COFFEE ISLAND

Στη διάλεκτο των Μάγια, Q'qnjobal, waykan σημαίνει «το άστρο που λάμπει στον ουρανό τη νύχτα», ενώ η περιοχή Huehuetenango, από όπου μας έρχεται ο 28ος limited edition Microfarm, είναι εκείνη που έχει τα μεγαλύτερα υψόμετρα στη χώρα, που φτάνουν έως τα 2.000 μέτρα. Το «άστρο που λάμπει στον ουρανό τη νύχτα», λοιπόν, μπορεί να ακούγεται σαν τίτλος ενός παραμυθιού, όμως είναι ένας ακόμα διαφορετικός κι ιδιαίτερος καφές που ήρθε να διηγηθεί τη δική του μοναδική ιστορία μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της Coffee Island.

Ο Waykan, από την Γουατεμάλα, είναι ένας ακόμα σπάνιος καφές που συμμετέχει στο Regional Select. Πρόκειται για έναν 100% specialty Arabica καφέ, που έρχεται να διηγηθεί μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη γευστική ιστορία, από αυτές που οι άνθρωποι της Coffee Island αρέσκονται να τις μοιράζονται μαζί μας. Oι κόκκοι του Waykan συλλέγονται από διαφορετικές μικρές φάρμες, περνούν από υγρή επεξεργασία (washed), καβουρδίζονται medium to dark, όπως τους ταιριάζει, και καταλήγουν σε φλυτζάνια γεμάτα αρώματα από σαγκουίνι, ψημένο αμύγδαλο και κρέμα καραμελέ. Είναι ένας καφές που έχει έντονο σώμα, αρκετές οξύτητες, γλυκά χαρακτηριστικά και σοκολατένια επίγευση.

Οι μικροκαλλιεργητές, μέσα από το πρόγραμμα Regional Select, έχουν την ευκαιρία να θέσουν τις σοδειές τους, ανεξάρτητα από το μέγεθος της φάρμας τους, σε αξιολόγηση και άμεση διάθεσή τους προς τους αγοραστές. Το Regional Select λοιπόν, είναι ένα πρόγραμμα, που αξιολογεί τα χαρακτηριστικά των καλλιεργειών από διαφορετικές χώρες που χάρη στο μικροκλίμα της κάθε περιοχής προσφέρουν κόκκους με ένα ξεχωριστό γευστικό προφίλ. Οι άνεμοι, η ποιότητα του εδάφους, η ηλιοφάνεια, το υψόμετρο, όλα είναι στοιχεία που συμβάλουν στα γευστικά χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν τον καφέ κάθε περιοχής. Με βάση το γευστικό προφίλ, τη διαθεσιμότητα και την τιμή, το Regional Select βαθμολογεί κάθε καλλιέργεια και επιλέγει κάθε φορά κάτι μοναδικό, κάτι διαφορετικό.

Μη χάσεις λοιπόν την ευκαιρία να απολαύσεις άλλον έναν σπάνιο καφέ, μια γεύση που δε θα ξαναϋπάρξει. Ο ολοκαίνουριος Microfarm Project βρίσκεται ήδη στα καφεκοπτεία της Coffee Island, παράγγειλέ τον τώρα, μέσω του www.coffeeIsland.gr ή το My Coffee Island APP.

Αν θεωρείτε την επιχειρηματική πρόταση των COFFEE ISLAND ελκυστική και αν σας ενδιαφέρει να δραστηριοποιηθείτε στον κλάδο του Street Coffee και να κάνετε την διαφορά, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2106540681 ή μέσω του , ώστε να σας αναλύσουμε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος franchise της εταιρείας και να εκτιμήσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν.

Σχετικά με την Coffee Island

Η Coffee Island είναι σήμερα η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και τη Ν. Ευρώπη. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα, όπου διατηρεί την έδρα της. Το δίκτυο των 482 καταστημάτων της εταιρίας απλώνεται σε 52 νομούς και 97 πόλεις της Ελλάδας και σε ακόμα 55 σημεία στο εξωτερικό (Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Ντουμπάι, Ελβετία, Ρουμανία, Αίγυπτο). Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης στην Πάτρα, όπου επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1400 τόνοι καφέ τον χρόνο για να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του δικτύου της. Υποστηρίζει την άμεση συνεργασία με μεμονωμένους παραγωγούς, ή συνεταιρισμούς, στις χώρες παραγωγή

ς καφέ, θέτοντας ως πυλώνα της εταιρικής κουλτούρας και δράσης της το direct trade με το 90% του καφέ, σήμερα, να εισάγεται απευθείας από τις φάρμες.
Υπερήφανη για τους ανθρώπους της η Coffee Island απασχολεί 215 εργαζόμενους, συνεργάζεται με 513 επιχειρηματίες μέσω συστήματος δικαιόχρησης, ενώ στο δίκτυό της εργάζονται πάνω από 3.500 εκπαιδευμένοι barista και διανομείς. Συνεισφέρει φορολογικά στην εθνική οικονομία, και επιστρέφει αξία στην ελληνική κοινωνία μέσα από προγράμματα εταιρικής ευθύνης ενώ δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης σε 817 συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρίες-προμηθευτές.

Η εταιρία διανύει την τρίτη δεκαετία επιτυχημένης πορείας της με σημαντικές διακρίσεις καθώς αποτελεί τη Νο7 μάρκα σε ρυθμό ανάπτυξης & μέγεθος δικτύου στην Ευρώπη ανάμεσα σε παγκόσμια brands (Διεθνής λίστα FoodService Europe & Middle East 2020), αλλά και την καλύτερη αλυσίδα καφέ στη Ν.Α. Ευρώπη (Allegra European Awards 2019).

 

LET'S TALK FRANCHISE