σου. Μία από τις λειτουργίες του Calendly είναι η σύνδεση με το ημερολόγιο Google, το Office 365, το Outlook και το iCloud. Παρέχει δωρεάν δοκιμή 14 ημερών και μετά μπορείς να συνεχίσεις στο δωρεάν πλάνο έως τον Ιούνιο του 2020.