Best of Franchise!
Franchise Start Ups!
Νέα & Εξελίξεις
Διασφαλίστε την επιτυχία!

DODONI logo

Το premium, θεϊκό παγωτό δωδώνη αποτελεί εγγύηση επιτυχίας για τους δικαιοδόχους που θα το επιλέξουν. Τα παγωτά δωδώνη ξεκίνησαν από μια μικρή οικοτεχνία το 1967 φτάνοντας σήμερα σε μια επιχείρηση που αριθμεί περισσότερα από 80 καταστήματα στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία & την Κύπρο. Η φιλοσοφία της εταιρείας από το ξεκίνημα της έως σήμερα είναι εστιασμένη στην ύψη, αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο. Αντιστέκεται με πείσμα στη βιομηχανοποίηση της παραγωγής, εμμένοντας στην παράδοση και αναζητώντας την τελειότητα σε ότι παράγει τηρώντας τις αυστηρότερες συνθήκες και προδιαγραφές υγιεινής και καθαριότητας. ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 100.000 €

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

Η εταιρεία έχει αναπτύξει και εφαρμόζει διπλό Σύστημα Ποιότητας το οποίο έχει πιστοποιηθεί από την TUV Hellas κατά τα πρότυπα ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005 (HACCP).
Τα τελευταία χρόνια, εκτός από το παγωτό με τη μεγάλη ποικιλία γεύσεων οι οποίες φτάνουν τις 48, η εταιρεία διαθέτει μία ευρεία γκάμα γλυκών τα οποία φτιάχνονται με αυθεντικές, παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και παρασκευάζονται με χειροποίητο τρόπο στο εργαστήριο της.

Τα καταστήματα δωδώνη εκτός από το παγωτό και τα γλυκά διαθέτουν επιπλέον και άλλα προϊόντα όπως φρεσκοψημένες και τραγανές βάφλες που συνδυάζονται αρμονικά με παγωτό δωδώνη, μεγάλη ποικιλία καφέ, ροφήματα με παγωτό, frozen yogurt, ice cream coffees, milkshakes, ice smoothies και αποτελούν μια όαση στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων που επιλέγουν να απολαύσουν τις θεϊκές γεύσεις ΔΩΔΩΝΗ, στα καταστήματα ή στο σπίτι τους.

Η Δωδώνη, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του franchising και ένα από τα πλέον γνωστά ονόματα στον κλάδο του, συνώνυμο του premium παγωτού και της υψηλής ποιότητας, απευθύνει μια μοναδική πρόταση franchise εκμηδενίζοντας το επιχειρηματικό ρίσκο και παρέχοντας τα εχέγγυα για υψηλές αποδόσεις.

Η Δωδώνη, στο πλαίσιο της σημερινής κατάστασης της αγοράς, σίγουρη για την επιτυχία των καταστημάτων της και θέλοντας να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι σήμερα ενοικιάζονται πολύ καλά καταστήματα σε λογικές πλέον τιμές διατυπώνει μια μοναδική επιχειρηματική πρόταση για τα νέα flagship καταστήματα, βάση της οποίας δεσμεύεται να αγοράσει μετά από την πάροδο τριών ετών το κάθε κατάστημα, αν για οποιοδήποτε λόγο το επιθυμήσει ο δικαιοδόχος.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Δωδώνη ξεκίνησε από ένα μικρό γαλακτοπωλείο το 1967 και εξελίχθηκε σε βιοτεχνία παραγωγής παγωτού το 1970. Με την συνεχή ανοδική της πορεία εξελίσσεται σε βιομηχανία παγωτού και μεταφέρεται στις σημερινές της εγκαταστάσεις στην Παλλήνη Αττικής το 1984. Η προτεραιότητα στην διασφάλιση της ποιότητας επέβαλε στην εταιρεία να δημιουργήσει το δικό της μικροβιολογικό και χημικό εργαστήριο και να πιστοποιηθεί από τη Bureau Veritas κατά ISO 9001, τον υψηλότερο βαθμό πιστοποίησης.

Η Εταιρεία είναι σήμερα, με μεγάλη διαφορά, ο ηγέτης στην αγορά της Gelateria στην Ελλάδα και κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις σε αριθμό καταστημάτων στην αγορά των αλυσίδων εστίασης.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχει κερδίσει την αναγνώριση και την προτίμηση των καταναλωτών με αναγνωρισιμότητα που αγγίζει το 98%.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η διάθεση προϊόντων ποιότητας υψηλών προδιαγραφών, μέσω των αποκλειστικών καταστημάτων του δικτύου δωδώνη, αποτελεί και την φιλοσοφία μας.

Η μοναδική γεύση των παγωτών και γλυκών μας οφείλεται στο ότι παράγονται:

 • Με μοναδικές, παραδοσιακές συνταγές

 • Με τις αγνότερες και καλύτερες πρώτες ύλες: με 100% ελληνικό φρέσκο γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος, κρόκους αυγού, γνήσια σοκολάτα και κακάο, ολόκληρους ξηρούς καρπούς κ.λ.π.

 • Κάτω από τους αυστηρότερους ποιοτικούς ελέγχους

Το κάθε κατάστημα δωδώνη διαθέτει:

Παγωτά

Υψηλής ποιότητας χύμα παγωτό σε 48 διαφορετικές γεύσεις, τούρτες παγωτού και μικρά παγωτογλυκίσματα (ξυλάκια & πυραυλάκια), όλα φτιαγμένα από φρέσκο γάλα και φρέσκια κρέμα γάλακτος πλασμένα με την παραδοσιακή συνταγή της δωδώνη.

Γλυκά

Μεγάλη ποικιλία γλυκών και τουρτών με τις αποκλειστικές συνταγές δωδώνη και φρέσκα υλικά, χωρίς έτοιμες σκόνες κρύας κρέμας.

Βάφλες

Φρεσκοψημένες βάφλες με την αποκλειστική συνταγή δωδώνη.

Ροφήματα

Πλούσια ποικιλία καφέδων (Buondi Limited Edition) και ροφημάτων όπως Milkshakes, Χυμοί, αλλά και τα αποκλειστικής συνταγής Δωδώνη Ice Smoothies.

Frozen Yogurt

Υπέροχο frozen yogurt σε 2 γεύσεις: Φυσική και μπισκότο.

Soft ice cream

Το αγαπημένο παγωτό μηχανής σε 2 γεύσεις, Βανίλια Μαδαγασκάρης και σοκολάτα

Snack

Toast, Club Sandwich κ.λ.π. όχι τα συνηθισμένα αλλά Brioche φτιαγμένο με μεράκι και από υλικά ό,τι καλύτερο υπάρχει στα αλλαντικά.

FRANCHISE

Το κάθε κατάστημα δωδώνη είναι ένα ζεστό και άνετο κατάστημα με μοντέρνα διακόσμηση που προσφέρει μοναδική εμπειρία. Η εικόνα της εταιρείας, η πλήρης γκάμα και οι απολαυστικές γεύσεις των προϊόντων που φτιάχνονται με τις αποκλειστικές συνταγές δωδώνη αποτελούν το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Το φιλικό και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πελάτη με κέφι και ευγένεια. Το κατάστημα αποτελεί μια όαση, ένα καθημερινό πέρασμα, το στέκι μικρών και μεγάλων. Ένα απολαυστικό διάλειμμα, στους γρήγορους ρυθμούς του καθημερινού τρόπου ζωής.

ΠΡΟΝΟΜΙΑ

Η Εταιρεία είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος. Σήμερα διαθέτει 80 καταστήματα franchise. Η γρήγορη ανάπτυξη του δικτύου της οφείλεται στην εφαρμογή και ανάπτυξη ενός αποδοτικού και ευέλικτου μοντέλου καταστήματος, που αποφέρει υψηλά κέρδη.

Η εμπειρία της Εταιρείας παρέχει ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα στους συνεργάτες της:

 • Ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας

 • Ολοκληρωμένο σύστημα ίδρυσης, λειτουργίας και διοίκησης του καταστήματος

 • Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου

 • Βοήθεια και υποστήριξη στη λειτουργία του καταστήματος

 • Δωρεάν διαφημιστική υποστήριξη

Το Franchise δωδώνη αποτελεί ένα δυναμικό και επικερδές μοντέλο λιανικής πώλησης.

Τα πλεονεκτήματα του είναι:

 • Το κύρος του ονόματος "δωδώνη"

 • Η αξεπέραστη ποιότητα, αγνότητα και γεύση των προϊόντων δωδώνη

 • Η αγάπη των καταναλωτών για τα προϊόντα δωδώνη

 • Το χαμηλό κόστος της απαιτούμενης επένδυσης σε σύγκριση με την δυνητικά υψηλή απόδοση της

 • Το χαμηλό κόστος λειτουργίας του καταστήματος

Η προσφορά της εταιρείας είναι σημαντική και καλύπτει όλα τα στάδια στησίματος και λειτουργίας του καταστήματος:

α) Εκτίμηση βιωσιμότητας

Επιλογή σημείου και εκτίμηση βιωσιμότητας. Υπολογισμός απόδοσης της επένδυσης με την εκπόνηση σχετικής οικονομικής μελέτης.

β) Σχεδιασμός - Επίβλεψη

Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη της κατασκευής του καταστήματος εκτελείται από έμπειρους σχεδιαστές, που εξασφαλίζουν την ομοιομορφία του δικτύου, την ορθή εκμετάλλευση των χώρων, την αισθητική του καταστήματος και την κάλυψη ειδικών αναγκών, καθώς και τη λειτουργικότητα και τη μείωση του κόστους.

γ) Πάγιος εξοπλισμός

Η εταιρεία υποδεικνύει συγκεκριμένους συνεργάτες για την προμήθεια εξοπλισμού με ευνοϊκές τιμές και εγγυήσεις

δ) Ενημέρωση – Εκπαίδευση

Η εταιρεία παρέχει δωρεάν συνεχή εκπαίδευση στο προσωπικό του καταστήματος για τα προϊόντα, το σερβίρισμα, τη λειτουργία του καταστήματος (μείωση κόστους, έλεγχο εργατικού δυναμικού, αποθήκης, απωλειών κ.λ.π.). Επίσης ενημερώνει και για τα σχετικά υγειονομικά, αγορανομικά, εργασιακά κ.λ.π. θέματα. Ο πελάτης χρησιμοποιεί ένα ολοκληρωμένο και έτοιμο πακέτο λειτουργίας και διοίκησης καταστήματος, που εξασφαλίζει την ορθή και επικερδή λειτουργία του καταστήματος από την πρώτη ημέρα.

ε) Διαφήμιση

Κάθε χρόνο, η εταιρεία υλοποιεί διαφημιστική καμπάνια. Παράλληλα σχεδιάζει πρόγραμμα προωθητικών ενεργειών για νέα προϊόντα, νέα καταστήματα κ.λ.π.

στ) Αποκλειστικότητα

Παρέχουμε συμβόλαιο που κατοχυρώνει τα δικαιώματα του δικαιοδόχου (franchisee) σε ορισμένη περιοχή για το μοντέλο δωδώνη, με προτεραιότητα ανάπτυξης για τη συγκεκριμένη αγορά.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Το μοντέλο των καταστημάτων δωδώνη είναι διαθέσιμο σε τρεις τύπους:

Το μεγάλο κατάστημα

Πρόκειται για το πιο μεγάλο κατάστημα, με πωλήσεις τόσο υπό τη μορφή σερβιριζόμενου προϊόντος (Table Service), όσο και υπό τη μορφή Take-out, με εμβαδόν τουλάχιστον 150 - 200 τ.μ. και ελάχιστο αριθμό καθισμάτων τα 60, σε κεντρικά σημεία πόλεων, ανοιχτό όλο το χρόνο, διαθέτοντας την πλήρη γκάμα προϊόντων δωδώνη.

Μέσος όρος κόστους ενός μεγάλου καταστήματος (περιλαμβάνει κατασκευαστικά, έπιπλα και εξοπλισμό) είναι 1.800€ - 2.000€ ανά τ.μ. (εξαιρείται ο «αέρας» του καταστήματος).

Το μικρό κατάστημα

Έχει δυνατότητα πωλήσεων τόσο υπό τη μορφή σερβιριζόμενου προϊόντος (Table Service), όσο και υπό τη μορφή Take-out, με εμβαδόν από 70 έως 100 τ.μ. και πιο περιορισμένο αριθμό καθισμάτων και ποικιλία προϊόντων από το μεγάλο.

Μέσος όρος κόστους ενός μικρού καταστήματος (περιλαμβάνει κατασκευαστικά, έπιπλα και εξοπλισμό) είναι 1.800€ - 2.000€ ανά τ.μ. (εξαιρείται ο «αέρας» του καταστήματος).

Κιόσκι μέσα σε εμπορικό κέντρο

Έχει δυνατότητα πωλήσεων τόσο υπό τη μορφή Take-out, με εμβαδόν από 30-50 τ.μ., χωρίς καθίσματα και περιορισμένη ποικιλία προϊόντων.

Μέσος όρος κόστους για το κιόσκι (περιλαμβάνει κατασκευαστικά, έπιπλα και εξοπλισμό) είναι 1.800€ - 2.000€ ανά τ.μ. (εξαιρείται ο «αέρας» του καταστήματος).

ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Η επένδυση αποτελείται από 3 στοιχεία:

 1. Το εκμισθωτικό δικαίωμα (αέρας όπου υφίσταται)

 2. Τα έξοδα κατασκευής του καταστήματος κατά τα πρότυπα της δωδώνη.

 3. Entry Fee (12.500 ευρώ) που επιτρέπει στον δικαιοδόχο να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα Δωδώνη και του οποίου ένα σημαντικό μέρος αποσκοπεί στην κάλυψη των δαπανών εκπαίδευσης, μάρκετινγκ και επίβλεψης πριν από το άνοιγμα του καταστήματος. H διάρκεια ισχύος είναι 10 χρόνια.

FACTS

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ (σε τ.μ.): 30

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: 100.000 €

ENTRY FEES: 12.500 €

ROYALTIES: 0%

MRK FEES: 0%

ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ (εκτίμηση): -

# ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: 80

EXTRAS

ΧΩΡΑ ΙΔΡΥΣΗΣ: ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ: 1967

ΕΝΑΡΞΗ FRANCHISE: 1991

AΡΧIKH ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001 & ISO 22000: ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ: ΥΠΑΡΧΕΙ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ FRANCHISEE: ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ FRANCHISEE: ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: -

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ σε έτη: 10