ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ franchise

Συζητάμε με τους κ.κ. Θεόδωρο Καλαϊτζίδη και Αναστάσιο Σκιαδόπουλο, επικεφαλείς του Ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, τους αγαπημένους φίλους, συνεργάτες και συνάδελφους, Θοδωρή και Τάσο, σε μία εκ βαθέων συνέντευξη. Μας αποκαλύπτουν πως «γεννήθηκε» και πως «ονομάσθηκε» το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ. Μας μιλούν για τη πορεία του από το πρώτο φροντιστήριο το 1997 και για τα ορόσημα που οδήγησαν στην δημιουργία της μεγαλύτερης και ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας ιδιωτικής εκπαίδευσης franchise σε Ελλάδα και Κύπρο, με 191 εκπαιδευτήρια, 1.000+ καθηγητές και περίπου 15.000 μαθητές σε μέση ετήσια βάση.

Η ιδέα – πρόταση για μια αποκαλυπτική συνέντευξη ξεκίνησε πριν από 1 – 2 χρόνια, με αφορμή τα 25 χρόνια του FRANCHISE BUSINESS, όταν συνειδητοποιήσαμε με τον Τάσο ότι μας συνδέουν κοντά 30 χρόνια οι δεσμοί του franchise, και έτσι λοιπόν για πρώτη φορά από το 1998 φιλοξενούμε «πρόσωπα» στο εξώφυλλο του περιοδικού, σε συνδυασμό με μια δυνατή συνέντευξη που ξεκινά από το 1997, όταν ο Θοδωρής ξεκίνησε το πρώτο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ στον Πειραιά, συνεχίζει στο 2007, όταν ο Τάσος εισέρχεται στην εταιρεία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ  να αποτελεί πανελλαδικά έναν από τους ισχυρότερους φροντιστηριακούς οργανισμούς εκπαίδευσης.
Franchise Business 112 web Page 035

Πώς και πότε ξεκίνησε το πρώτο Φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ;

Το 1997, ο Θοδωρής Καλαϊτζίδης μαζί με μια ομάδα έμπειρων και καταξιωμένων καθηγητών στο χώρο τους, δημιούργησαν το πρώτο Κέντρο Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ στο κέντρο του Πειραιά. Μέσα στα πρώτα 3 – 4 χρόνια, μέχρι το 2001, το νέο φροντιστήριο έγινε ιδιαίτερα επώνυμο για τις περιοχές του Πειραιά, αφού φιλοδοξία των ιδρυτών ήταν και είναι η παροχή μαθημάτων φροντιστηριακής υποστήριξης στους μαθητές μας με μοναδικό στόχο τη μελλοντική επιτυχία τους.

Όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα μέσα σε καταπληκτικούς χώρους, με άρτιες συνθήκες μάθησης, πρωτότυπο ακαδημαϊκό σύστημα, υπερσύγχρονα τεχνολογικά και επιστημονικά μέσα και εκδόσεις βιβλίων που είναι ιδανικές τόσο για τους σπουδαστές, όσο και τους καθηγητές μας.

Τι είναι το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, πώς «βαφτίσατε» με αυτό το όνομα το νέο σας φροντιστήριο;

Είναι απλό αλλά και αστείο παράλληλα… Το «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ» είναι ένα φυσικό φαινόμενο που έχει σχέση με τη μουσική, τη φυσική και πολλούς άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας. Έχει σχέση με τον συντονισμό και με τις ταλαντώσεις. Το 1997 λοιπόν, στις πανελλαδικές εξετάσεις, στο μάθημα της Φυσικής, έπεσε σαν θέμα τι είναι το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ!

Οι μαθητές εκείνης της εποχής το θεώρησαν έναν καλό «οιωνό», ένα ωραίο αλλά και παράξενο όνομα και έτσι ξεκίνησε το πρώτο φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ! Σαφώς χωρίς διαφημιστικές εταιρείες, χωρίς μελέτες λογοτύπου κ.λπ. Απλώς ήταν ένα όνομα που το έδωσαν τα παιδιά στο φροντιστήριο που θα ήθελαν να πηγαίνουν.

Ο Όμιλος ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, η αλυσίδα φροντιστηρίων πότε ξεκίνησε;

Ξεκίνησε 10 χρόνια αργότερα, το 2007, με τη δική μου είσοδο στην εταιρεία (Τάσος). Τότε δημιουργήθηκε η αλυσίδα φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, η κεντρική εταιρεία, η οποία είχε (και έχει) ως σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης με αυτή την επωνυμία - ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ – και πλέον και Κέντρα Σχολικής Μελέτης και Εμπλουτισμού Γνώσεων AFTER SCHOOL.

Εσείς πως γνωριστήκατε και πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια τέτοια συνεργασία franchise;

Εμείς γνωριστήκαμε το 2000 – 2001, (Θοδωρής) όταν με τους συνεργάτες μου αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε και κέντρο ξένων γλωσσών μαζί με τη λειτουργία φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης, καθώς οι ξένες γλώσσες προηγούνται ηλικιακά από τη μέση εκπαίδευση, γυμνάσιο, λύκειο κ.λπ.

Έτσι απευθυνθήκαμε στον Όμιλο ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ και γίναμε εμείς οι ίδιοι δικαιοδόχοι της εταιρείας ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ σε 2 περιοχές, στον Πειραιά και στη Φρεαττύδα. Ο Τάσος ήταν ο Διευθυντής Ανάπτυξης Franchise του Ομίλου ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ (από το 1999 έως και το 2008) και έτσι η γνωριμία μας κατέληξε στη συνεργασία μας το 2007, στη νέα εταιρεία φροντιστηρίων franchise με την επωνυμία ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΧΡΗΣΗΣ.

Τι έχει αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα; Πόσο διαφορετικό είναι το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ σήμερα;

Το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ του 1997 μάλλον δεν έχει καμία σχέση με τη νέα εταιρεία franchise ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ του 2007 και την εξέλιξή της έως και σήμερα.

Από το 1997 μέχρι σήμερα το έργο του Ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ αναπτύσσεται κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο, βλέποντας περισσότερους από 25.000 σπουδαστές μας να διαβαίνουν την πόρτα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ανώτερες και ανώτατες σχολές και να γίνονται καταξιωμένοι επιστήμονες και επιτυχημένοι επαγγελματίες.

27 χρόνια αργότερα, (1997 – 2024) από τη δημιουργία του πρώτου φροντιστηρίου και 17 χρόνια αργότερα (2007 – 2024), από τη δημιουργία του εκπαιδευτικού ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ιδιωτικής εκπαίδευσης franchise σε Ελλάδα και Κύπρο σήμερα και η πρώτη εταιρεία που σχεδίασε το σύστημα της με 2 πιστοποιήσεις ολικής ποιότητας ISO 9001 και ΕΛΟΤ 1433 (LLOYD'S Register of London).

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Όμιλος Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ είναι η μοναδική εκπαιδευτική εταιρεία που διαθέτει 11 Επιχειρηματικά Βραβεία Αλυσίδων Franchise (FRANCHISE BUSINESS AWARDS), καθώς και 3 κορυφαία Βραβεία Εκπαίδευσης (Gold 2019, Silver & Bronze 2021) που έλαβε από την ακαδημαϊκή κοινότητα για τις Βέλτιστες Πρακτικές που εφαρμόζει στην Εκπαίδευση, από τον ετήσιο θεσμό Ελληνικών Βραβείων Αριστεiας στην Εκπαίδευση (EDUCATION LEADERS AWARDS).

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη και στην επέκταση του δικτύου franchise που ήδη διαθέτει, σε ολόκληρη την Ελλάδα, επιδιώκοντας να προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες εκπαίδευσης σε παιδιά και εφήβους σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της πατρίδας μας, χωρίς περιορισμούς στην απόσταση και στις τιμές, παρέχοντας στους σπουδαστές του προνόμια και ποιότητα σπουδών που μόνο ο μεγαλύτερος Φροντιστηριακός Όμιλος μπορεί να τους προσφέρει.

