Ασλάνης Σπύρος, Διευθυντής δικτύου, easy to see

Συζητάμε με τον κο Σπύρο Ασλάνη, Διευθυντή Δικτύου των easy to see, των σύγχρονων καταστημάτων οπτικών, που εφαρμόζοντας μία έξυπνη και εύκολη καινοτόμο μέθοδο λειτουργίας “one easy price” δίνουν τη δυνατότητα στον πελάτη ξεκάθαρα και χωρίς ψιλά γράμματα, να γνωρίζει τι θα πληρώσει πριν καν διαλέξει τα γυαλιά που επιθυμεί.

Ποιά είναι τα βασικά στοιχεία της πρότασης franchise της εταιρείας σας;

Η επιχειρηματική πρόταση των easy to see διακρίνεται από 5 βασικά στοιχεία :

  • Αποτελεί ένα καινοτόμο concept στο κλάδο των οπτικών

  • Το διακρίνει πολύ χαμηλό επενδυτικό ρίσκο

  • Δίνει τη δυνατότητα πολύ μεγάλων περιθωρίων κέρδους

  • Μοναδικά πλεονεκτήματα και εργαλεία στη λειτουργία των κατ/των

  • Υποστηρίζεται από μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εταιρίες του κλάδου, την Optical Papadiamantopoulos.

Ποιά είναι τα διαφοροποιητικά στοιχεία που την ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;

Το σημαντικό στοιχείο που διαφοροποιεί το concept των easy to see είναι το καινοτόμο σύστημα “one easy price”.

Κατανοώντας τις ανάγκες του καταναλωτή, μέσω του καινοτόμου concept “One easy price”, του δίνουμε τη δυνατότητα πριν ακόμα κάνει την αγορά γυαλιών οράσεως που επιθυμεί, να γνωρίζει πριν έρθει σε μας, χωρίς κρυμμένα κόστη, πόσο θα πληρώσει, αφού η τιμή του σκελετού περιλαμβάνει και τους φακούς!

Ποιές είναι οι τάσεις στον κλάδο σας και οι προοπτικές ανάπτυξης;

Η ζήτηση οπτικών ειδών επηρεάστηκε αρνητικά την τελευταία οκταετία, λόγω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, με αποτέλεσμα την όξυνση του ανταγωνισμού στον κλάδο. Αυτό με τη σειρά του έχει δημιουργήσει μεγάλη αβεβαιότητα στους νέους οπτικούς στο να τολμήσουν να αποκτήσουν το δικό τους κατάστημα οπτικών. Σε αυτή ακριβώς τη δυσκολία και ανασφάλεια έρχεται να δώσει απάντηση το concept των easy to see, καθώς πέραν της καινοτομίας που εμπεριέχει, μεταφέρει και τη τεχνογνωσία της Optical Papadiamantopoulos Group, εταιρίας με ιστορία και λειτουργία άνω των 100 χρόνων!

Πώς υποστηρίζετε τους franchisees σας;

Η υποστήριξη που παρέχουμε είναι διαρκείας και συνεχής! Διότι θέλουμε ο franchisee μας να επιτύχει και δεσμευόμαστε γι’ αυτό. Δίνουμε την αποκλειστικότητα της περιοχής, που θα ανοίξει την επιχείρηση του και τον συμβουλεύουμε, στην επιλογή του σωστού σημείου. Αναλαμβάνουμε το business plan της επιχείρησης του, πριν ακόμη ανοίξει. Τον εκπαιδεύουμε, σε ότι χρειάζεται για να λειτουργεί άψογα το κατάστημα του και το διαφημίζουμε συνεχώς, ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει το πελατολόγιο του και να πετύχει. Η παρακολούθηση της πορείας του είναι καθημερινή. Μπορεί να ανανεώνει όσο συχνά επιθυμεί και χρειάζεται τα είδη του καταστήματος, με μικρές επαναληπτικές παραγγελίες και δεν φοβάται ότι θα του μείνει στοκ, καθώς στο τέλος της χρονιάς δεχόμαστε πίσω το 15% του εμπορεύματος. Η επιτυχία του κάθε καταστήματος, είναι και δική μας επιτυχία.

Ποιά είναι τα σχέδια σας και το πλάνο ανάπτυξής σας;

Το όραμά μας σε σχέση με την ανάπτυξη του δικτύου είναι να γεμίσουν όλες οι εμπορικές αγορές με το easy to see της «γειτονιάς» τους . Προτεραιότητά μας περιοχές της Αθήνας και μεγάλης πόλεις τη περιφέρειας όπως Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρόδος, Καλαμάτα.Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά