Αντώνης Κυριακίδης

Συζητάμε με τον κο Αντώνη Κυριακίδη, Γενικό Διευθυντή των COFFEEHOUSE Ελλάδος και μας παρουσιάζει αναλυτικά τη μοναδική πρόταση franchise του 5ου κύματος του καφέ...

Ποιά είναι η πρόταση franchise της εταιρείας σας;

Η COFFEEHOUSE είναι ένα boutique concept, εκπρόσωπος του 5ου κύματος καφέ, που παρέχει ένα αυθεντικό και καινοτόμο μοντέλο μετρημένης ανάπτυξης. Προσφέρουμε ένα ευέλικτο μοντέλο franchise, πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε συνεργάτη και της κάθε περιοχής ξεχωριστά. Πρόκειται για ένα κερδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλο, με χαμηλό κόστος επένδυσης και δυνατότητα απόσβεσης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πότε ξεκινήσατε την ανάπτυξή σας και ποιά είναι η μέχρι σήμερα ανταπόκριση από την αγορά;

Το 2012 η αγάπη και το πάθος μας για τον καλό καφέ οδήγησαν στο άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της COFFEEHOUSE στην Αθήνα. Ακολούθησε η δημιουργία ακόμα δύο καταστημάτων στα Βόρεια Προάστια και του πρώτου καταστήματός μας στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η επιτυχία οδήγησε στο δεύτερο βήμα του επιχειρηματικού πλάνου, που ήταν η διαμόρφωση του μοντέλου franchise της COFFEEHOUSE και η ανάπτυξη του brand μας μέσω franchise στην Κύπρο. Τον Ιούνιο του 2015 άνοιξε το πρώτο κατάστημα franchise στη Λάρνακα με μεγάλη επιτυχία, ενώ στα μέσα του 2016 άνοιξαν τα δύο πρώτα στη Λευκωσία.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν με ιδιαίτερη επιτυχία έντεκα καταστήματα COFFEEHOUSE, ενώ παράλληλα κατασκευάζονται τέσσερα νέα καταστήματα σε Λεμεσό, Λάρνακα και Λευκωσία. Οι πελάτες μας αγάπησαν το concept μας από την αρχή και οι συνεργάτες μας απολαμβάνουν την επιτυχία της επένδυσης τους. Έχοντας πλέον γερές βάσεις και μια δυναμική ομάδα, ετοιμαζόμαστε για την ανάπτυξη μας και στην ελληνική αγορά.

Πώς ξεχωρίζει η επιχειρηματική πρότασή σας από τον ανταγωνισμό;

Ως γνήσιοι εκπρόσωποι του 5ου Κύματος Καφέ, μας χαρακτηρίζει η γνώση και η αγάπη για καφέ, ο επαγγελματισμός και η συνέπεια, η άρτια λειτουργία, η επένδυση στην τεχνολογία, η καινοτόμος αναζήτηση και ανάπτυξη νέων πρακτικών και προϊόντων, καθώς και η διαρκής εκπαίδευση της ομάδας και των συνεργατών μας. Στην COFFEEHOUSE έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και σε άλλους τομείς πέραν του καφέ, προσθέτοντας ακόμα ένα σημαντικό όπλο στην φαρέτρα μας και αυτό είναι το κομμάτι του γρήγορου αλλά υγιεινού φαγητού (snacking). Με επικεφαλής τον καταξιωμένο Chef Χριστόφορο Πέσκια παρασκευάζονται καθημερινά, ολόφρεσκα σε όλα τα καταστήματα, ποιοτικά σνακς όπως σάντουιτς, σαλάτες, wraps, energy bowls και μπάρες για όλες τις ώρες της ημέρας.

Τι προσφέρετε και πώς υποστηρίζετε τους franchisees σας;

H ομάδα της COFFEEHOUSE έχοντας εικοσαετή διεθνή εμπειρία στο franchising και συγκεκριμένα στο κομμάτι του καφέ, μεταφέρει όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία στους συνεργάτες μας, οι οποίοι αφουγκράζονται και το όραμα και την φιλοσοφία μας.

Η εκπαίδευση των franchisees μας βασίζεται στα εγχειρίδια της COFFEEHOUSE, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς παρέχοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Η εκπαίδευση μας δεν εστιάζει μόνο στον καφέ και τα προϊόντα, αλλά δίνουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην σωστή λειτουργία της επιχείρησης σε όλους τους τομείς.

Ποιοί είναι οι στόχοι για την ανάπτυξή σας;

Μετά την επιτυχημένη πορεία στην κυπριακή αγορά και παράλληλα με την παρουσία μας τα τελευταία 8 χρόνια με εταιρικά καταστήματα, η COFFEEHOUSE έχει ως άμεσο στόχο την ανάπτυξη μέσω δικτύου franchise σε όλη την Ελλάδα.

Γιατί επιλέξατε το franchising για την ανάπτυξη της εταιρείας σας;

Η αγορά του καφέ γνωρίζει μια δυναμική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αυξάνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των αλυσίδων καφέ. Το γεγονός αυτό δημιούργησε την ανάγκη αυθεντικής εξειδίκευσης και παροχής υπηρεσιών franchise υψηλών προδιαγραφών, που μπορούν να παρέχουν αυξημένη κερδοφορία, ευκολία στον έλεγχο και την λειτουργία των καταστημάτων και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην αγορά. Αυτό είναι και η φιλοσοφία μας, αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά και εκτελούμε πετυχημένα τα τελευταία χρόνια στην COFFEEHOUSE.

Πληροφορίες franchise: 2106540681,