Start Franchise

Κωνσταντίνος Σταυρίδης

Συζητάμε με τον κο Κωνσταντίνο Σταυρίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ideales, για την πισίνα και τα σπα που αποτελούν - εκτός από μια επένδυση σε έναν αναβαθμισμένο και πιο υγιή τρόπο ζωής - μια οικονομική, καινοτόμο επένδυση που αποφέρει απτά οφέλη.

Μια Piscines Ideales | the eco pool® είναι μια σίγουρη επένδυση χωρίς σπατάλη αφού είναι η μόνη -πιστοποιημένα- οικολογική πισίνα παγκοσμίως! Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή, η λειτουργία, αλλά και η συντήρηση της γίνονται με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος, χωρίς σπατάλη φυσικών πόρων & ενέργειας.

Ποιά είναι τα βασικά στοιχεία της πρότασης franchise της εταιρείας σας;

Ο Όμιλος Ideales είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ιδιωτικής και επαγγελματικής πισίνας και spa με τα brands Piscines Ideales | the eco pool® και Ideales Spa, με εκτεταμένο Δίκτυο Καταστημάτων και Συνεργατών και με πάνω από 15.000 εγκατεστημένες πισίνες και 2.500 μονάδες υδροθεραπείας πανελλαδικά.

Ποιά είναι τα διαφοροποιητικά στοιχεία που την ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;

H Ideales, με το πολυβραβευμένο εργασιακό της περιβάλλον, την άριστη οργάνωση και τα πιστοποιημένα οικολογικά προϊόντα της υψηλής προστιθέμενης αξίας, προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής που χαρίζει χαμόγελα ικανοποίησης στους Πελάτες της εδώ και 33 χρόνια.

Η Ideales παρέχει συνεχή και συστηματική υποστήριξη στους Συνεργάτες/επενδυτές της, παρέχοντας τους ταυτόχρονα διαρκή εκπαίδευση στα προϊόντα και τις λειτουργίες της εταιρείας. Διαθέτει μία άριστη οργάνωση που εφαρμόζεται τόσο στη Διοίκηση της εταιρείας όσο και στο Δίκτυο καταστημάτων της, καθώς και μία κοινή γραμμή λειτουργίας στα τμήματα Εμπορικής Διεύθυνσης, Προμηθειών, Marketing και Customer Care ώστε να υπάρχει μια ομαλή και επιτυχημένη συνεργασία με το Δίκτυο της που εξασφαλίζει άρτια και αποτελεσματικά την εξυπηρέτηση των Πελατών.

Ποιές είναι οι τάσεις στον κλάδο σας και οι προοπτικές ανάπτυξης;

Παρόλο όμως που υπήρξε Βελτίωση του Οικονομικού Κλίματος το β’ τρίμηνο του 2023, εξακολουθούν να υφίστανται η γεωπολιτική και οικονομική αστάθεια σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, το σφιχτότερο δημοσιονομικό και νομισματικό πλαίσιο τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας, αλλά και ο επίμονος πληθωρισμός σε αγαθά πρώτης ανάγκης. Επιπλέον, η προ-εκλογική και μετα-εκλογική περίοδος, οι καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και οι πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τη χώρα μας, προμηνύουν ένα δύσκολο τελευταίο τετράμηνο σαν συνέπεια όλων των προαναφερομένων δυστοκιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, ο κλάδος των κατασκευών παρουσιάζει ιδιαίτερα θετικές προοπτικές ανάπτυξης που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η δυναμική του κλάδου θα είναι ανοδική. Στην τριμηνιαία του έκθεση κατεγράφη άνοδος του δείκτη παραγωγής στις Κατασκευές κατά 26,7% στο α΄ τρίμηνο του 2023, αντί 14,1% στην ίδια περίοδο του 2022 και αντίστοιχη αύξηση στην οικοδομική δραστηριότητα κατά 24,1% αντίστοιχης (αντί 19,8% το 2022) με ελαφρώς μεγαλύτερες κατασκευές.

Πώς υποστηρίζετε τους franchisees σας;

Η Ideales παρέχει συνεχή και συστηματική υποστήριξη στους συνεργάτες / επενδυτές της. Διαθέτει μία άριστη οργάνωση που εφαρμόζεται τόσο στη διοίκηση της εταιρείας όσο και στο δίκτυο καταστημάτων της, καθώς και μία κοινή γραμμή λειτουργίας στα τμήματα Εμπορικής Διεύθυνσης, Προμηθειών, Marketing και Customer Care με στόχο να υπάρχει μια ομαλή και επιτυχημένη συνεργασία με το Δίκτυό της που να εξασφαλίζει άρτια και αποτελεσματικά την εξυπηρέτηση των Πελατών.

Όλα τα παραπάνω, προσφέρουν τεράστια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε ένα νέο συνεργάτη / επενδυτή, καθώς εγγυώνται την υψηλή απόδοση της επένδυσής του και την απόσβεσή της σε σύντομο χρόνο.

Ποιά είναι τα σχέδια σας και το πλάνο ανάπτυξής σας;

Η Ideales, το 2023 εξακολούθησε να καταγράφει εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα με εκτόξευση πωλήσεων και τζίρου. H εντυπωσιακή ανοδική πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων της, σε συνδυασμό με τις συνεχείς πιστοποιήσεις, βραβεύσεις και αναγνωρίσεις της σε κάθε τομέα του επιχειρείν, αποδεικνύουν ότι η εταιρία συνεχίζει ακάθεκτη την αναπτυξιακή της πορεία.

Η ηγετική θέση της Ideales στον κλάδο της πισίνας και του σπα, καθώς και η εντυπωσιακή αύξηση της προτίμησης της αγοράς προς αυτήν, μας ωθούν να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να χαράζουμε την επιτυχημένη πορεία μας στο δρόμο της αριστείας με περαιτέρω βελτιστοποίηση των διοικητικών & οργανωτικών υποδομών μας, με συνεχή εκπαίδευση, με άρτια & αποτελεσματική υποστήριξη του Δικτύου μας και φυσικά, προσφέροντας όπως πάντα τα πιο αξιόπιστα & καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που εξασφαλίζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους.