ΑΒ Βασιλόπουλος

Η Ισπανία φημίζεται για τη μοναδική κουζίνα της, με τους υπέροχους συνδυασμούς υλικών. Το ταξίδι σε αυτή τη συναρπαστική πανδαισία γεύσεων μπορεί να φαντάζει μακρινό όνειρο αυτή την εποχή, αλλά η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει, για ακόμη μια φορά, να το κάνει πραγματικότητα.

Τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love”, Spanish Edition, «υπόσχονται» γεύσεις όλο φλόγα και πάθος

 Από τις 13 Μαΐου και μέχρι τις 19 Ιουνίου, απολαμβάνεις τις ωραιότερες συνταγές της ισπανικής κουζίνας, γεμάτες έντονα χρώματα και αρώματα και φυσικά το μεσογειακό ταπεραμέντο, μέσα από τη σειρά Έτοιμων Γευμάτων “ΑΒ you’ll love” #Worldcuisines. Και, ταυτόχρονα, ταξιδεύεις γαστρονομικά στην ενδοχώρα και τις ακτές της Ισπανίας, από τη χώρα των Βάσκων στο Βορρά, μέχρι την Ανδαλουσία στο Νότο, έχοντας ως οδηγό, την απόλαυση αυθεντικών ισπανικών γεύσεων.

Πώς; Αναζήτησε το πιο λαχταριστό μενού στα καταστήματα ΑΒ* και στο AB Eshop:

• Albondigas με Patatas Bravas και σάλτσα Aioli: Kεφτεδάκια με πατάτες μαγειρεμένες με καπνιστή πάπρικα που σερβίρονται με λευκή σάλτσα σκόρδου.

• Βακαλάος Al Pil Pil: Παραδοσιακή συνταγή από τη χώρα των Βάσκων. Το pil pil αναφέρεται στην ήπια «βράση» του μπακαλιάρου μέσα σε ελαιόλαδο, σκόρδο και ζωμό ψαριών που δημιουργεί ένα πεντανόστιμο «γαλάκτωμα».

• Paella με Θαλασσινά: Το εμβληματικότερο πιάτο της Ιβηρικής χερσονήσου που οι περισσότεροι συνδέουν με την περιοχή της Valencia. Η paella είναι πιλάφι από ρύζι με σαφράν, θαλασσινά, κοτόπουλο και λαχανικά και … Αμέτρητες εκδοχές και συνδυασμούς σε όλη την Ισπανία.

• Σούπα Gazpacho: Η πιο διάσημη ντοματόσουπα του κόσμου, που απολαμβάνεται κυρίως κρύα, είναι πηχτή και καταναλώνεται πολύ το καλοκαίρι στη ζεστή Ανδαλουσία.

• Tortilla Española: Πρόκειται για μια ομελέτα με αυγά, πατάτες και κρεμμύδι. Σερβίρεται συχνά σε θερμοκρασία δωματίου ως tapa, δηλαδή ως ορεκτικό καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

• Κοτόπουλο Al Ajillo: Το κύριο συστατικό του πιάτου είναι το κοτόπουλο και το σκόρδο! Παρότι προέρχεται από την περιοχή της Ανδαλουσίας, το συγκεκριμένο πιάτο φτιάχνεται ευρέως σε όλη τη χώρα.

• Ciabatta με Jamon Serrano και Pesto λιαστής ντομάτας: Σάντουιτς με το δημοφιλές ισπανικό αλλαντικό φυσικής ωρίμασης, Jamon Serrano. Με τη συνοδεία σκληρού ισπανικού τυριού και pesto από λιαστή τομάτα αποτελεί ένα ιδανικό σνακ για όλη την ημέρα.

«Gracias», λοιπόν, στον αγαπημένο σεφ, Άκη Πετρετζίκη, και στην ΑΒ, για τη νέα ποικιλία των ισπανικών προτάσεων, φτιαγμένες με αγάπη και τα πιο αγνά υλικά, που μπορούν να συνδυαστούν με το απόλυτο ισπανικό ποτό, την φρουτένα Sangría, ή μια μοναδική μπίρα συνδυασμού lager & ale, την αγαπημένη των Ισπανών, που φέρει και την υπογραφή του μυθικού σεφ Ferran Adria, Estrella Damm Inedit.

Και…Salud!

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για ό,τι θέλεις να είσαι.

* Τα Έτοιμα Γεύματα “ΑΒ you’ll love”, Spanish Edition, διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά