Estia Awards 2021

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, τα Estia Awards ανέδειξαν τις πιο αξιόλογες εξελίξεις, τις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες και τους σημαντικότερους παίκτες της ελληνικής αγοράς αλυσίδων και ομίλων εστίασης.

To Grand Award της φετινής διοργάνωσης κέρδισαν τα Everest τα οποία και απέσπασαν συνολικά τρία χρυσά, τρία αργυρά και δύο χάλκινα βραβεία. Διακρίθηκαν, μεταξύ άλλων, για την πρωτοβουλία παροχής δωρεάν καφέ και χυμού σε καθημερινή βάση για το σύνολο των γιατρών, των νοσηλευτών και του προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, ως μια μικρή ένδειξη συμπαράστασης στο έργο τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας του Μαρτίου. Χρυσό βραβείο απέσπασαν επίσης για το πρόγραμμα Let’s Go Green που οδήγησε σε εξοικονόμηση περισσότερων από 10 τόνων πλαστικού σε ετήσια βάση, καταργώντας το πλαστικό καλαμάκι. Το τρίτο τους χρυσό κέρδισαν για την καμπάνια «Ανοίγουν τον δρόμο σου» και για μια σειρά από Facebook events που είχαν απήχηση σε πάνω από 1.000.000 χρήστες.

Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της φετινής διοργάνωσης ήταν τα παρακάτω ηχηρά brands τα οποία και απέσπασαν τους αντίστοιχους τίτλους: L' Artigiano-Best in Pizza, Goody's Burger House - Best in Burgers, The Big Bad Wolf - Best in Souvlaki, Mamacita - Best in Ethnic Dining, Bread Factory – Best in Bakery, Patisserie, Coffee Takeaway & Casual Dining, Petite Fleur - Best in Café & Chocolat, Wok on Fire - Best in Asian Food, Jackaroo - Best in Streetfood, Κουλουράδες - Best in Streetfood και Ζάχαρη και Αλάτι - Best in Creperie.

Νέες τάσεις και καινοτομία στα Estia Awards 2021

Κάποια παραδείγματα καινοτομίας που βραβεύτηκαν στα Estia Awards 2021 είναι τα παρακάτω.

Bruno Mobile Coffee Bar: Tο Bruno Box, το πρώτο mobile coffee bar στην Ελλάδα σχεδιάστηκε από μηδενική βάση πάνω σε πλαίσιο ρυμουλκούμενου οχήματος διαστάσεων 2,40Χ6Χ3,30 και φέρει έγκριση τύπου υγειονομικού ενδιαφέροντος. Περιλαμβάνει τον επαγγελματικό εξοπλισμό μιας σύγχρονης καφετέριας Bruno καθώς και εξοπλισμό barista. Απώτερος στόχος όταν δημιουργήθηκε ήταν να είναι λειτουργικό και παραγωγικό για 12μηνη λειτουργία. Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν πέντε τροχήλατα Bruno Box με μεγάλη επιτυχία 12 μήνες το χρόνο σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Everest «on the road»: Τα Εverest προχώρησαν στο σχεδιασμό μιας καινοτόμας υπηρεσίας – on the road - η οποία δίνει την δυνατότητα στους πελάτες να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά την παραγγελία τους και να την παραλαμβάνουν από έναν υπάλληλο των everest στο παράθυρο του αυτοκινήτου τους.

Public Café Restaurant: Το Public Café Restaurant ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009 στον 5ο όροφο του Public Συντάγματος. Μετά και την ανακαίνισή του, ως Public Café Restaurant πλέον, έχει καθιερωθεί ως ένα σημείο αναφοράς για τα ειδικά μενού που προσφέρει και τις θεματικές βραδιές που διοργανώνει. Η δράση «Το Public Cafe Restaurant σε πάει θέατρο» χαρακτηρίζεται εξαιρετικά καινοτόμος καθώς για πρώτη φορά συνδυάστηκαν ειδικά pre-theatre menu και θεματικές βραδιές θεατρικών συναντήσεων.

Elements Organic Restaurant: Το εστιατόριο του Eco Beach Hotel στη Ρόδο έχει σαν όραμα την εξοικείωση του επισκέπτη με τις ελληνικές και τοπικές γεύσεις. Η εμπειρία της συμμετοχής του επισκέπτη στη διαδικασία της συλλογής των αγαθών απευθείας από τις καλλιέργειες, ανοίγει νέους δρόμους στον χώρο της εστίασης αλλά και της φιλοξενίας. Το Elements Organic Restaurant έχει δημιουργήσει μία καινοτόμα παροχή για τους επισκέπτες και τους καθοδηγεί με συνδυασμούς τροφών που προσφέρουν την πρόσληψη των στοιχείων που είναι απαραίτητα για εκείνους, αναλόγως με τις παθήσεις ή ελλείψεις που τυχόν παρουσιάζουν ή ανάλογα με τις διατροφικές τους επιλογές (vegetarian ή vegan διατροφή).

Grappa Vino & Aperitivo: Το Grappa on the Road είναι ένα από τα πιο καινοτόμα γαστρονομικά events στην πόλη του Βόλου τα τελευταία έτη. Παρουσιάζει cocktails, spirits και street food εμπνευσμένα από τα ταξίδια των ιδιοκτητών Γιώργου και Κυριάκου Γαργαρέτα, οι οποίοι επιμελούνται και την παρασκευή τους με ιδιαίτερο μεράκι και αγάπη. Τις βραδιές του event, η κατάμεστη αυλή του Grappa Vino & Aperitivo ταξιδεύει τους θαμώνες της σε διεθνής προορισμούς με μοναδικές γεύσεις και μουσικές

Η σημασία της βράβευσης

Την αυξημένη σημασία που αποκτά η βράβευση κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζει η εστίαση επεσήμανε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, κ. Χρήστος Φώλιας.

«Αυτή την εποχή η εστίαση αντιμετωπίζει την χειρότερη κρίση της. Εν τούτοις, τα Estia Awards εξακολουθούν να υποστηρίζουν και να επιβραβεύουν την αριστεία στην εστίαση την ίδια ώρα που οι ‘υπηρέτες’ της εστίασης δίνουν τον δικό τους σκληρό αγώνα υπηρετώντας το μεράκι τους, την φαντασία τους, τη δημιουργικότητά τους και τους «οπαδούς» τους. Αυτοί οι ακούραστοι επαγγελματίες βλέπουν σήμερα τους κόπους τους να επιβραβεύονται και δεσμεύονται πως, παρά την πρωτοφανή κρίση, θα επιστρέψουν πιο δημιουργικοί και με νέες ιδές για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις τους, τον καταναλωτή και τον τόπο μας».

Αισιοδοξία για την επόμενη μέρα κατέθεσε ο Παναγιώτης Μπαλατσώνης - Αντιπρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Franchise και μέλος της κριτικής επιτροπής.

«Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Franchise, αρωγός στην υιοθέτηση των καλών πρακτικών από τις επιχειρήσεις δικαιόχρησης, δε θα μπορούσε παρά να αναγνωρίζει την ύψιστη σημασία της επιβράβευσης των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν κατά το ιδιαίτερο έτος που διανύουμε, τόσο για την προσαρμοστικότητά τους στα νέα δεδομένα, όσο και για τη συνεπή και υπεύθυνη στάση τους απέναντι στον καταναλωτή. Ο βαλλόμενος κλάδος της εστίασης εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρότατες προκλήσεις, οι οποίες ευελπιστούμε μακροπρόθεσμα να μετατραπούν σε ευκαιρίες περαιτέρω εξέλιξης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι κατάφεραν με τα γρήγορα αντανακλαστικά και τον επαγγελματισμό τους να σταθούν αντάξιοι των Estia Awards».

ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ; (x)
1000 χαρακτήρες αριστερά
No Internet Connection