Πραγματοποιήθηκε η 9η Έκθεση ΚΕΜ Franchise Βορείου Ελλάδος, από 10 έως 12 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hyatt της Θεσσαλονίκης.

Την Έκθεση εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος. Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος δήλωσε:

«Το franchise αποτελεί σήμερα έναν από τους αναπτυσσόμενους κλάδους του λιανικού εμπορίου, ένα εξαιρετικό εργαλείο ανάπτυξης, μια επιχειρηματική επιλογή που προσφέρει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες να προχωρήσουν με το μικρότερο δυνατόν επιχειρηματικό ρίσκο σε μία δύσκολη περίοδο που η αγορά στενάζει

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε την ενθάρρυνση και τη στήριξη κάθε σοβαρής και αξιόπιστης επιχειρηματικής πρότασης.

«Πρέπει να υπάρξει επιτέλους ισχυρή βούληση σε κεντρικό επίπεδο για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Με την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, τη δημιουργία νέων επενδυτικών ευκαιριών, τη μείωση της εξοντωτικής φορολόγησης και την άρση της γραφειοκρατίας. Το franchise μπορεί να δώσει λύσεις καθώς αποτελεί μια από τις ασφαλέστερες και ενδιαφέρουσες μεθόδους που δίνονται στους επιχειρηματίες διεθνώς, ώστε να επωφεληθούν από τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που προσφέρει και να διεκδικήσουν με αξιώσεις και καλύτερες προϋποθέσεις ένα καλύτερο αύριο. Το franchise μπορεί να αποτελέσει το όχημα επέκτασης των ελληνικών επιχειρήσεων, λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας, στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο».

Την Έκθεση επισκέφθηκαν πολυάριθμοι επενδυτές από όλη τη Βόρεια Ελλάδα που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να ανοίξουν τη δική τους επώνυμη επιχείρηση επιλέγοντας από ένα μεγάλο εύρος κατηγοριών την αλυσίδα που τους ταιριάζει.