Νέα μέτρα σε εστίαση και εργασία από Δευτέρα

Με νέους περιορισμούς θα ξεκινήσει ο νέος χρόνος καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται ιλιγγιωδώς στη χώρα, απειλώντας με νέα πίεση το σύστημα Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προχώρησε σε ανακοινώσεις νέων μέτρων, με ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου, μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, στο πλαίσιο της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης, υπό την σκιά της επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον.

Η πανδημία και η μετάλλαξη Όμικρον βρίσκεται σε ισχυρό βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτή η άνοδος μας προβλημάτισε ιδιαίτερα αλλά σε συνδυασμό με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, που δεν δείχνουν πίεση στο ΕΣΥ, αποφασίσαμε τα νέα μέτρα να ισχύσουν από τις 3/1/2022” τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

Κάνω έκκληση στους πολίτες και κυρίως στα νέα παιδιά, να αποφύγουν να έχουν επαφές με τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Σε περίπτωση που μείνει η νόσηση σε αυτές τις ηλικίες, θεωρούμε ότι θα προστατέψουμε τους μεγαλύτερους και δεν θα αυξηθεί η πίεση στο ΕΣΥ“.

Από τις 3 και έως τις 16 Ιανουαρίου θα ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ αλλά και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Σύσταση για ίδιες μάσκες ή διπλή όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

  • Λειτουργία των καταστημάτων διασκέδασης και εστίασης έως τις 24:00, μόνο για εμβολιασμένους πολίτες. Θα επιτρέπονται μόνο οι καθήμενοι, έως έξι σε αριθμό ανά τραπέζι. Η μουσική επιτρέπεται αλλά εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα απαγορευτεί.

  • Τα γήπεδα θα έχουν 10% πληρότητα και θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή μόνο σε εμβολιασμένους, με πλαφόν θεατών τους 1.000 θεατές. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

  • Στα νοσηλευτικά ιδρύματα αυστηροποίηση των επισκέψεων και ύστερα από τεστ.

  • Τηλεργασία στο Δημόσιο έως 50%, ανάλογα με το πώς θα κρίνει ο κάθε φορέας. Επίσης, στο ίδιο ποσοστό προτείνεται τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, με το τελικό ποσοστό να καθορίζεται από τους εργοδότες.

LET'S TALK FRANCHISE
No Internet Connection