Με 191 εκπαιδευτήρια σε λειτουργία (αυτόνομα και shop in shop), 1.000+ καθηγητές και περίπου 15.000 μαθητές σε μέση ετήσια βάση, η εταιρεία μας, ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ είναι ο ισχυρότερος φροντιστηριακός οργανισμός εκπαίδευσης πανελλαδικά, (κλαδική έρευνα της ICAP, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ο.Ε.Φ.Ε και του Ε.Ε.Α. - Απρ. 2020).

Σήμερα τα Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ και τα κέντρα σχολικής μελέτης AFTER SCHOOL είναι η πρώτη αλυσίδα εκπαιδευτηρίων σε Ελλάδα και Κύπρο που εξειδικεύθηκε στην παροχή μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και φροντιστηριακής υποστήριξης σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Πώς ήταν αυτά τα 17 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας σας;

Δύσκολα, αλλά και όμορφα! (Τάσος) Το λέμε αυτό γιατί αν θυμηθεί κανείς την περίοδο 2007 – 2024, θα αντιληφθεί ότι εμείς μεγαλώσαμε και αναπτυχθήκαμε σε εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες… Εσύ Πλάτωνα γνωρίζεις πολύ καλά ότι εν μέσω 9 ετών οικονομικής κρίσης, οι περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας γνώρισαν σημαντική ύφεση και αμέσως μετά… ήρθε στη ζωή μας και η πανδημία του Covid 19… Αν τα σκεφτούμε αυτά, θα καταλάβουμε ότι από τα 17 χρόνια λειτουργίας του Ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, μόνο τα 4 – 5 ήταν χρόνια σχετικά «ήσυχα» για να λειτουργήσουμε και να αναπτυχθούμε.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να αναφέρω, ότι στην περίοδο του Covid πολλές εταιρείες μείωσαν δαπάνες, έκοψαν διαφημίσεις, άλλαξαν τον τρόπο της δουλειάς τους και τις σχέσεις με τους πελάτες τους… όμως εμείς κάναμε ακριβώς το αντίθετο.. «ανεβάσαμε ταχύτητα», κάναμε περισσότερα πράγματα και σαν επιστέγασμα όλων αυτών ήρθε και η τεράστια ανάπτυξή του Ομίλου μας, μέσα σε αυτά τα 3 δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

Πρακτικά, εν μέσω lock down, από Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον προηγούμενο Σεπτέμβριο του 2023, σε διάστημα 36 μηνών, δημιουργήσαμε 41 νέες συνεργασίες και ανοίξαμε και 41 Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ πανελλαδικά, κάτι που σαφώς δεν το έχει επαναλάβει καμία άλλη εκπαιδευτική εταιρεία έως σήμερα.

Γιατί επιλέξατε για την ανάπτυξή σας το franchise;

Σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά στιγμή που διανύει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, το franchise φαίνεται να είναι ο μοναδικός τρόπος για τους νέους, αλλά και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, να μην εξαρτώνται από άλλους και να στηρίζονται μόνο στην δική τους προσπάθεια και εργασία, καθώς και στην δύναμη που τα δίκτυα franchise αντλούν από την ομάδα, την δύναμη των πολλών, που έχουν κοινό στόχο και όραμα… «Την αξιοπρεπή ζωή και την ευημερία για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και των ανθρώπων που εργάζονται μαζί τους»!

Το franchise βασίζεται αυστηρά στην ιδιωτική πρωτοβουλία των επενδυτών – επιχειρηματιών που έχουν σαν κοινό στόχο την ευημερία της επιχείρησής τους και της ομάδας – δικτύου στην οποία ανήκουν. Τα συστήματα franchise είναι αυτά που ανοίγουν νέες επιχειρήσεις κάθε μέρα, που δίνουν νέες θέσεις εργασίας – αντί να παίρνουν, που αναπτύσσουν σε πολύ δύσκολους καιρούς το real estate καθώς ενοικιάζουν (ή αγοράζουν) νέα ακίνητα για την λειτουργία της δραστηριότητάς τους. Τα συστήματα franchise είναι αυτά που δίνουν νέους φόρους στο κράτος και νέα έσοδα στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, είναι αυτά που δίνουν νέα ανάσα στα ασφαλιστικά ταμεία, στους κοινωνικούς φορείς και οργανισμούς που διέπουν την λειτουργία των επιχειρήσεων!

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, το franchise είναι η πιο επιτυχημένη εμπορική μέθοδος ανάπτυξης παγκοσμίως!

Μετά από αυτή την ωδή προς το franchise (!), πείτε μου και μερικά από τα βασικά δικά σας χαρακτηριστικά.

(Θοδωρής) Μερικά από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό είναι τα εξής:

 • η ενσωμάτωση και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση (διαδραστικοί πίνακες, tablets, ΗΥ, γραφίδες, χρήση internet, video, πειράματα, ηλεκτρονικά βιβλία, e-learning diakrotima, ψηφιακές πλατφόρμες e-library, e-μαθητής, e-καθηγητής και e-portfolio),

 • η εξειδικευμένη ύλη των μαθημάτων που διαρκώς ανανεώνεται από τους διευθυντές – εκπαιδευτικούς του Ομίλου, που διαθέτουν τεράστια εμπειρία και αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό και συγγραφικό έργο,

 • οι αποκλειστικές εκδόσεις με τα σχολικά βοηθήματα ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ (72 τίτλοι βιβλίων),

 • οι σύγχρονοι και λειτουργικοί μας χώροι, οι οποίοι συνδυάζουν την υψηλή αισθητική (με φωτεινά χρώματα που λειτουργούν καταλυτικά για την ψυχολογία των παιδιών και με έπιπλα με μοναδική λειτουργικότητα στον σχεδιασμό), με την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών.

Όλα αυτά…. μαζί με πολύ αγάπη, διάθεση, όρεξη και φαντασία που διαθέτουμε όλοι μας για την εκπαίδευση και για τα παιδιά, παρέχουν την καλύτερη υποστήριξη στους μαθητές μας, διασφαλίζοντας έτσι την επιτυχία για το μέλλον τους και την ένταξή τους σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα της επιλογής τους!

Να αναφερθούμε λίγο και στα προγράμματά σας;

Τα προγράμματα μας...

Παρέχουμε εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών με βάση τις ανάγκες και την ηλικία κάθε μαθητή /σπουδαστή.

Εκτός από τη μέση εκπαίδευση και τη σχολική μελέτη για Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, προετοιμασία για Πρότυπα Σχολεία, μαθήματα για Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ) κ.λπ., τα εκπαιδευτήριά μας έχουν τη δυνατότητα να αδειοδοτούνται με δύο ή και με τρεις άδειες λειτουργίας, (όπως ΚΔΒΜ1, ΚΔΒΜ2, ΚΞΓ, ΦΜΕ) ώστε να μπορούν δυνητικά να παρέχουν επιπλέον και τις εξής υπηρεσίες:

 • Μετάφραση και διερμηνεία, ξένες γλώσσες και πληροφορική σε παιδιά και ενήλικες.

 • Πιστοποιήσεις πληροφορικής (ως εξεταστικά κέντρα) από αναγνωρισμένους φορείς.

 • Μαθήµατα ενισχυτικά σε φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ ή άλλων σχολών.

 • Μαθήματα IB (international baccalaureate).

 • Μαθήµατα προετοιµασίας για τις στρατιωτικές / αστυνοµικές σχολές κ.λπ.

 • Επαγγελµατικές πιστοποιήσεις ενηλίκων και σεμινάρια σε εταιρείες.

 • Εκπαίδευση πτυχιούχων ενηλίκων µε προγράµµατα voucher.

 • ∆ιαµεσολάβηση για σπουδές στο εξωτερικό, Αγγλία, Αµερική, Κύπρο, Βαλκάνια κ.λπ.

 • Εργαστήριο ελεύθερου, γραμμικού σχεδίου και ζωγραφικής.

 • ∆ηµιουργική απασχόληση (εικαστικά, σκάκι, ρομποτική, κατασκευές, summer camp).

Ποιούς συνεργάτες – franchisees αναζητάτε; Ποιός είναι κατάλληλος να ανοίξει ένα φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ;

Η δύναμή μας.. είναι οι Άνθρωποί μας!!

Ιδανικός συνεργάτης του Ομίλου μας για τα Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ και τα Κέντρα Σχολικής Μελέτης & Εμπλουτισμού Γνώσεων AFTER SCHOOL, είναι ο επαγγελματίας εκείνος που διαθέτει κέφι, διάθεση, όρεξη για δουλειά, θέληση για μάθηση και ισχυρή επιθυμία να ενταχθεί σε ομάδα, με έντονο ενδιαφέρον για τον δυναμικό κλάδο της εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, με όραμα και φιλοδοξίες!

Εμείς, το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, δίνει ιδιαίτερη σημασία τόσο στις γνώσεις και την εμπειρία του ατόμου – συνεργάτη δικαιοδόχου του, όσο και στα ανθρώπινα στοιχεία και το χαρακτήρα του που διαμορφώνουν την προσωπικότητα του.

Όποιος λοιπόν επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντές του, να απογειώσει την επιχείρησή του και να ενώσει τις δυνάμεις του με την κορυφαία αλυσίδα φροντιστηριακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα σήμερα, το franchise των εκπαιδευτηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ – AFTER SCHOOL τον περιμένει και πιθανόν η συνεργασία μας είναι η ευκαιρία που περίμενε!

Κάποια στιγμή στο παρελθόν, (ως ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ) σας είχαν δώσει τον χαρακτηρισμό ως το 1ο Πολυσυλλεκτικό Δίκτυο Franchise Εκπαίδευσης στην Ελλάδα σήμερα.. Γιατί αυτό, τι σημαίνει;

Εδώ αξίζει να σου πούμε από ποιους αποτελείται ο Όμιλος ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ σήμερα. Στα δίκτυα μας έχουμε 3 κατηγορίες συνεργατών:

Η 1η κατηγορία είναι Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης

οι οποίοι επιθυμούν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση φροντιστηρίου, οπότε από το να «ανακαλύπτουν τον τροχό από την αρχή», έρχονται σε εμάς, τους οργανώσουμε, τους εκπαιδεύουμε, τους διαφημίζουμε, τους μαθαίνουμε «τη δουλειά», γιατί είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα το «διδάσκω» από το «διοικώ» και ξεκινάνε από την αρχή επώνυμοι, ως το νέο φροντιστήριο της περιοχής τους!

Η 2η κατηγορία είναι Ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων – Φροντιστηριούχοι

καθηγητές δηλαδή, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει την δική τους επιχείρηση, οι οποίοι βλέπουν τις τάσεις και τις εξελίξεις της αγοράς, αντιλαμβάνονται το «ισχύς εν τη ενώσει», καταλαβαίνουν ότι αυτοί που θα επιβιώσουν και είναι τα μεγάλα σχήματα επιχειρήσεων – τα δίκτυα στη δική μας περίπτωση και πρώτοι αυτοί έρχονται σε εμάς, συνεργαζόμαστε και μετατρέπουμε το φροντιστήριό τους σε φροντιστήριο μέλος του Ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ.

Αυτά πρακτικά είναι τα λεγόμενα.. franchise μετατροπής και πέρα από όλα αυτά που θα κερδίσουν με τη συνεργασία μας, σίγουρα είναι και μία αμυντική κίνηση τους προς εμάς, αφού, το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ κάποια στιγμή θα ανοίξει στην περιοχή τους, μιας και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης της εταιρείας franchise και του δικτύου μας.

Η 3η κατηγορία είναι επιχειρηματίες που δεν είναι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης

ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών, αλυσίδων ή μεμονωμένων επιχειρήσεων, κέντρα λογοθεραπείας, ειδικής αγωγής και μαθησιακών δυσκολιών και φυσικά ανεξάρτητοι επιχειρηματίες που βλέπουν στις εκπαιδευτικές επιχειρήσεις παρόν και μέλλον, αφού συνδυάζουν πολλά πλεονεκτήματα, ποιότητα ζωής, μεγάλη κερδοφορία, παροχή υπηρεσιών κ.λπ.

Ενδεικτικά έχουμε επιχειρηματίες που έχουν παράλληλα:

 • Ξένες Γλώσσες και Πληροφορική όπως: ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ, Apple Stars, ΙΣΟΝ Στρατηγάκης, HELLO, IQ Schools, TALIAKOU, EuroLab, E-Studies, QLS

 • Κέντρα Λογοθεραπείας – Εργοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής, Μαθησιακών Δυσκολιών και Σπουδών στο Εξωτερικό όπως: Όμορφος Κόσμος, Ευρυμάθεια, Μαθητικό Εργαστήρι, Εκ Βαθέων, Hello Kids, Study Plan, EduConexion

 • Ανεξάρτητους επιχειρηματίες που είχαν αυτόνομο Φ.Μ.Ε και το μετέτρεψαν σε Φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: όπως π.χ. ΑΡΙΣΤΟΝ, ΓΝΩΜΩΝ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΕΠΑΛΞΙΣ, ΜΕΘΟΔΙΚΟ, ΠΡΟΤΥΠΟ

 • Επιχειρηματίες – εκπαιδευτικούς που ανήκαν σε άλλα δίκτυα franchise ως δικαιοδόχοι – διευθυντές.

 • Καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, διαφόρων ειδικοτήτων, που ξεκινούν για πρώτη φορά το δικό τους φροντιστήριο: όπως πχ Μαθηματικοί, Φιλόλογοι, Φυσικοί, Οικονομολόγοι

 • Επιχειρηματίες (μη εκπαιδευτικούς) που λειτουργούν το φροντιστήριο τους επιχειρηματικά, ασκώντας οι ίδιοι τα καθήκοντα του Διευθυντή Λειτουργίας του κέντρου τους: όπως Δικηγόροι, Μηχανικοί, Τραπεζικοί, Λογιστές, Στελέχη Επιχειρήσεων, Αξιωματικοί Ε.Δ., Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Ανώτατα Στελέχη Πληροφορικής, Ιατρικού Κλάδου και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και πολλοί άλλοι.

Ωραία όλα αυτά. Πείτε μου, όμως, πώς υποστηρίζετε τους Συνεργάτες σας και ποιά είναι τα προνόμια που τους προσφέρετε;

Το καινοτόμο Σύστημα Franchise ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, απόλυτα εναρμονισμένο με την επιχειρησιακή κουλτούρα λειτουργίας της εταιρείας, σε συνδυασμό πάντα με την υψηλού επιπέδου οργάνωση σε ακαδημαϊκά και διοικητικά θέματα, με συνεχή και ποιοτική υποστήριξη και με το ανταγωνιστικότερο πανελλαδικό marketing που προσφέρει, οδηγούν σε ένα πολύ δυναμικό και σίγουρο πλαίσιο ανάπτυξης για το παρόν και το μέλλον των συνεργατών - δικαιοδόχων του δικτύου της.

Οι συνεργάτες των Εκπαιδευτηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ & AFTER SCHOOL, με την ένταξή τους στο δίκτυο franchise του ομίλου μας απολαμβάνουν όλες τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη επιχείρηση. Η Ομάδα Υποστήριξης Δικτύου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρέχει στον franchisees πλήρη υποστήριξη, τόσο πριν από την έναρξη της επιχείρησής του, όσο και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας όπως:

 • Εύρεση και επιλογή του ιδανικού σημείου του εκπαιδευτηρίου,

 • Διαπραγμάτευση για τους όρους ενοικίασης,

 • Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του χώρου με πρωτοποριακό design,

 • Κατασκευαστικές εργασίες και δυνατότητα παράδοσης του φροντιστηρίου με το «κλειδί στο χέρι»,

 • Νομική και λογιστική καθοδήγηση του επιχειρηματία σε όλα τα επίπεδα,

 • Ολοκληρωμένη εκπαίδευση του ιδιοκτήτη και του προσωπικού του στις λειτουργίες και τα συστήματα εξυπηρέτησης πελατών, με εξειδικευμένα σεμινάρια ανθρωπίνου δυναμικού κ.λπ.,

 • Εγχειρίδια οργάνωσης και λειτουργίας της επιχείρησης,

 • Εξειδικευμένα ακαδημαϊκά συγγράμματα με βοηθήματα και πλάνα ύλης, σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των τάξεων, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, Αποφοίτων και ΕΠΑΛ.

 • Επαναστατικό υλικό διδασκαλίας και σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους με 71 τίτλους βιβλίων από ακαδημαϊκούς συγγραφείς της εταιρείας,

 • Εκπαίδευση του ιδιοκτήτη του κέντρου και του προσωπικού του στις λειτουργίες, τα συστήματα και την εξυπηρέτηση πελατών με διαρκή επιμόρφωση, σε εξειδικευμένα σεμινάρια ανθρωπίνου δυναμικού, δια ζώσης και διαδικτυακά,

 • Υψηλής επιρροής τεχνικές marketing για εύρεση και προσέλκυση νέων σπουδαστών.

 • Ουσιαστική υποστήριξη σε θέματα οργάνωσης, πωλήσεων και διοίκησης ανθρωπίνων πόρων από Manager ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Συνοπτικά, τι απολαμβάνει ένας νέος Συνεργάτης σας;

Η εταιρεία ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ εξασφαλίζει στους συνεργάτες της:

 • Καθιέρωση στην τοπική αγορά και αναγνώρισή τους ως το εξειδικευμένο φροντιστήριο των επιτυχιών της περιοχής τους.

 • Μικρό κόστος επένδυσης και χαμηλά λειτουργικά έξοδα.

 • Μεγάλη κερδοφορία και άμεση απόσβεση του κεφαλαίου επένδυσης.

 • Πλήρη εκμετάλλευση και χρήση των σημάτων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ και AFTER SCHOOL

 • Ανταγωνιστική διαφήμιση και προβολή πανελλαδικού χαρακτήρα.

 • Υπερσύγχρονο λογισμικό σύστημα πληροφοριών M.I.S ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ για την οικονομική διαχείριση των πελατών – μαθητών.

 • Συνεργασίες με δυνατούς προμηθευτές για διασφάλιση οικονομιών κλίμακας.

 • Χρηματοοικονομικές συμβουλές από συνεργαζόμενες εταιρείες

 • Αποκλειστικότητα γεωγραφικής περιοχής βάσει χάρτη ή δήμου.

Κλείνοντας, αν είχατε μπροστά σας έναν υποψήφιο επιχειρηματία – συνεργάτη, ποιά θα ήταν η πρόσκληση που θα του απευθύνατε;

Αξιότιμε κύριε/ κυρία,

Τα Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ – AFTER SCHOOL συνεχίζουν τη δυναμική τους πορεία πανελλαδικά, αναπτύσσοντας το δίκτυό τους με νέους, φιλόδοξους επιχειρηματίες που οραματίζονται να ενταχθούν στην ισχυρότερη αλυσίδα εκπαίδευσης σήμερα.

Αν λοιπόν είστε και εσείς καθηγητής οποιασδήποτε ειδικότητας, αν έχετε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης με τη δική σας επωνυμία ή αν έχετε κέντρο ξένων γλωσσών ή πληροφορικής ή αν απλά είστε επιχειρηματίας που σας ενδιαφέρουν οι κερδοφόρες εκπαιδευτικές επιχειρήσεις με παρόν και μέλλον, τότε το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ είναι η ευκαιρία που περιμένατε!

