ΘΕΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΕΝΑΣ

Στη εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» από το Κανάλι 1 – 90,4 FM της Τετάρτης 24/5/2023 παρουσιάστηκε πως οι επαγγελματικές δεξιότητες (Soft Skills) μπορούν να ενισχύσουν και να βοηθήσουν ένα επιχειρηματία να οδηγηθεί στην επιτυχία.

Βάσει ερευνών, η νέα γενιά εργαζομένων δίνει ύψιστη προτεραιότητα στη διασφάλιση της ψυχικής υγείας, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει την αυξανόμενη σημασία των Soft Skills. Αναμένεται ότι η εργασιακή εμπειρία θα διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην εξέλιξη των εργαζομένων από ό,τι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Παρατηρείται, ακόμα, αύξηση στην αναγνώριση της σημασίας των Soft Skills από τους μελλοντικούς ηγέτες για την επαγγελματική τους πρόοδο. Πριν από τρία χρόνια, το 69% των ερωτηθέντων θεωρούσε σημαντικότερα τα Soft Skills από τα Hard Skills. Φέτος, αυτό το ποσοστό ανέρχεται στο 82%!

Με καλεσμένο τον Οικονομολόγο ΜΒΑ και Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων Σπύρο Κοττώρη, συζητήθηκαν: η ανάγκη των δεξιοτήτων στην καθημερινή σύγχρονη επαγγελματική ζωή, ο τρόπος καλλιέργειάς τους και το πως μπορούν αυτές να αυξήσουν πρακτικά την παραγωγικότητα. Ακόμα, αναλύθηκαν εκτενώς οι δεξιότητες της Επικοινωνίας, της Ηγεσίας, της Ομαδικής Εργασίας, της Διαχείρισης Χρόνου, της αποδοχής της ευθύνης και άλλες.

H ραδιοφωνική εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» αναδεικνύει τεχνικές και best practices επιχειρηματικότητας. Με τους καλεσμένους βλέπουμε μέσα από την δική τους οπτική όλα όσα χρειάζεται ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας για να καταφέρει να αναπτύξει την επιχείρησή του. Με γλώσσα απλή και κατανοητή, με κύριο άξονα τον Δήμο του Πειραιά και την Αττική δίνουμε παραδείγματα απτά και ρεαλιστικά. Στόχος η ώρα αυτή να γίνει ένας πυλώνας εκπαίδευσης και ενημέρωσης των επιχειρηματιών.

Επιμελείται και παρουσιάζει ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας.

Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά κάθε Τετάρτη 19.00-20.00 από το Κανάλι 1 - 90,4 FM.

Τη συγκεκριμένη εκπομπή (Νο 6) «Οι επαγγελματικές δεξιότητες στο επίκεντρο της επιχειρηματικής επιτυχίας» μπορείτε να την ακούσετε εδώ: https://marketingconsultant.gr/oi-epaggelmatikes-dexiotites-sto-epikentro-tis-epicheirimatikis-epitychias-neo-epeisodio-on-demand-quot-epicheirimatikotita-sta-fm-quot/

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά