CARREFOUR

Η γνωστή Carrefour, μετά από συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας εκπροσώπησης με την εταιρεία «Retail & More», θυγατρική του Ομίλου AVE (Audio-Visual Entrainment) του Ν.Θ.Βαρδινογιάννη, επαναξεκινά στην χώρα μας με οκτώ νέα σουπερμάρκετ.

Η γαλλική Carrefour είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες υπεραγορών, με παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Εισήλθε στην ελληνική αγορά το 1995 μετά από συμφωνία συνεργασία με την οικογένεια Μαρινόπουλου. Τον Ιούνιο του 2012, η Carrefour ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά, και την ανάληψη της εταιρείας εξ ολοκλήρου από τον όμιλο Μαρινόπουλου, λόγω της συνεχούς μείωσης της κατανάλωσης και της έντονης αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα, σε συνέχεια της αποχώρησης της γερμανικής Aldi και την πτώχευση της ελληνικής Ατλάντικ.

Η επιστροφή της Carrefour θα ανακοινωθεί μέσα στον Ιανουάριο και θα αποκαλυφθούν τα σημεία που θα ανοίξουν τα πρώτα νέα καταστήματα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η νέα εταιρεία αρχικά θα αναπτύξει τέσσερα μεγάλα καταστήματα και τέσσερα μικρότερα πόλης, ενώ στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι συνεργασίες franchise, αλλά και η συνένωση μικρότερων τοπικών σούπερ μάρκετ.

Carrefour

Η Carrefour διαθέτει παγκόσμια παρουσία με 12.215 καταστήματα σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο με ετήσιο τζίρο 78,6 δισ.ευρώ, ενώ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Παρισίου.

Όμιλος AVE (Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνος ΑΕ)

Ιδρύθηκε το 1982, ως Εταιρεία διανομής ταινιών Video στην Ελλάδα και την Κύπρο, δημιουργώντας το πρώτο στούντιο αναπαραγωγής βιντεοκασετών στην Ελλάδα. Σταθμό στην ιστορία της εταιρείας αποτέλεσε η εξαγορά της Power Μusic (σημερινή Power Media Productions), της Ster Cinemas και του Allou Fun Park, του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου διασκέδασης στην Ελλάδα, στο Ρέντη. Το 2016 ίδρυσε την Odeon Entertainment A.Ε, μεταφέροντας τις δραστηριότητες από τις εταιρίες Odeon Cinemas & Ster Cinemas στην νέα εταιρεία. Την πλήρη κυριότητα του Allou Fun Park απέκτησε το 2017, ενώ το 2019, η AVE εξαγόρασε τον όμιλο εταιρειών Kristelcom (Teleunicom SA, Teleunicom Cyprus LTD, Globalsat SA, Globalsat Cyprus LTD), πραγματοποιώντας παράλληλα, αναδιάρθρωση του ομίλου μέσω συγχωνεύσεων. Από την δραστηριότητα των σινεμά αποδεσμεύτηκε το 2020, ανακοινώνοντας την πώληση των Ster Cinemas/Odeon Entertainment, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για αποεπένδυση από τον εν λόγω τομέα.

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά