savvikos logo

Η αλυσίδα Σαββίκος 1947® ξεκινά δυναμικά την ανάπτυξή της μέσω franchise εντός και εκτός Ελλάδος, διαθέτοντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία, την δέσμευση στην ποιότητα και το πάθος της τελειότητας, που την οδήγησαν στην ηγετική θέση της αγοράς, έχοντας δημιουργήσει το πλέον φημισμένο brand μέσα από διαρκείς καινοτομίες και υποδομές. Η Σαββίκος 1947® παρέχει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα, αξιόπιστα και αποδοτικά συστήματα franchise σε παγκόσμια κλίμακα, τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και υποστήριξης, καλύπτοντας το κενό της αγοράς στον κλάδο των Greek Style Casual Dining Restaurants, διαθέτοντας παράλληλα take away και delivery.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η φιλοσοφία των Greek Style Casual Dining Restaurants Σαββίκος 1947® εξακολουθεί έως και σήμερα να είναι το motto «Οδηγήστε παιδιά μου το καροτσάκι μου, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας και στο ταξίδι αυτό μην ξεχνάτε ποτέ, να προσφέρετε στους πελάτες σας ό,τι ταΐζετε τα δικά σας παιδιά», μια φράση απου αποτελεί την παρακαταθήκη του ιδρυτή τους Σαββίκου Μελιάδη για τις επόμενες γενιές.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η «Σαββίκος 1947®» αποτελεί την επιχειρηματική συνέχεια της Οικογένειας Μελιάδη, η οποία ξεκίνησε στο χώρο της εστίασης το 1947. H εμμονή του Σαββίκου Μελιάδη, ιστορικού ιδρυτή της Σαββίκος 1947®, στην ποιότητα, είχε ως αποτέλεσμα το σουβλάκι ΣΑΒΒΙΚΟΣ, να αναγνωρισθεί από την αγορά, ως εξαιρετικό και ιδιαίτερο προϊόν, με αποκλειστικά δικά του και μοναδικά χαρακτηριστικά. Από την ίδρυση του έως σήμερα, η Σαββίκος 1947® είναι συνδεδεμένη με την ποιότητα, την άριστη σχέση τιμής/προϊόντος και την παραδοσιακή γεύση. Αργότερα το φημισμένο καροτσάκι, σήμα κατατεθέν της Σαββίκος 1947® μετεξελίχθηκε σε σταθερό κατάστημα, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή, συνεχίζοντας όμως με την ίδια εμμονή στην έννοια της ποιότητας, γεγονός, που της επέτρεψε να επιζήσει και να αναπτύσσεται συνεχώς μέχρι σήμερα.

Η πίστη στην ποιότητα, η άριστη γνώση της αγοράς του κρέατος, η εφαρμογή πρωτοποριακών ιδεών και η δημιουργία καινοτόμων πιάτων με βάση δικά της κρεατοσκευάσματα σε συνδυασμό με σως και αλοιφές ιδίας παραγωγής, πολύ σύντομα έφεραν την αναγνώριση στην πλέον απαιτητική αγορά της εστίασης, όπως της Θεσσαλονίκης. Αναγνώριση, η οποία σύντομα επέτρεψε το άνοιγμα και δεύτερου καταστήματος, αυτή τη φορά στην καρδιά της πόλης που αποτελεί την πρωτεύουσα της γεύσης, την Πλατεία Αριστοτέλους και τον τελευταίο χρόνο στην Τούμπα.

Η συνεχής αυτή επέκταση βοήθησε στην παγίωση του ονόματος Σαββίκος 1947® ως επιλεκτικό brand στο χώρο της εστίασης, με αποτέλεσμα η φήμη του να ξεπεράσει τα όρια της πόλης, οριοθετώντας με τον τρόπο αυτό και την επιλογή ενός νέου τρόπου ανάπτυξης και επέκτασης στα πλαίσια του συστήματος franchise Σαββίκος 1947®.

IMG 0226

ΠΡΟΤΑΣΗ FRANCHISE

H Σαββίκος 1947® ως δυναμικός παίχτης στον χώρο των Greek Style Casual Dining Restaurants, εισέρχεται στον χώρο του franchise, με αφετηρία την μεγάλη επιτυχία των πρώτων τριών καταστημάτων της και βάση του μεγάλου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται καθημερινά και που αφορά την δημιουργία εστιατορίων Σαββίκος 1947®, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η αρχική επένδυση για ένα εστιατόριο Σαββίκος 1947® αρχίζει από 100.000 ευρώ έως 350.000 ευρώ, αναλόγως του τύπου του. Η επένδυση για ένα εστιατόριο Σαββίκος 1947® συνολικού εμβαδού 150 τ.μ. ανέρχεται με το δικαίωμα εισόδου στα 250.000 ευρώ. Η επιστροφή της επένδυσης είναι μάξιμουμ 24 έως 30 μήνες. Τα royalties (διαρκή δικαιώματα επί του τζίρου) είναι 4% και η χρέωση για το μάρκετινγκ είναι 2% επί του τζίρου. Η σύμβαση δικαιόχρησης έχει διάρκεια 12έτη, με 5ετή ανανέωση.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι καινοτομίες των εστιατορίων Σαββίκος 1947® εγγυούνται την απόλυτη επιτυχία των συνεργατών της και είναι:

 1. Ο συνδυασμός του τζίρου των εστιατορίων που προέρχεται από τρείς πηγές εσόδων:

 • Σερβίρισμα στο σαλόνι και το αίθριο των καταστημάτων.

 • Το καλά οργανωμένο take away.

 • Το delivery που υποστηρίζεται από κεντρικά οργανωμένο call center της εταιρίας.

 1. Έτσι τα εστιατόρια Σαββίκος 1947® είναι ουσιαστικά τρείς επιχειρήσεις σε μία, που η μία ανατροφοδοτεί και προωθεί την άλλη, απασχολώντας τους ίδιους πόρους εξοπλισμού παραγωγής και προσωπικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εστιατόρια Σαββίκος 1947® είναι τα μοναδικά Greek Style Casual Dining Restaurant που συνδυάζουν τζίρο από τις τρείς πηγές εσόδων.

 2. Η επιλογή, η επεξεργασία των κρεάτων, η παραγωγή των μοναδικών και ιδιαίτερων σως και των αλοιφών, που διαφοροποιούν και κάνουν μοναδικές τις γεύσεις των προϊόντων που προσφέρει σε όλη την γκάμα του μενού της.

 3. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός των προϊόντων, που τα καθιστά μοναδικά, τόσο ως προς την γεύση, όσο και προς την ονοματολογία τους, που είναι κατοχυρωμένη ως πνευματικό δικαίωμα, γεγονός που εμποδίζει την χρήση τους και τον ευτελισμό της ποιότητας τους από την ανώνυμη κυρίως αγορά ή την αντιγραφή τους από τις επώνυμες αλυσίδες εστίασης.

 4. Η σύνθεση του μενού, που αποτελείται από τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες στις προτιμήσεις του κοινού και που παράλληλα κατατάσσουν τα εστιατόρια Σαββίκος 1947® σε ηγετική θέση στην κατηγορία του Ελληνικού casual dining restaurants.

Η σύνθεση του μενού των εστιατορίων Σαββίκος 1947® με βάση τα στατιστικά δεδομένα της Ελληνικής εστίασης, τα κάνει να απευθύνονται στο 89% των προτιμήσεων των Ελλήνων καταναλωτών και σε συνδυασμό με τις μοναδικές τους γεύσεις και τα μοναδικά πιάτα, δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις επανάληψης της μοναδικής επιτυχίας των τριών πρώτων εστιατορίων της Θεσσαλονίκης, για όλη την Ελληνική επικράτεια.

ΠΡΟΝΟΜΙΑ FRANCHISE

Το Σύστημα Franchise Σαββίκος 1947® καλύπτει πλήρως όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που αφορούν την έναρξη και την απρόσκοπτη λειτουργία των franchise εστιατορίων:

 • Αποκλειστικότητα και προστασία γεωγραφικής περιοχής εστιατορίου

 • 12ετή διάρκεια σύμβασης δικαιόχρησης, με 5ετή ανανέωση χωρίς νέο κόστος δικαιώματος εισόδου

 • Επιλογή και εκπαίδευση προσωπικού

 • Υποστήριξη στην επιλογή, στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του εστιατορίου

 • Υποστήριξη κατά το άνοιγμα του εστιατορίου

 • Επί τόπου παρακολούθηση και υποστήριξη κατά το αρχικό διάστημα λειτουργίας

 • Συνεχή έλεγχο του εστιατορίου

 • Συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού

 • Ιδιόκτητο Call Center υποστήριξης delivery

 • Digital Marketing

 • Σχεδιασμός εντύπων και προωθητικών ενεργειών

 • Συμβουλευτική υποστήριξη τοπικών προωθητικών ενεργειών

 • Πιστοποιημένοι και εγκεκριμένοι προμηθευτές τόσο στην δημιουργία του καταστήματος, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων, ποτών και αναψυκτικών, των προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών όσο και αναλωσίμων

 • Κεντρικός εφοδιασμός κρεάτων και παρασκευών, που εξασφαλίζουν την μοναδική γεύση και εμπειρία Σαββίκος 1947®

 • Πρωτότυπες και μοναδικές συνταγές προϊόντων

 • Πρότυπη και κατοχυρωμένη από την Σαββίκος 1947®, ονοματολογία μεγάλης γκάμας προϊόντων

 • Άμεση ένταξη και προσφορά νέων προϊόντων

 • Οικονομικό έλεγχο και παροχή συμβουλών για την ανάπτυξη των εργασιών και την διαχείριση τυχόν κρίσεων

 • Έκτακτη υποστήριξη με προσωπικό της μητρικής εταιρείας για κάλυψη έκτακτων αναγκών

 • Δικαίωμα πρώτης προτίμησης για επένδυση σε δεύτερο εστιατόριο σε όμορη περιοχή

ΚΛΑΔΟΣ

Με 37 δίκτυα franchise να δραστηριοποιούνται στην ελλαδική αγορά, ο ευρύτερος κλάδος της εστίασης, ο οποίος περιλαμβάνει και αλυσίδες delivery, take away και casual dining, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στο χώρο του φαγητού.

Το μέγεθος της αγοράς μαζικής εστίασης στην Ελλάδα, ακόμη και σήμερα ανέρχεται συνολικά σε περίπου 2 δισ. Ευρώ. Διαφαίνονται σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης των οργανωμένων σημάτων, καθώς διαθέτουν το 30,8% της συνολικής πίτας της αγοράς, με τις ταβέρνες να κατέχουν το 10,6%, την ανώνυμη πίτσα το 8% και το ανώνυμο σάντουιτς το 17,4%.

Την ίδια στιγμή, καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για επενδύσεις στον κλάδο του Delivery – Take away, ο οποίος, ειδικότερα εδώ και μια τριετία, γνωρίζει διαρκή άνθηση.

Στον χώρο του casual dining, παρατηρείται μια, συνολικά, χαμηλή παρουσία της ελληνικής κουζίνας και το συγκεκριμένο «κενό αγοράς», έρχεται να καλύψει δυναμικά η αλυσίδα Greek Style Casual Dining Restaurants Σαββίκος 1947®, διαθέτοντας take away και delivery.

ΣΤΟΧΟΙ

Οι στόχοι βάση προτεραιοτήτων των περιοχών επέκτασης των εστιατορίων Σαββίκος 1947® με το σύστημα franchising είναι οι ακόλουθες:

Αττική - Πειραιάς, Κέντρο Αθηνών, Κηφισιά - Μαρούσι, Αμπελόκηποι, Περιστέρι, Νότια προάστια, Πειραιάς

Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα, Βόλος, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδος, Κέρκυρα

Κάθε πρόταση για λειτουργία εστιατορίου Σαββίκος 1947® εκτός των παραπάνω περιοχών προτεραιότητας, πρέπει να απευθύνεται κατ' ελάχιστον σε αγορά με πληθυσμό μίνιμουμ 50.000 κατοίκων και πρώτα η περιοχή θα αξιολογηθεί και θα εγκριθεί από τα στελέχη της Σαββίκος 1947® με βάση την βιωσιμότητα του επιχειρηματικού σχεδίου.

H Σαββίκος 1947® κινείται δυναμικά για την ανάπτυξη της διεθνώς με Master Franchise με προτεραιότητα την Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά.

FACTS & EXTRAS

{tab=FACTS}

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ (σε τ.μ.): 150 τ.μ. + 50 τ.μ. αίθριος χώρος

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: 220.000 €

Διαμόρφωση: 100.000 €

Εξοπλισμός: 102.000 €

Αρχικό εμπόρευμα: 18.000 €

ENTRY FEES: 35.000 €

ROYALTIES: 4%

MRK FEES: 2%

ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ (εκτίμηση): 24 έως 30 μήνες

# ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: 3

{tab=EXTRAS}

Γενικά

ΧΩΡΑ ΙΔΡΥΣΗΣ: ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ: 1947

ΕΝΑΡΞΗ FRANCHISE: 2013

Εκπαίδευση

AΡΧIKH ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ FRANCHISEE: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

AΡΧIKH ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001/2008: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Κατάστημα

ΕΡΕΥΝΑ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΕΠΙΧΕΙΡΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ

ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ: ΥΠΑΡΧΕΙ

Ικανότητες

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ FRANCHISEE: ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΧΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ FRANCHISEE: ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: 20 ΑΤΟΜΑ

Σύμβαση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ σε έτη: 12 + 5

Στόχοι Ανάπτυξης

MASTER FRANCHISE: ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΑΜΕΡΙΚΗ - ΚΑΝΑΔΑΣ

# ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: 5

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΛΑΝΟ: 25 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΕΤΗ

{/tabs}

LET'S TALK FRANCHISE