ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ

Συζητάμε με τον κο Γιώργο Χιόνη, Εμπορικό Διευθυντή & Διευθυντή Franchise της ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ, στο πλαίσιο της βράβευσής της ως EFFECTIVE EDUCATIONAL PROCEDURES, στα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE 2024, μας αναλύει τον κλάδο και μας παρουσιάζει τα πλάνα ανάπτυξής της.

Πώς αξιολογείτε την δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείσθε;

Ο πάντα ανατρεπτικός Mark Twain είπε για τον ανταγωνισμό « Δεν θα ήταν καλό να σκεφτόμασταν όλοι το ίδιο; Είναι ο ανταγωνισμός που κάνει το άλογο να τρέχει.»

Ζούμε λοιπόν σε μία εποχή έντονου ανταγωνισμού σε όλα τα επαγγέλματα, ενώ η «πίτα» μας στον Ελλαδικό χώρο είναι μία. Παράλληλα η ανάγκη της Ελληνικής Οικογένειας και οι προτεραιότητες της αλλάζουν.

Όταν πρωτοξεκίνησα σε αυτήν τη δουλειά πριν τριάντα χρόνια η ανάγκη του πατέρα και της μητέρας για το παιδί του ήταν συγκεκριμένη « να μάθει ξένες γλώσσες». Σήμερα είναι παντελώς συγκεχυμένη… «να πάρει ένα ακόμα χαρτί». Αυτό σημαίνει ότι ο κλάδος μας αλλάζει αυτόματα προσαρμοζόμενος στην ανάγκη του πελάτη μας.

Ο πελάτης έχει πλέον άλλες προτεραιότητες, πως να καλύψει το παιδί του τη διδαχθείσα ύλη του σχολείου, πως να παίξει, πως να αθληθεί τρέχοντας σε δραστηριότητες, και τέλος πως να μάθει μια ξένη γλώσσα. Όλα αυτά σε μια ταυτόχρονη συνύπαρξη ανυπαρξίας χρόνου ενασχόλησης των γονιών για τα παιδιά τους…

Για εμάς η πρόκληση είναι να μετατρέψουμε κάθε επίσκεψη του πελάτη μας σε μια μοναδική εμπειρία ποιότητας με χαμόγελο, σωστή εμφάνιση, επαγγελματική συμπεριφορά, ψυχραιμία, γνώσεις για όλα εκείνα που τον ενδιαφέρουν, από την εκμάθηση των Αγγλικών έως την μελέτη Δημοτικού και έως την εγγραφή του σε ένα πανεπιστήμιο.

Απαντώ λοιπόν στην ερώτησή σας ότι ναι μεν ο χώρος έχει τεράστιες δυνατότητες και δυναμική αλλά ταυτόχρονα θέλει και ιδιαίτερη προσοχή διότι πρέπει να επιλύσει τις πολύπλοκες ανάγκες του πελάτη.

Πώς διαφοροποιείσθε από τον ανταγωνισμό και ποιά είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτετε;

Θα απαντήσω και πάλι με ένα γνωμικό ενός Αμερικανού δικηγόρου, του Dwight Whitney Morrow, ο οποίος είπε : «Ο κόσμος χωρίζεται σε ανθρώπους που κάνουν πράγματα και σε ανθρώπους που πιστώνονται τα αποτελέσματα. Προσπάθησε να ανήκεις στην πρώτη κατηγορία. Υπάρχει πολύ λιγότερος ανταγωνισμός.»

Στην ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ έχουμε ως μέλημα να είμαστε πάντα πρωτοπόροι σε υπηρεσίες, ώστε να καλύπτουμε τις βασικές ή και τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελάτων μας.

Σαφώς και ο ξενόγλωσσος κλάδος είναι ο βασικός τομέας μας, αλλά καλύπτουμε ανάγκες που έχουν να κάνουν με μελέτη δημοτικού, με ρομποτική, με φύλαξη παιδιών μέσω Summer camp, Christmas camp κ.α.

Για ποιούς λόγους επιλέξατε το franchise για την ανάπτυξή σας;

Τριάντα χρόνια κάνουμε franchise και είμαστε από τους πρώτους που μπήκαμε σε αυτήν τη λογική, γιατί είναι η μοναδική λογική ανάπτυξης. Το franchise είναι μονόδρομος και ίσως ο πιο δυνατός δρόμος να παραμείνεις σε αυτό που ονειρεύεσαι να δημιουργήσεις. Μόνος σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν μπορείς να αναπτυχθείς, θυμίζει πολύ το τραγούδι "You'll Never Walk Alone" .

Ποιά θεωρείτε τα τρία πλέον σημαντικά πλεονεκτήματα του franchise για τους franchisees;

Το franchise δεν είναι σε τίποτα διαφορετικό από το «σύμφωνο συμβίωσης». Στο franchise έχουμε κοινά όνειρα, κοινή μοίρα, κοινή ζωή. Έχουμε κοινό δικαίωμα να διατηρούμε σε αρμονία το «σύμφωνο συμβίωσης», διατηρώντας ‘το ενεργό να προχωράμε, διαφορετικά οι δρόμοι μας χωρίζουν και πάλι από την αρχή.

Ο Albert Camus απαντά πολύ σωστά σε αυτήν την ερώτηση λέγοντας «Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μην σε ακολουθήσω. Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Βάδιζε πλάι μου και γίνε σύντροφός μου».

Ποιά είναι η στρατηγική και τα πλάνα ανάπτυξής σας για το 2024;

Η στρατηγική για το 2024 δεν θα αλλάξει, όπως και δεν άλλαξε στην πορεία των τριάντα ετών μας, και θα είναι τοποθετημένη σε δύο άξονες:

 Ποιότητα στην παροχή των εκπαιδευτικών υπηρεσιών με αποτελεσματικότητα στην προσπάθεια των μαθητών μας και επιβράβευση σε αυτήν.

Διατήρηση των υπαρχόντων Σχολών ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ και στόχευση στην δημιουργία τόσων Σχολών ακόμα, ώστε το «1η Δύναμη στις ξένες γλώσσες» να μην χάσει ποτέ την λάμψη του στο πλευρό της ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Α.Ε.

Tέλος, τι έχετε να δηλώσετε αναφορικά με την διάκρισή σας στα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE 2024, αναφορικά με τις επιδόσεις της εταιρείας σας το 2023;

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μας τους συνεργάτες – Δικαιοδόχους που μας κρατούν πάντα στην πρωτιά και να τους αφιερώσω αυτό το τιμητικό βραβείο.

Ένα επίσης μεγάλο ευχαριστώ σε όλα μας τα στελέχη, τόσο της ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Α.Ε., όσο και στα στελέχη διοίκησης των Σχολών ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ.

Ολοκληρώνοντας ένα τεράστιο ευχαριστώ στους καθηγητές μας που με αυταπάρνηση φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος εκπαίδευσης ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ.

- στη φωτό μαζί με την την κα Alexandra Green, Academic Director ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά