bankie logoAP

Η BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE παρουσιάζει την νέα της επιχειρηματική πρόταση franchise στον κλάδο του specialtity coffee, που ξεχωρίζει για μια σειρά από ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, συνδυάζοντας το αξεπέραστο πάθος για τον καφέ και την τελειότητα, με δομημένα τεχνοκρατικά στοιχεία οργάνωσης και λειτουργίας. ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: 20,000 € - 25,000 €

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ!

Η BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE προσδιορίζει τους ικανούς και αναγκαίους άξονες που διασφαλίζουν στους συνεργάτες της κάτι παραπάνω από στείρες λέξεις όπως βιωσιμότητα, κερδοφορία κ.ο.κ. Στοχεύει και μπορεί να εγγυηθεί τις ιδανικές συνθήκες εργασίας για τους δικαιοδόχους της, όπως και το ανθρώπινο και συνάμα επαγγελματικό πλαίσιο συνεργασίας.

Η BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE σας προτείνει να αποκτήσετε το δικό σας coffee shop τρίτου κύματος, ξεκινώντας με επενδυτικό κεφάλαιο μόλις 30,000 Ευρώ και να θεμελιώσετε μια ιδιαίτερα αξιόλογη σταθερή μηνιαία αμοιβή για εσάς, αρκεί να συμπορευθείτε στο δρόμο της επιτυχίας της, με δέσμευση για τέλειο καφέ και ενθουσιασμένους πελάτες.

bankie1 bankie5

THE CONCEPT

Το Τρίτο Κίνημα του Καφέ (3rd Wave Coffee Movement) έχει - πλέον - κάνει δυναμικά την εμφάνισή του και στη χώρα μας, με τα coffee shops που το εκπροσωπούν να αποτελούν τον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις του καφέ, αλλά και hot spot για όλους, καθώς εντυπωσιάζουν με την ποιότητα και την ποικιλία των καφέδων τους, όπως και με τις εντυπωσιακές μεθόδους παρασκευής του αγαπημένου μας ροφήματος.

Ξεκινώντας από τη Ν. Υόρκη, τα καταστήματα των Blue Bottle, Intelligentsia Coffee, Cafe Grumpy, The Wormhole και Toby's Estate σερβίρουν υψηλής ποιότητας καφέ, με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, υιοθετώντας νέους τρόπους παρασκευής (βλ. Pour Over ή Syphon), και αναδεικνύουν τον ίδιο τον καφέ, σε όλες τις διαστάσεις του, από την α' ύλη, τις φάρμες, τις μεθόδους παραγωγής, την παρασκευή, το σερβίρισμα, και του «συμπεριφέρονται» ως προϊόν ανώτερης ποιότητας, εντός του τρίπτυχου «barista - roaster - farmer».

H BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE διαπίστωσε το κενό της αγοράς, μελέτησε τα δρώμενα στο εξωτερικό, συγκρότησε μια πλήρη ομάδα από τους καλύτερους συνεργάτες και προμηθευτές, ανέλυσε τις παθογένειες του franchising και προσδιόρισε τις αδυναμίες των καταστημάτων coffee to go.

Το επιχειρηματικό concept των BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE αφορά σε καταστήματα 35 – 45 τ.μ. που να διαθέτουν μικρή πρασιά – καθιστικό και προσφέρουν τρεις διαφορετικές speciality ποικιλίες καφέ, αξιοποιώντας φυσικά και τους νέους τρόπους – τάσεις παρασκευής καφέ, όπως cold brew και syphon. Επιπλέον προσφέρουν μια επιλεγμένη σειρά από εδέσματα όπως energy bars, muffins, cupcakes, όπως και milkskakes, waffles κ.ο.κ. Παράλληλα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε καταστήματος προσαρμόζουν την προϊοντική γκάμα τους, εμπλουτίζοντάς ‘την με σάντουιτς, παγωτό κ.λπ.

bankie6 bankie2

THE COFFEE SHOP

Η οργάνωση των BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE είναι λιτή, ευέλικτη και στιβαρή. Με κύριο προϊόν το speciality coffee, εστιάζεται στην τέλεια ποιότητα σε όλο το εύρος της, ξεκινώντας από το ίδιο το προϊόν, μέχρι την συσκευασία, αλλά και το after sales.

Η BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE επιλέγει καφέδες με ιδιαίτερη προσοχή και με εστίαση καθ’ όλο τον κύκλο ποιότητας, λαμβάνοντας υπόψη την χώρα προέλευσης, τις κλιματολογικές συνθήκες της, την φάρμα, τις μεθόδους επεξεργασίας του κόκκου.

Τα είδη καφέ που προσφέρει αφορούν single origin coffee, δηλαδή μονοποικιλιακούς καφέδες υψηλής ποιότητας και μικρής παραγωγής, όπως και το BANKIE blend, ειδικά μελετημένο για να αποδίδει την ιδανική γεύση που επιθυμεί ο Έλληνας.

Οι καφέδες των BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE χαρακτηρίζονται από διαφορετικές γευστικές νότες και εντάσεις, που δημιουργούν μια καταπληκτική γευστική εμπειρία, αποτέλεσμα τόσο της ξεχωριστής διαδικασίας καβουρδίσματος, όσο και της τεχνογνωσίας της μητρικής εταιρείας κατά την επιλογή των ποικιλιών του κόκκου.

Τα καταστήματα BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE είναι της τάξεως των 35 με 45 τ.μ. σε σωστά επιλεγμένες εμπορικές θέσεις και δημιουργούν έσοδα μέσω των κατωτέρω καναλιών:

 • Καφέδες και ροφήματα στο χέρι.

 • Καφέδες και ροφήματα μέσω διανομής (delivery).

 • Απολαυστικά σνακς, όπως energy bars, muffins κ.ά.

Κάθε κατάστημα BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE διαφοροποιείται και ξεχωρίζει μέσα από ένα σύνολο χαρακτηριστικών, από την εταιρική εικόνα του μέχρι τις διαδικασίες εξυπηρέτησης των πελατών, με αποτέλεσμα να αποκτά πολύ γρήγορα τον απαιτούμενο ημερήσιο κύκλο εργασιών για την επίτευξη του νεκρού σημείου του και ταυτόχρονα δημιουργεί εξαιρετική πιστότητα που συνεπάγεται σε σταθερά έσοδα και προσθετικές πωλήσεις.

bankie3 bankie4

THE BANKIE COMPETITIVENESS

Τα BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE απευθύνονται σε όλες της ηλικιακές ομάδες, σε όσους λατρεύουν το ρόφημα του καφέ, αλλά και σε όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν καθημερινά ένα ή και περισσότερους καφέδες. Η εταιρική εικόνα των καταστημάτων αποπνέει καθαριότητα και φιλικότητα με χρήση ζεστών υλικών και παραπέμπει στα ψαγμένα coffee shops που σπάνια συναντά κανείς στη χώρα μας.

Σε κάθε κατάστημα δεσπόζει ο μεγάλος πάγκος, απ’ όπου εξυπηρετούνται οι πελάτες για το coffee to go, και παράλληλα απολαμβάνουν τον καφέ τους και συζητούν, συνοδεία χαμηλής και ταιριαστής μουσικής. Ο πάγκος αποτελεί το επίκεντρο events γευσιγνωσίας που διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και κάθε πρωί, όταν ο barista καβουρδίζει για τον σκοπό αυτό συγκεκριμένες ποσότητες microlot κόκκων καφέ (*).

Τα χρώματα του λογοτύπου σε μαύρο - κίτρινο φόντο, γράμματα μαύρα εντός του κίτρινου πολύγωνου αστεριού, δημιουργούν καθαρές γραμμές και αυξημένη αναγνωρισιμότητα, προσδίδοντας μια σύγχρονη και δυνατή εταιρική εικόνα.

(*) στην περίπτωση αυτή απαιτείται η αγορά Coffee Roasting Machine, με επιπλέον κόστος 500 – 1,500 Ευρώ.

bankie7

THE BANKIE FRANCHISE

Η BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE έχει δημιουργήσει ένα στιβαρό επιχειρηματικό μοντέλο, αποστάλαγμα της μακροχρόνιας εμπειρίας και γνώσης της μητρικής εταιρείας, παντελώς ξεκάθαρο και με στόχο μακροχρόνιες υγιείς και αμοιβαία αποδοτικές σχέσεις συνεργασίας:

 • Χαμηλά entry fees για την χρήση του ονόματος, τα αρχιτεκτονικά σχέδια, την αρχική εκπαίδευση και την αποκλειστικότητα περιοχής.

 • Ευρεία γεωγραφική περιοχή αποκλειστικότητας.

 • Δικαίωμα προτίμησης για όμορες γεωγραφικές περιοχές.

 • Η μητρική εταιρεία παραδίδει το κατάστημα με το κλειδί στο χέρι, έτοιμο προς λειτουργία, με τις απαιτούμενες άδειες, το αρχικό εμπόρευμα, σεταρισμένες μηχανές, στολές για το προσωπικό, νόμιμη μουσική να συμβάλλει στο όλο ύφος του καταστήματος, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές να αγγίζει απολαυστικά την όσφρηση των πελατών.

 • Δεν υπάρχουν royalties και marketing fees.

 • Αγοράζετε απευθείας από τους προμηθευτές της μητρικής εταιρείας, τις ποικιλίες καφέ των BANKIE, οι οποίες εισάγονται για λογαριασμό της και ακολουθούν το δικό της ξεχωριστό τρόπο καβουρδίσματος.

 • Η σύμβαση συνεργασίας διακόπτεται και ανανεώνεται από τη μεριά σας, όποτε επιθυμείτε χωρίς ρήτρες ή άλλες υποχρεώσεις.

bankie8

THE BANKIE FRANCHISE ADVANTAGES

Η πρόταση franchise των BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE διαθέτει μια σειρά από προνόμια, που σας παρέχουν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα:

 • Δυνατό concept στο σύνολό του, από την εταιρική ταυτότητά του και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του, τα ειδικά και μοναδικά στοιχεία του, όπως το coffee bar, οι καθημερινές γευσιγνωσίες φρεσκοκαρβουρδισμένων microlot κόκκων καφέ, μέχρι όλες τις λεπτομέρειες από την εργονομική διάταξη μέχρι τη μουσική επένδυση, τα φυλλάδια και τις στολές του προσωπικού.

 • Υψηλό επίπεδο εμπειρίας και γνώσης της μητρικής εταιρείας.

 • Παράδοση έτοιμου προς λειτουργία καταστήματος.

 • Συνεχή υποστήριξη, καθοδήγηση και συμβουλές κατά τη λειτουργία του καταστήματός σας.

 • Χαμηλή – σωστή επένδυση.

 • Απλή και ξεκάθαρη σύμβαση συνεργασίας.

bankie9

THE BANKIE ORIGIN CONCEPT

Από τη μια ο κλάδος του coffee to go χαρακτηρίζεται από κορεσμό, από την άλλη η πλειοψηφία των καταστημάτων του κλάδου δεν έχουν τα απαιτούμενα ημερήσια έσοδα, από κακές επιλογές (π.χ. καφές, εμπορικό σημείο, υπερβολικές χρεώσεις κατασκευαστικών, απαθή αρχιτεκτονικά κ.λπ.) ή από μη ορθή λειτουργία (π.χ. κακή εξυπηρέτηση, έλλειψη καθαριότητας, αδύναμα φυλλάδια κ.λπ.).

Η BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE έχει σχεδιάσει, επειδή ξέρει πολύ καλά τον κλάδο, αλλά και μπορεί να μεταδώσει το ιδανικό σύστημα λειτουργίας, μέσω του οποίου όχι μόνο δεν θα χάνετε πελάτες, αλλά θα τους αυξάνεται διαρκώς σε πλήθος και σε μέση ημερήσια απόδειξη.

Πέρα από το σύστημα λειτουργίας, η BANKIE - FRESH ROASTED COFFEE εστιάζεται στη νέα τάση, στο τρίτο κίνημα του καφέ, όχι απλά διαθέτοντας απλά και μόνο τρεις ποικιλίες origin coffee, αλλά αναδεικνύοντας την ποιότητα του speciality coffee, σε όλο της το εύρος, προσεγγίζοντας τον πελάτη σε όλο το φάσμα των αισθήσεών του, με όλα τα στοιχεία του concept να αλληλοεπιδρούν και να δημιουργούν το τέλειο αποτέλεσμα, από την οπτική εικόνα και αφή του coffee bar, μέχρι τα αρώματα του καθημερινού φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ, τους ήχους του BANKIE radio, με την απογείωση των αισθήσεων να έρχεται μέσω της γευστικής εμπειρίας.

bankie10

FACTS

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ: 30 – 45 τ.μ.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: 20,000 € - 25,000 €

ENTRY FEES: 5,000 €

ROYALTIES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

MRK FEES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Τηλεφωνήστε στο 2106540681 για να σας ενημερώσουμε διεξοδικά ή στείλτε μας email στο για να σας αποστείλουμε αναλυτικές πληροφορίες.

bankie11

bankie12

 

 

 

LET'S TALK FRANCHISE