ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE

Τα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE διοργανώνονται από το 2008 κατ’ έτος από το περιοδικό FRANCHISE BUSINESS και αποτελούν τον πλέον καταξιωμένο θεσμό του franchising στη χώρα μας. Υποστηρίζονται από το σύνολο των φορέων του ευρύτερου κλάδου και αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση για το franchising στη χώρα μας, με στόχο την ενδυνάμωση και την περαιτέρω διάδοσή του, όπως και την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στον κλάδο.

Το κεντρικό μήνυμα της περσινής διοργάνωσης αφορούσε στην διαπίστωση ότι το franchising αναδεικνύεται ως η πλέον ταχεία και ασφαλής στρατηγική ανάπτυξης, η μοναδική επιλογή για να αντιμετωπίσει κανείς τις συνεχώς σκληρότερες συνθήκες ανταγωνισμού της αγοράς, και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κος Γιώργος Καρανίκας «είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ο θεσμός των ΒΡΑΒΕΙΩΝ FRANCHISE εντόπισε και βραβεύει τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν εν μέσω της πρωτοφανούς «τρικυμίας». Η επιχειρηματικότητα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη παραδείγματα αποφασιστικότητας, τόλμης και επιτυχίας» και πρόσθεσε «Ολόκληρη η επιχειρηματική κοινότητα, δυναμικό κομμάτι της οποίας αποτελούν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με franchising, βρίσκεται σε  κατάσταση αγωνιώδους αναμονής, με την ελπίδα ότι το συντομότερο δυνατόν η οικονομία, η αγορά και οι καταναλωτές θα επανέλθουν σε συνθήκες κανονικότητας. Η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου, έστω και με την υποχρέωση τήρησης αυστηρών υγειονομικών κανόνων, υπήρξε ουσιαστικά η πρώτη πραγματικά ευχάριστη είδηση για τον εμπορικό κόσμο μετά από μία μακρά περίοδο ασφυκτικής έλλειψης ρευστότητας, συσσώρευσης οφειλών και παρατεταμένης αβεβαιότητας. Παρότι οι ισορροπίες στο υγειονομικό πεδίο είναι εξαιρετικά εύθραυστες, ευελπιστούμε ότι εντός του 2021 θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάκτησης των απωλειών που υπέστη η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα το 2020. Επόμενα, απαραίτητα και καθοριστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι το άνοιγμα της εστίασης και το restart του τουρισμού, που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με το εμπόριο και μαζί με αυτό αποτελούν καθοριστικούς πυλώνες ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Οπωσδήποτε, η «επόμενη μέρα» της πανδημίας θα απαιτήσει από την κυβέρνηση νέα, στοχευμένα μέτρα στήριξης των πληττόμενων κλάδων, με πλήρη και εμπροσθοβαρή εκμετάλλευση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Πέρυσι, οι περισσότερες επιχειρήσεις αγωνίστηκαν απλώς για να περιορίσουν τις ζημίες».

Η διαδικασία ανάδειξης των καλύτερων αλυσίδων franchise για το έτος που διανύουμε θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, μέσω το Franchise.GR.

Δείτε τους περσινούς νικητές!

No Internet Connection