MARKETING IN PRACTICE

Αρκετοί επιχειρηματίες επιθυμούν η ιστοσελίδα της επιχείρησής τους να βρίσκεται στην 1η θέση των αναζητήσεων στην Google. Θεωρούν πως είναι το μυστικό της επιτυχίας και της αύξησης των πωλήσεων τους. Ισχύει; Έχει εφαρμογή αυτό σε όλους του κλάδους; Το SEO ή αλλιώς Search Engine Optimization, είναι η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, σύμφωνα με τις οδηγίες των μηχανών αναζήτησης.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον Digital Strategist Δημήτρη Κονταράκη, συζητούν το SEO ως Digital Marketing τεχνική.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Πως το SEO δένει με τις υπόλοιπες δράσεις μάρκετινγκ μιας επιχείρησης; – Πότε επιλέγουμε Google ads και πότε SEO; – Ισχύει ότι οι χρήστες του ίντερνετ αποφεύγουν να κάνουν click σε χορηγούμενες διαφημίσεις; – Πότε επιλέγουμε social media advertising; – Τι είναι το SEO; – Ποια ανάγκη καλύπτει; – Γιατί το SEO είναι σημαντικό; – Ποιες είναι οι πιο γνωστές τεχνικές SEO; – Ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο στο SEO; – Πόσο αποτελεσματικό είναι το SEO; – Πόσο χρόνο απαιτεί το SEO; Πόση υπομονή πρέπει να δείξει ο επιχειρηματίας; – Ποια είναι τα θετικά/αρνητικά του SEO; – Ποιος πρέπει να εφαρμόζει/υλοποιεί το SEO; – Γιατί όλοι οι επιχειρηματίες ζητούν SEO; – Πόσο συχνά πρέπει να ελέγχουμε την στρατηγική SEO; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο επιχειρηματίας Πάνος Πατεράκης μας εξηγεί πως το SEO αύξησε τις πωλήσεις!

Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μας παρουσιάζει το checklist για την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 165 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 20.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Παρασκευή στις 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 19.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 19.00 και κάθε Δευτέρα στις 13.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Παρασκευή στις 19.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα)κάθε Τρίτη στις 13:30 και Κυριακή στις 13:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

LET'S TALK FRANCHISE