Marketing in Practice

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας. 8 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις και το 44% των εισηγμένων στο ΧΑ είναι οικογενειακές. Οι προκλήσεις πολλές καθώς απαιτούνται εσωτερικές ισορροπίες στην οικογένεια αλλά και ανοιχτό μυαλό με όραμα για περεταίρω ανάπτυξη. Εμπόδιο βέβαια στην εξέλιξη και αυτών των επιχειρήσεων αποτελούν οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και προσδοκίες της αγοράς.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον επιχειρηματία Πάρι Παπαβασιλείου, συζητούν για την διαδοχή στις Μικρομεσαίες Οικογενειακές επιχειρήσεις.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: - Πως διαφέρει μια οικογενειακή επιχείρηση από μια άλλου τύπου επιχείρηση; - Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να είσαι μέλος μιας οικογενειακής επιχείρησης - Πως βρέθηκαν οι ισορροπίες στην οικογενειακή επιχείρηση; - Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συναντάμε σε μια οικογενειακή επιχείρηση; - Πόσο εύκολο είναι για έναν πρεσβύτερο να δεχτεί (και να εφαρμόσει) τις ιδέες των νεότερων (διαδόχων); - Πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε έναν πρεσβύτερο που επιμένει και θέλει να είναι ενεργός σε μια επιχείρηση, ακόμα σε μεγάλη ηλικία; (προπόνηση προς αποχώρηση) - Πως πρέπει να αντιμετωπίζεται ο αυθορμητισμός των νέων στην επιχειρηματικότητα; - Πως το σημερινό τοπίο στην Ελλάδα, ευνοεί (ή μήπως όχι) τα σχήματα των οικογενειακών επιχειρήσεων; - Με ποιον τρόπο μπορεί μια οικογενειακή επιχείρηση να κάνει scale up; - Ποια τα στοιχεία του διαδόχου που μας δείχνουν ότι είναι α) ικανός β) έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης; - Με ποιο τρόπο μπορούμε να αποφεύγουμε…τις συγκρούσεις; και πολλά άλλα!
Παράλληλα ο Σπύρος Ανδριόπουλος Head of Digital Agency, μας εξηγεί πως συνεργάζεται επιτυχημένα με οικογενειακές επιχειρήσεις.
Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τα στάδια της διαδοχής στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού - επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 170 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 20.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Παρασκευή στις 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 19.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 19.00 και κάθε Δευτέρα στις 13.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Παρασκευή στις 19.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα)κάθε Τρίτη στις 13:30 και Κυριακή στις 13:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 173 «Η διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/i-diadochi-stis-oikogeneiakes-epicheiriseis/

LET'S TALK FRANCHISE