Start Franchise

Δημήτριος Γρίβας ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ

Συζητάμε με τον κο Δημήτριο Γρίβα, Ιδρυτή & Διευθύνοντα Σύμβουλο της αλυσίδας ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ, με την φιλοσοφία, από την αρχή της λειτουργίας του πρώτου καταστήματος το 2015 μέχρι και σήμερα, να ήταν και να παραμένει απλή: "Παράγουμε το πιο υγιεινό, παραδοσιακό και νόστιμο κουλούρι Θεσσαλονίκης".

Η φράση «Σας φτιάχνουμε το πρωινό» είναι η καθημερινότητα σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας, που ξεχωρίζει λόγω του προϊόντος και ειδικά της, πραγματικά ξεχωριστής, γεύσης.

Ποιά είναι τα βασικά στοιχεία της πρότασης franchise της εταιρείας σας;

Με τη προϋπόθεση ότι ο franchisee εργάζεται εντός του καταστήματός του, έχει τη δυνατότητα για ένα πολύ καλό μηνιαίο εισόδημα, ως υπάλληλος και ιδιοκτήτης ταυτόχρονα. Επιπλέον, και δεδομένου ότι το ωράριο στους Κουλουράδες είναι μόνο πρωινό, παρέχουμε στους ανθρώπους μας και στους συνεργάτες μας, που θα δραστηριοποιηθούν σε ένα κατάστημα Κουλουράδες, μία ποιότητα ζωής, στην οποία η εργασιακή καθημερινότητα δεν στερεί ποιοτικό και ελεύθερο χρόνο στους ανθρώπους. Το πρωινό ωράριο εργασίας σε συνδυασμό με το ότι τα καταστήματά μας είναι κλειστά Κυριακές και επίσημες αργίες, το καθιστά ως ένα εξαιρετικό μοντέλο απασχόλησης για τις γυναίκες, οι οποίες συχνά καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολλούς ρόλους πέραν του επαγγελματικού και εργασιακού τους ρόλου, όπως αυτός της μητέρας, της συζύγου κλπ. Με την απασχόληση λοιπόν, σε ένα κατάστημα Κουλουράδες, τα απογεύματα και οι Κυριακές είναι ελεύθερα για τη φροντίδα των παιδιών, της οικογένειας και την αξιοποίηση ποιοτικού ελεύθερου χρόνου με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Για εμάς οι άνθρωποί μας είναι σημαντικοί . Στους Κουλουράδες κρατάμε πολύ υψηλά το θεσμό της οικογένειας. Συνεπώς, η επένδυση σε ένα κατάστημά μας αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την απασχόληση ολόκληρης της οικογένειας!

Ποιά είναι τα διαφοροποιητικά στοιχεία που την ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;

Η φιλοσοφία μας, από την αρχή της λειτουργίας του πρώτου καταστήματός μας το 2015 μέχρι και σήμερα, που απαριθμούμε πάνω από 150 καταστήματα, ήταν και παραμένει απλή.

Παράγουμε το πιο υγιεινό, παραδοσιακό και νόστιμο κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Είμαστε από τα λίγα μονοθεματικά Project της γρήγορης εστίασης και είμαστε συγκεντρωμένοι στο Κουλούρι Θεσσαλονίκης και τα παράγωγά του.

Δημιουργήσαμε πάνω από 60 υπέροχες γεύσεις, γλυκές και αλμυρές, έτσι ώστε να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις των καταναλωτών και ειδικά τους καταναλωτές του πρωινού.

Η φράση «Σας φτιάχνουμε το πρωινό» είναι η καθημερινότητά μας.

Ξεχωρίσαμε λόγω του προϊόντος και ειδικά της, πραγματικά ξεχωριστής, γεύσης μας.

Η ανάγκη του οικονομικού προϊόντος με την καλύτερη δυνατή ποιότητα θεωρούμε πως σε εμάς λειτουργεί άψογα.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει σημαντικά στον καφέ μας, έχοντας στα καταστήματά μας μία μοναδική ποικιλία, απόλυτα εναρμονισμένη με τις γεύσεις των Κουλουράδων. Πολύτιμος συνεργάτης μας στη δημιουργία του εξαιρετικού μας χαρμανιού είναι η εταιρεία Taf. Συνεπώς κάποιος μπορεί να γευτεί τον απολαυστικό καφέ μας Κ blend, μόνο σε κατάστημα Κουλουράδες.

Στους Κουλουράδες καινοτομούμε και ανανεώνουμε το κωδικολόγιό μας συχνά. Το γεγονός ότι το κάθε κατάστημα έχει το δικό του εργαστήριο με το δικό του αρτοποιό, μας δίνει την ευκαιρία να μπορούμε να κάνουμε το κάτι διαφορετικό, που σίγουρα ο καταναλωτής δεν θα βρει αλλού στην αγορά. Πρόσφατα εντάξαμε σε καταστήματά μας εξαιρετική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης γλυκιά και αλμυρή καθώς και παραλλαγές αυτής, όπως και αυθεντικό γαλλικό κρουασάν, σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές, δίνοντας με αυτό το τρόπο μια βεντάλια γευστικών επιλογών, που καλύπτει διαφορετικά διατροφικά προφίλ.

Ποιές είναι οι τάσεις στον κλάδο σας και οι προοπτικές ανάπτυξης;

Η τάση του κλάδου ήταν και παραμένει, η υγιεινή διατροφή ενώ η vegan διατροφή αποτελεί μία τάση που ενισχύεται όλο και περισσότερο στην εστίαση. Στους Κουλουράδες, δίνουμε την επιλογή ενός υγιεινού σνακ, πλούσιου σε διατροφική αξία, ενώ έχουμε συμπεριλάβει στο κωδικολόγιό μας και προϊόντα ολικής άλεσης, χωρίς προσθήκη ζάχαρης καθώς επίσης παρέχουμε ποικιλία vegan επιλογών.

Πώς υποστηρίζετε τους franchisees σας;

Οι Franchisee μας λαμβάνουν μία πληθώρα εργαλείων κατά την ένταξή τους στο δίκτυό μας. Λαμβάνουν πλήρη εκπαίδευση για όλα τα πόστα, τόσο οι ίδιοι, καθώς και το προσωπικό τους ενώ η εταιρεία κάνει πολύ συχνά σεμινάρια και επανεκπαιδεύσεις, ούτως ώστε το νέο προσωπικό να εκπαιδεύεται σωστά και το ήδη υπάρχον προσωπικό, να βελτιώνεται ακόμη περισσότερο. Πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι, στο οποίο παρέχεται πλήρης υποστήριξη, αυτή παρέχεται και σε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα προκύπτει. Οι άνθρωποι της εταιρείας είναι πάντα δίπλα στους franchisees δίνοντας άμεσες λύσεις και προτάσεις για βελτιώσεις, όπου αυτό απαιτείται.

Τα τμήματά μας τα οποία παρέχουν πλήρη υποστήριξη στους franchisees είναι τα παρακάτω:

  • Τμήμα Real Estate για την εύρεση σημείων και καταστημάτων

  • Κατασκευαστικό τμήμα

  • Αρχιτεκτονικό τμήμα

  • Εκπαιδευτικό Κέντρο

  • Δίκτυο Ελέγχου Καταστημάτων

  • Τμήμα RND

  • Τμήμα Πωλήσεων

  • Τμήμα Marketing

Ποιά είναι τα σχέδια σας και το πλάνο ανάπτυξής σας;

Τα σχέδια μας και το πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει την ανάπτυξή μας εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Κύπρο. Ήδη ετοιμάζονται τα πρώτα 3 καταστήματά μας και θα ακουλουθήσουν και τα επόμενα. Παράλληλα με την ανάπτυξη στη Κύπρο, συνεχίζει η ανάπτυξή μας στην Ελλάδα σε Αττική και Επαρχία.