FUNKYBUDDHA (Πάνος Πατρονίδης)

Συζητάμε με τον κο Πάνο Πατρονίδη, Εμπορικό Διευθυντή της  FUNKYBUDDHA, της πασίγνωστης ελληνικής εταιρείας μόδας, που σχεδιάζει, παράγει και εμπορεύεται ρούχα για άνδρες και γυναίκες, με ένα εκτεταμένο δίκτυο 60+ ιδιόκτητων και franchise καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Ποιά είναι τα βασικά στοιχεία της πρότασης franchise της εταιρείας σας;

Τα βασικά στοιχεία της πρότασης franchise της FUNKYBUDDHA είναι:

Ισχυρό και αναγνωρίσιμο brand: Η FUNKYBUDDHA είναι μια δημοφιλής μάρκα ένδυσης που απευθύνεται σε ένα ευρύτατο κοινό, όλων των ηλικιών, από νέους και δημιουργικούς ανθρώπους μέχρι άτομα που θέλουν να εκφράσουν την προσωπικότητά τους μέσα από τη μόδα. Η εταιρεία διαθέτει ένα δίκτυο 60 και πλέον καταστημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

0% Royalties, 0% Marketing Fees, 0€ Entry Fees, 0€ για την αγορά εμπορευμάτων.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης: Η FUNKYBUDDHA παρέχει στους δικαιοδόχους ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ουσιαστικής καθημερινής υποστήριξης, αρχικής και διαρκούς εκπαίδευσης, από την επιλογή της τοποθεσίας του καταστήματος μέχρι τη διαχείριση των πωλήσεων και του τοπικού marketing. Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται στην πολυετή εμπειρία των στελεχών της FUNKYBUDDHA και έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει τους δικαιοδόχους να επιτύχουν την επιτυχία.

Συμπέρασμα:

Η πρόταση franchise της FUNKYBUDDHA είναι μια ελκυστική επιλογή για επιχειρηματίες που αναζητούν μια επιτυχημένη ευκαιρία στην αγορά της ένδυσης.

Ποια είναι τα διαφοροποιητικά στοιχεία που την ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;

Τα διαφοροποιητικά στοιχεία που ξεχωρίζουν τη FUNKYBUDDHA από τον ανταγωνισμό είναι τα εξής:

Συνεχής καινοτομία: Η FUNKYBUDDHA επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και συλλογών. Αυτό της επιτρέπει να προσφέρει μια μοναδική και διαφοροποιημένη γκάμα casual προϊόντων που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, ο οποίος στο ύφος και στο στυλ της εταιρείας είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

Αυθεντικότητα: Η FUNKYBUDDHA είναι μια αυθεντική μάρκα που εκφράζει την προσωπικότητα και την ταυτότητα των καταναλωτών της.

Ισχυρό marketing: Το έμπειρο και εξειδικευμένο στη μόδα τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας παράγει καμπάνιες διεθνούς επιπέδου που ξεχωρίζουν, ενώ ταυτόχρονα είναι από τις πρωτοπόρες εταιρίες στη χρήση τόσο των local store marketing activities, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα μεθοδολογίες αιχμής στην εφαρμογή sports marketing εφαρμογών, συμμετέχει σε φεστιβάλ, ενώ «είναι σχεδόν παντού παρούσα».

Αποτελεσματική διαχείριση: Η FUNKYBUDDHA έχει αναπτύξει ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο επιτρέπει στους δικαιοδόχους της να είναι κερδοφόροι από τη πρώτη στιγμή, αφού δεν υπάρχουν δικαιώματα, αμοιβές ή άλλες επιβαρύνσεις των συνεργατών, ενώ δεν είναι και υποχρεωμένοι να αγοράζουν εμπορεύματα. Αυτό παρέχει στην FUNKYBUDDHA τη δυνατότητα να προσφέρει στους δικαιοδόχους της ένα βασικό οικονομικό και επιχειρηματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ένα πραγματικό win-win σύστημα συνεργασίας.

Δυναμική μάρκα: Η FUNKYBUDDHA είναι μια δυναμική μάρκα με ισχυρή παρουσία και αναγνωρισιμότητα στην αγορά. Οι franchisees της FUNKYBUDDHA επωφελούνται από τη χρήση του ισχυρού brand name της εταιρείας, το οποίο τους βοηθά να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους πελάτες.

Αυτά τα στοιχεία καθιστούν την FUNKYBUDDHA μια ελκυστική επιλογή για επιχειρηματίες που αναζητούν μια επιτυχημένη ευκαιρία στην αγορά του δυναμικού fashion retailing.

Ποιες είναι οι τάσεις στον κλάδο σας και οι προοπτικές ανάπτυξης;

Ο κλάδος της μόδας είναι ένας από τους πιο δυναμικούς και αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας. Οι τάσεις που διαμορφώνουν τον κλάδο είναι οι εξής:

Αυξημένη ζήτηση για βιώσιμη μόδα: Οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα βιωσιμότητας.

Αυξημένη ζήτηση για εξατομικευμένη μόδα: Οι καταναλωτές θέλουν να μπορούν να εκφράσουν την προσωπικότητά τους μέσα από τη μόδα.

Αυξημένη ζήτηση για μόδα που προέρχεται από ελληνικές επιχειρήσεις: Οι καταναλωτές θέλουν να υποστηρίζουν τοπικά brands.

Ο κλάδος της μόδας είναι παγκοσμίως - μετά την εστίαση - ένας από τους πιο δημοφιλείς κλάδους για franchise. Μερικά από τα πλεονεκτήματα είναι τα εξής:

  • Μειωμένο ρίσκο

  • Ελεγχόμενο κόστος επένδυσης και λειτουργίας

  • Τυποποιημένη λειτουργία και δοκιμασμένες διαδικασίες

  • Υψηλές προοπτικές επιτυχίας και κερδοφορίας

Πώς υποστηρίζετε τους franchisees σας;

Η FUNKYBUDDHA προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης και εκπαίδευσης στους franchisees της, με στόχο να τους βοηθήσει να επιτύχουν την επιτυχία. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Αρχική Εκπαίδευση: Η FUNKYBUDDHA προσφέρει μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα για τους franchisees της, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Ουσιαστική υποστήριξη: Η FUNKYBUDDHA προσφέρει υποστήριξη μέσω των έμπειρων στελεχών της. Η υποστήριξη αυτή περιλαμβάνει π.χ. τους τομείς λογιστικής και φορολογικής υποστήριξης, του Marketing και της τοπικής προώθησης καθώς και της υποστήριξης σε θέματα καθημερινής λειτουργίας

Η FUNKYBUDDHA πιστεύει ότι η επιτυχία των franchisees της είναι και δική της επιτυχία. Για το λόγο αυτό, επενδύει σημαντικά στην υποστήριξη και την εκπαίδευση τους, ώστε να τους βοηθήσει να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ποια είναι τα σχέδια σας και το πλάνο ανάπτυξής σας;

Η FUNKYBUDDHA έχει φιλόδοξα σχέδια που περιλαμβάνουν:

Ανάπτυξη του δικτύου φυσικών καταστημάτων: Η FUNKYBUDDHA σχεδιάζει να ανοίξει νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε νέες αγορές στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα, περιοχές όπως η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Νάξος, η Σύρος, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, τα νησιά του Ιονίου αλλά και διάφοροι δήμοι της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας εντάσσονται στο πενταετές στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας.

Σύγκληση τεχνολογιών: Η FUNKYBUDDHA επενδύει στις νέες τεχνολογίες, είτε αυτές είναι βασισμένες στην αξιοποίηση του RFID, είτε αξιοποιούν την σύγκλιση και συνεργασία με το ηλεκτρονικό εμπόριο, προσεγγίζοντας νέους πελάτες αφενός, βελτιώνοντας την αγοραστική εμπειρία αφετέρου.

Η FUNKYBUDDHA είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να επιτυγχάνει τους στόχους της. Για το λόγο αυτό, επενδύει συνεχώς σε νέες ευκαιρίες και καινοτόμες στρατηγικές που θα της επιτρέψουν να παραμείνει απόλυτα ανταγωνιστική στην αγορά.