Τηλέμαχος Κουκουφλής

Συζητάμε με τον κ. Τηλέμαχο Κουκουφλή - Γενικό Διευθυντή της ALTERLIFE και μας αναλύει πως η πανδημία επηρεάζει το fitness, πως η ALTERLIFE αντιμετωπίζει τη νέα κατάσταση, αλλά και το μέλλον στον κλάδο.

Πώς το νέο κύμα της πανδημίας επηρεάζει τον κλάδο του fitness;

Το νέο κύμα επηρεάζει το κλάδο μας, κυρίως γιατί η υπηρεσία του fitness έχει να κάνει πολύ με την ψυχολογία του κόσμου και απαιτείται σταθερότητα και ηρεμία στην καθημερινότητα των υποψήφιων μελών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μια σχετική μείωση στην ροή των νέων εισερχόμενων. Ένα άλλο πρόβλημα είναι η δυσκολία του κόσμου να κάνει μακροχρόνια πλάνα και κατ’ επέκταση μακροχρόνια (ετήσια) συμβόλαια με τα γυμναστήρια. Τέλος επειδή μετά από κάθε lockdown δίνεται στα μέλη το χρονικό διάστημα που χάθηκε (λόγω αναστολής λειτουργείας) μεγάλο κομμάτι του τζίρου μας πηγαίνει πίσω χρονικά.

Ποιές ενέργειες κάνετε για να αντιμετωπίσετε τη νέα κατάσταση;

Οι ενέργειες που γίνονται, επικεντρώνονται στο να κρατήσουμε το ηθικό και την ψυχολογία των εργαζομένων μας και των μελών μας σε υψηλό επίπεδο. Να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα σαν ευκαιρία και να διορθώσουμε – αναβαθμίσουμε το σύστημα και τις διαδικασίες μας. Παράλληλα, έχουμε στοχεύσει επικοινωνιακά στο να καταδείξουμε την σημασία της σωματικής άσκησης και της καλής φυσικής κατάστασης στην δύσκολη αυτή περίοδο. Να δείξουμε ενσυναίσθηση και κατανόηση για τις δυσκολίες, αλλά παράλληλα να τονίσουμε πως «το πως θα αλλάξει η ζωή μας μετά την πανδημία το ορίζουμε και εμείς» και «αν είναι να αλλάξει η ζωή μας, ας αλλάξει προσθέτοντας την γυμναστική στην καθημερινότητά μας».

Πώς αξιοποιήσατε την εμπειρία σας από το πρώτο lockdown;

Το αξιοποιήσαμε ενεργώντας από την πρώτη κιόλας στιγμή, χωρίς να υπάρχει περίοδος «παγώματος» και αμηχανίας. Πήραμε αποφάσεις και αναλάβαμε δράσεις άμεσα.

Πώς βλέπετε το μέλλον στο fitness, σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα;

Τόσο το βραχυπρόθεσμο όσο και το μεσοπρόθεσμο μέλλον θεωρούμε πως είναι εξαιρετικά ευοίωνο καθώς όλος ο κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται την σημασία της καλής φυσικής κατάστασης στην ποιότητα ζωής. Η διείσδυση των υπηρεσιών μας στον γενικό πληθυσμό είναι ακόμη εξαιρετικά μικρή με μεγάλες προοπτικές αύξησης. Είμαστε βέβαιοι πως σε βάθος δεκαετίας θα διπλασιαστεί ο αριθμός των ασκούμενων στην χώρα μας. Καταλήγοντας, ήδη οι Σκανδιναβικές χώρες δεν επιβαρύνουν τις υπηρεσίες fitness με ΦΠΑ ενώ η γειτονική μας Κύπρο μείωσε το ΦΠΑ από το 19% στο 5% για όσα γυμναστήρια είναι αδειοδοτημένα από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Κάτι αντίστοιχο θεωρούμε πως αργά ή γρήγορα θα φτάσει και στην Ελλάδα κάνοντας τις υπηρεσίες μας ακόμη πιο προσιτές (ουσιαστικά θα τις επιδοτεί έμμεσα το κράτος).

ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ; (x)
1000 χαρακτήρες αριστερά
No Internet Connection