Ανοίξτε και εσείς το δικό σας Φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ και Κέντρο Σχολικής Μελέτης και Εμπλουτισμού Γνώσεων AFTER SCHOOL, γίνετε μέλος της αλυσίδας με τα Καλύτερα Φροντιστήρια της πόλης και απολαύστε τα τεράστια οφέλη και πλεονεκτήματα της συνεργασίας μας!

Εσείς που έχετε ως φιλοσοφία την προοπτική και την προσωπική καταξίωση,

Εσείς που πιστεύετε ότι η εκπαίδευση είναι λειτούργημα και δημιουργία,

Εσείς που επιθυμείτε και απολαμβάνετε την ευημερία,

Εσείς που θέτετε ως στόχο σας την πρόοδο και την εξέλιξη,

Εσείς που αποφασίσατε να πάρετε τον έλεγχο στα χέρια σας,

Εσείς είστε ο συνεργάτης που θέλουμε...

Εσείς είστε ο νέος επιχειρηματίας των Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ!

 

Και για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς…

Εάν έχετε βαρεθεί κάθε χρόνο να κάνετε τα ίδια και τα ίδια...

να εκπαιδεύετε εσείς τους καθηγητές και το προσωπικό σας,

να γράφετε οι ίδιοι σημειώσεις και βιβλία για τους μαθητές σας,

να σχεδιάζετε μόνοι σας την διαφημιστική καμπάνια της περιοχής σας,

να ανησυχείτε για το πόσοι σπουδαστές θα εγγραφούν σε εσάς και την φετινή χρονιά

να νιώθετε ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον σας μέσα σε μια εποχή οικονομικής αστάθειας που τίποτα δεν είναι προβλέψιμο,

Εάν έχετε κουραστεί να είστε ο ‘‘one man show’’ εκπαιδευτικός, δηλαδή λίγο καθηγητής, λίγο συγγραφέας, λίγο λογιστής, λίγο γραμματέας, λίγο διαφημιστής, λίγο πωλητής, λίγο απ’ όλα δηλαδή και σχεδόν καθόλου ιδιοκτήτης και επιχειρηματίας του φροντιστηρίου σας,

Τότε...

Ελάτε μαζί μας...

Ελάτε στην Ομάδα ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ..

Γίνετε μέλος κι εσείς της αλυσίδας με τα Καλύτερα Φροντιστήρια της πόλης και απολαύστε τα τεράστια οφέλη και πλεονεκτήματα της συνεργασίας μας!

Γνωρίζετε την δουλειά σας καλά...

Εμείς όμως θα σας βοηθήσουμε να την κάνετε καλύτερα!

Στα πλαίσια αυτά καλούμε όλους εσάς που αγαπάτε την δουλειά σας και θέλετε να πρωταγωνιστείτε στον εκπαιδευτικό και επαγγελματικό στίβο, να συνεργαστείτε μαζί μας και να αποδείξετε με τα ισχυρά εργαλεία που θα σας παρέχουμε, ότι αξίζετε το μερίδιό σας στην επιτυχία.

Ευχόμαστε να είστε εσείς ο επόμενος συνεργάτης μας στο δίκτυο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ!


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την όμορφη και ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε και πραγματικά είναι εντυπωσιακό πως ο Όμιλος ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ έχει αναπτυχθεί τόσο γρήγορα και έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Καθώς είναι σημαντικό να ακούμε τις ιστορίες πίσω από την επιτυχία μιας εταιρείας, αποκτώντας μια καλύτερη κατανόηση των αξιών και των αρχών που την καθοδηγούν, πιστεύω και εύχομαι η δική σας ιστορία να αποτελέσει έμπνευση για προσήλωση στην ποιότητα, δέσμευση στη συνεχή βελτίωση και αξιοποίηση του franchise ως στρατηγική ανάπτυξης, ουσιώδη χαρακτηριστικά που οδηγούν σε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

– Πλάτων Μαλλικούρτης

Franchise Business 112 web Page 037

 

 

 

 

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά