Franchise

όλα τα concepts

TM newlogo

Το TAILOR MADE αποφάσισε να αναπτυχθεί μέσω νέων συνεργατών, αφού διαπίστωσε τόσο την ωριμότητα, όσο και τις νέες τάσεις της αγοράς και αφού οργάνωσε και τυποποίησε την τεχνογνωσία του, ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί το πλήρες επιχειρηματικό σύστημά του. ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 200,000 €

Στις 27 Ιουλίου 2011 άνοιξαν οι πόρτες του TAILOR MADE στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Μοναστηράκι, μια ιδέα ξεχωριστή για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και μια αξιόλογη προσπάθεια που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτές στο εξωτερικό. Το TAILOR MADE δημιούργησε μια νέα αντίληψη για το πως πρέπει να λειτουργεί και τι είδους ποιοτικές προδιαγραφές πρέπει να ακολουθεί ένας χώρος καφεστίασης στην Ελλάδα. Η αλλαγή νοοτροπίας ήταν καθοριστική σε όλα τα επίπεδα, σε σημείο πλέον να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την TAILOR MADE Coffee Wave εποχή που έρχεται και χαρακτηρίζεται από το πάθος για τον καφέ και τα cocktails, αλλά και τις υπηρεσίες υψηλού βαθμού εξυπηρέτησης, με όραμα την διάδοσή της γνώσης του επαγγελματισμού γύρω από την «τέχνη» του καφέ και του ποτού. Το στέκι όπου οι άνθρωποι του TAILOR MADE ξεκινούν την ημέρα τους με χαμόγελο και όρεξη να πιούν καλό καφέ και στη συνέχεια να τον προσφέρουν και να τον σερβίρουν στους πελάτες με ενθουσιασμό και αγάπη.

 

Η επιτυχία και η αγάπη του κόσμου για το TAILOR MADE βασίζεται σε μια σειρά από ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αποτέλεσμα της δέσμευσης όλων των ανθρώπων που αποτελούν την ομάδα του Tailor made στο κοινό όραμα και στην αέναη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των πελατών του, που το επισκέπτονται πρωί και βράδυ, τα οποία είναι:

ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΦΕΔΕΣ

Speciality/ micro lot καφέδες, με τις επιλογές τους να αλλάζουν εβδομαδιαία, προκειμένου ο πελάτης να ανακαλύπτει συνέχεια την πολυπλοκότητα των κόκκων από διαφορετικές χώρες και φάρμες καλλιέργειας καφέ. Η εξειδικευμένη ομάδα του Tailor made επιλέγει καφέδες από οικογενειακές φάρμες με γνώμονα την ποιότητα, τόσο του προϊόντος, όσο και των διαδικασιών επεξεργασίας. Τις περισσότερες φορές οι καφέδες που επιλέγονται είναι πιστοποιημένοι με υψηλή βαθμολογία (cupping score) και ως micro lot δηλαδή «καλλιέργεια μικρών ποσοτήτων – υψηλής ποιότητας», ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα αλλά και η αποκλειστικότητα σε σπάνιες και διαφορετικές ποικιλίες καφέ.

Το Tailor made επιλέγει καφέδες από διάφορες χώρες παραγωγής όπως Βραζιλία, Κένυα, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα, Παναμά, Μεξικό και άλλες χώρες, καθώς και από την Αιθιοπία όπου οι καφέδες χαρακτηρίζονται για την φρουτώδη γεύση τους, που τόσο αγαπάμε στο Tailor made.

ROASTING/ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ

Οι καφέδες του TAILOR MADE καβουρδίζονται σε εβδομαδιαία βάση από εξειδικευμένους ανθρώπους με μεράκι, αγάπη και πάθος για ποιότητα. Οι πελάτες γεύονται πάντα φρεσκοκαβουρδισμένους καφέδες. Η έρευνα και οι γευσιγνωσίες με στόχο το απόλυτο προφίλ καβουρδίσματος δεν σταματούν ποτέ από την ομάδα του TAILOR MADE.

ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Όλη η ομάδα του TAILOR MADE αποτελείται από ειδικά καταρτισμένους επαγγελματίες που φυσικά διαθέτουν αγάπη και πάθος, baristi και σερβιτόρους, οι οποίοι γνωρίζουν απόλυτα το προϊόν που σερβίρουν, και μέσα από την επικοινωνία με τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, προτείνουν τον καφέ ή το cocktail που ταιριάζει στις προτιμήσεις του, χτίζοντας μία σχέση εμπιστοσύνης.

Η ομαδικότητα και η συνεχής εμμονή για εξέλιξη είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που εργάζονται στο TAILOR MADE.

Οι συμμετοχές και οι διακρίσεις σε διαγωνισμούς αποτελούν για την ομάδα του TAILOR MADE μια πρόκληση προκειμένου να δουλεύει ακόμη πιο ομαδικά, αλλά και να μοιράζεται το πάθος της και την αγάπη της, και να επιβραβεύεται γι’ αυτό σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΥΠΑ ΚΑΦΕ

Κάθε φλιτζάνι espresso φτάνει στον πελάτη με τα «διαπιστευτήριά» του, ένα καρτελάκι με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, δηλαδή την ποικιλία, τη χώρα προέλευσης, τον παραγωγό, αλλά και το γευστικό προφίλ του.

Για μια τέλεια κούπα καφέ απαιτείται και ο κατάλληλος εξοπλισμός. Για το λόγο αυτό, οι έρευνες δεν σταματούν ποτέ ώστε το προσωπικό του TAILOR MADE να χρησιμοποιεί πάντα τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να γευτεί ο πελάτης το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μηχανές εσπρέσο άριστης ποιότητας και εξοπλισμός (state of the art) υποστηρίζουν όλες τις διαφορετικές παρασκευαστικές μεθόδους για εσπρέσο, φίλτρου, τσάι κ.λπ..

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

Το TAILOR MADE προσφέρει ροφήματα που έχει επιλέξει ώστε να ανταποκρίνονται σε υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και για το λόγο αυτό εισάγει μια μεγάλη ποικιλία σε τσάι και άλλα αφεψήματα και διαθέτει ένα εξειδικευμένο μενού για γευσιγνωσία και γνώση των ροφημάτων.

Επίσης, προσφέρει χειροποίητα γλυκίσματα που κατασκευάζονται σε μικρές ποσότητες, ώστε να τα απολαμβάνουν οι πελάτες πάντα φρέσκα, αλλά και κρύα πιάτα – σνακς, όλα φτιαγμένα με μεράκι και αγνές πρώτες ύλες.

COCKTAILS ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΒΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ

Εμπνευσμένα cocktails, που σερβίρονται με απαράμιλλη τέχνη και γνώση, τις βραδινές ώρες, όπου στο μπαρ παίρνουν «φωτιά» τα shakers, σμιλεύονται μπλοκ πάγου, μοναδικά συνοδευτικά που φτιάχνονται επί τόπου μπροστά στα μάτια του πελάτη, σιρόπια χειροποίητα και μυρωδιές από μπαχαρικά και σπάνια αποστάγματα ταξιδεύουν τους πελάτες σε μέρη από όλον τον κόσμο.

Bartenders που έχουν ανάγει το ρόλο τους σε ένα απίθανο συνδυασμό επιστήμης και τέχνης, χρησιμοποιούν μόνο αγνές πρώτες ύλες τις οποίες επεξεργάζονται οι ίδιοι και φυσικά δεν γίνεται χρήση έτοιμων παρασκευασμένων συστατικών, καθιερώνουν το TAILOR MADE ως ένα από τα πιο δημοφιλή cocktail bars στην Ελλάδα.

Η σπάνια κάβα με τις ετικέτες από όλο τον κόσμο καθώς και η ειδίκευση στα ουίσκι έχουν καθιερώσει το TAILOR MADE ως ένα από τα πιο ποιοτικά bars στην Ελλάδα, με αρκετές διακρίσεις από λίστες αξιολόγησης και εκδοτικούς οίκους. Όχι τυχαία συγκαταλέγεται μέσα στα 10 καλύτερα bars της Ελλάδας, καθώς έχει θεωρηθεί ως ένας από τους χώρους που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κανείς στην Αθήνα, από ξένους τουριστικούς οδηγούς και διεθνή τύπο, καθώς και από δημοφιλείς διεθνείς τουριστικές ιστοσελίδες.

ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Καφέδες, ειδικά καβουρδισμένους για espresso ή φίλτρου, τσάι και αξεσουάρ παρασκευής ροφημάτων διατίθενται προς πώληση, καθώς επίσης ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τους διάφορους καφέδες πριν αποφασίσει να τους αγοράσει για προσωπική χρήση. Το άρτιο εξειδικευμένο προσωπικό προτείνει, δίνει χρήσιμες συμβουλές για μια τέλεια κούπα καφέ στο σπίτι ή το γραφείο. Η πρώτη γευστική εμπειρία ξεκινάει στο TAILOR MADE και μετεξελίσσεται σε μία διεισδυτικότερη επαφή στο κόσμο των ροφημάτων.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟΣ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Κάθε νέο κατάστημα TAILOR MADE αναδεικνύει τη μοναδικότητα της περιοχής που δραστηριοποιείται και παράλληλα χαρακτηρίζεται από τα δικά του μοναδικά στοιχεία, που υποστηρίζουν το concept TAILOR MADE, όπως και την προσωπικότητα των ανθρώπων που το υπηρετούν. Ο σχεδιαστικός και λειτουργικός στόχος κάθε νέου καταστήματος εκφράζει νέες και καινοτόμες αντιλήψεις από την παγκόσμια αγορά του καφέ, στο πλαίσιο των συνεχών αλλαγών και εξελίξεων στον κλάδο.

ΠΡΟΤΑΣΗ FRANCHISE

Η επιχειρηματική πρόταση συνεργασίας του TAILOR MADE απευθύνεται σε επενδυτές που διακατέχονται από πάθος για την τελειότητα και την αέναη βελτίωση, αντιλαμβάνονται τις τάσεις στον κλάδο της εστίασης – καφέ και δεσμεύονται για την διαχείριση / διοίκηση μιας επιχειρηματικής μονάδας με υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας και ποιότητας καθ’ όλο τον κύκλο της εξυπηρέτησης του πελάτη.

Το επιχειρηματικό σύστημα του TAILOR MADE αποτελεί συνδυασμό εγχειριδίων, εκπαίδευσης και υποστήριξης σε συνεχή βάση, με στόχο τον ενθουσιασμό των πελατών, την αύξηση της πιστότητάς τους, την καταξίωση του καταστήματος και τη συνεχή αύξηση της κερδοφορίας του.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας αφορά:

 • Προσφορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών εξαίρετης ποιότητας, σε ιδανική σχέση value for money.

 • Συμπίεση των εξόδων λειτουργίας.

 • Καινοτόμα μη αντιγράψιμα χαρακτηριστικά, που διασφαλίζουν την διαφοροποίηση.

ΠΡΟΝΟΜΙΑ FRANCHISE

Το επιχειρηματικό σύστημα των TAILOR MADE εισάγει τους συνεργάτες του σε ένα νέο και μοναδικό κόσμο εμπειριών, αυτό του TAILOR MADE Coffee Wave, και παρέχει μια σειρά από προνόμια που διασφαλίζουν την στιβαρά επιτυχημένη πορεία της επιχειρηματικής μονάδας τους:

 • Speciality και microlots coffees, cocktails, τσάι, ροφήματα, γλυκά υψηλής ποιότητας, διαφοροποιημένα και μη αντιγράψιμα από τον ανταγωνισμό.

 • Καφέδες, τσάι, αξεσουάρ και χρηστικά αντικείμενα προς πώληση.

 • Εξυπηρέτηση των πελάτων από baristi και ειδικά εκπαιδευμένους σερβιτόρους.

 • Δημιουργία δυνατού δεσμού πιστότητας με τους πελάτες, μέσω των προϊόντων, της εξυπηρέτησης και του φιλικού περιβάλλοντος του καταστήματος.

 • Προς επίτευξη των κοινών επιχειρηματικών στόχων των δικαιοδόχων και της μητρικής εταιρείας, το TAILOR MADE παρέχει την αναγκαία αρχική υποστήριξη, που περιλαμβάνει:

 • Αξιολόγηση – έγκριση υποψήφιων καταστημάτων, όπως και υπόδειξη διαθέσιμων εγκεκριμένων καταστημάτων.

 • Αρχιτεκτονικά σχέδια και προσαρμογή τους, architectural – construction manual.

 • Επίβλεψη διαμόρφωσης καταστήματος ή παράδοση με το κλειδί στο χέρι.

 • Έκδοση αδειών λειτουργίας.

 • Προμήθεια βασικού εξοπλισμού και αναλωσίμων (ποτήρια, στολές κ.λπ.) σε προνομιακές τιμές.

 • Σύσταση προμηθευτών για λοιπό εξοπλισμό, σε προνομιακές τιμές, βάση κεντρικών συμφωνιών.

 • Αρχική εκπαίδευση επιχειρηματία, σε θέματα διοίκησης, διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, δημόσιες σχέσεις, marketing κ.λπ.

 • Ανεύρεση προσωπικού.

 • Αρχική εκπαίδευση προσωπικού, σε θέματα παρασκευής προϊόντων, εξυπηρέτησης πελατών, καθαριότητας, διαχείρισης παραπόνων κ.λπ.

 • Πλήρη εγχειρίδια λειτουργίας και σύστημα μηχανοργάνωσης.

 • Υποστήριξη κατά την αρχική λειτουργία από υπεύθυνο της μητρικής εταιρείας με φυσική απασχόληση στο κατάστημα σε πλήρες ωράριο, για διάστημα 2 – 3 εβδομάδων.

 • Κατά τη λειτουργία του καταστήματος, μετά την αρχική περίοδο, η TAILOR MADE συνεχίζει την υποστήριξη του καταστήματος, παρέχοντας:

 • Απρόσκοπτη τροφοδοσία με Α’ ύλες, προϊόντα και εμπορεύματα.

 • Συνεχή παρακολούθηση και ανάλυση πορείας της επιχείρησης, μέσω συστήματος δεικτών (Key Points Indicators).

 • Τακτικές επισκέψεις από Συμβούλους Λειτουργίας, που διενεργούν εσωτερικές επιθεωρήσεις.

 • Έλεγχος του καταστήματος από Μυστικούς Πελάτες.

 • Εξαμηνιαίες συναντήσεις ανασκόπησης της πορείας του καταστήματος.

 • Διενέργεια events μέσω συνεργειών με κορυφαία fashion brands.

 • Πανελλήνια διαφήμιση, μέσω δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ, έντυπα και διαδικτυακά.

Το TAILOR MADE δεν αναζητά επενδυτές ή καταστηματάρχες, επιθυμεί συνεργάτες για να μοιρασθεί μαζί τους το πάθος του για τον καφέ και την τελειότητα. Οι σχέσεις τόσο της μητρικής εταιρείας με τους συνεργάτες της, όσο και του εκάστοτε καταστήματος με τους πελάτες του, ξεπερνούν τα επαγγελματικά όρια και τα υπερβαίνουν, με ενθουσιασμό για το καλύτερο, με συνεχώς νέες και αξεπέραστες συνολικές εμπειρίες γεύσεις. Η αμοιβαία δέσμευση προς επίτευξη του κοινού οράματος αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της επιτυχίας όλων των κρίκων του TAILOR MADE, από τους farmers, τη μητρική εταιρεία, τους baristi, τους barmen και όλο το προσωπικό, τους δικαιοδόχους, τους προμηθευτές και όλους τους συνεργάτες.

FACTS

ΑΡΧΙΚΗ EΠΕΝΔΥΣΗ: από 200,000 Ευρώ, από 180 τ.μ.

ENTRY FEES: από 30,000 €

ROYALTIES: 4%