Κουλουράδες

Συμφωνία για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της αλυσίδας «Κουλουράδες» επιτεύχθηκε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο της μεγαλύτερης ελληνικής αλυσίδας κουλουριών Θεσσαλονίκης και ειδών άρτου Δημήτρη Γρίβα και τους εκπροσώπους του Ομίλου Switz από το Ντουμπάι, που ανήκει στον Ινδό δισεκατομμυριούχο Ταϊζούν Κχορακιουβάλα.

Μέχρι σήμερα καμία από τις δυο πλευρές δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση, ούτε έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τους όρους και το τελικό τίμημα της συμφωνίας.

Η εταιρεία Switz Group έχει έντονη δραστηριότητα σε αλυσίδες πώλησης ειδών άρτου και ζαχαροπλαστικής καθώς και σε βιομηχανίας παραγωγής αρτοσκευασμάτων στην Ινδία, την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Ομάν, το Μπαχρέιν, τις Φιλιππίνες και την Τουρκία. Από το 2017 επεκτάθηκε στην Ευρώπη, προχωρώντας σε εξαγορές και επενδύσεις με την αγορά πλειοψηφικών μεριδίων στις εταιρείες Olympic Foods (60%), Κρητών Άρτος (80,37%) και CSM Hellas (100%). Συνολικά την περίοδο 2017-2022 η θυγατρική του ομίλου για την Ευρώπη (Switz Group Europe) θα υλοποιήσει στην Ελλάδα συνολικές επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Η αλυσίδα «Κουλουράδες» ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Γρίβα το 2005 στην Αθήνα με βασικό προϊόν το περίφημο κουλούρι Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια προστέθηκαν προϊόντα άρτου και παραλλαγές (π.χ. γεμιστά κουλούρια με μήλο και κανέλα, σοκολάτα και αγριοκέρασο, κρέμα τυρί, κ.α.) με αλμυρή ή γλυκιά γεύση. Σήμερα το δίκτυο της αλυσίδας «Κουλουράδες» αριθμεί πάνω από 140 καταστήματα. σε όλη την Ελλάδα. 

No Internet Connection