PLANET PHYSICS επιστημονικος και ψυχαγωγικος πολυχωρος

Planet Physics logo

Το PLANET PHYSICS είναι ένας μοναδικός επιστημονικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος και παράλληλα Μουσείο Φυσικής, με σκοπό να ενθαρρύνει, να προωθεί και να υποστηρίζει την εκπαίδευση στον τομέα της Φυσικής και των Φυσικών Επιστημών, κάνοντας τη μάθηση ενδιαφέρουσα και διαδραστική. Η επιχειρηματική πρόταση franchise του PLANET PHYSICS ξεχωρίζει καθώς αφενός είναι μοναδική και αφετέρου χαρακτηρίζεται από πολλαπλές πηγές εσόδων, με υψηλά περιθώρια κέρδους.

Το PLANET PHYSICS αποτελεί ένα μοναδικό πολυθεματικό χώρο που συνδυάζει την επιστημονική γνώση με την ψυχαγωγία. Στις αίθουσές του φιλοξενούνται περισσότερα από 30 διαδραστικά εκθέματα και παρουσιάζονται πειραματικές επιδείξεις από τον κόσμο της Φυσικής, με τρόπο κατανοητό και ελκυστικό τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους. Η θεματολογία των διαδραστικών εκθεμάτων αντλείται κυρίως από τον κόσμο της Φυσικής (Μηχανική, Μηχανική των ρευστών, Ηλεκτρομαγνητισμός, Οπτική κ.λπ.) και η σχεδίασή τους επιτρέπει το χειρισμό τους ακόμα και από μικρά παιδιά.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ

Σε αντίθεση με άλλους εκθεσιακούς χώρους ή μουσεία, στο PLANET PHYSICS μικροί και μεγάλοι μπορούν να αγγίξουν όλα τα εκθέματα, να καταλάβουν την αιτία και τη λειτουργία τους. Τα εκθέματα είναι διαδραστικά, «hands-on», εξάπτουν την περιέργεια του επισκέπτη και μεταδίδουν βιωματικά τη γνώση. Εξειδικευμένοι ξεναγοί υποδέχονται το κοινό και κατευθύνουν κάθε επισκέπτη στο ταξίδι της εξερεύνησης. Με τη βοήθεια Διαδραστικών Εκθεμάτων που προκαλούν την οπτική αντίληψη, είναι έτοιμοι να εξηγήσουν τη Φυσική πίσω από το φαινομενικά απίστευτο.

planet physics slogan1 planet physics ekdromi

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του, κατά το 5ο έτος λειτουργίας του πιλοτικού κέντρου στα Βριλήσσια, το PLANET PHYSICS αναπτύσσεται πλέον μέσω franchise, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σύστημα με πολλαπλές πηγές εσόδων και υψηλή κερδοφορία.

planet physics exhibits

ΠΡΟΤΑΣΗ FRANCHISE

Η επιχειρηματική πρόταση franchise του PLANET PHYSICS αφορά στην δημιουργία ενός επιστημονικού και ψυχαγωγικού πολυχώρου, ο οποίος περιλαμβάνει:

Μουσείο Φυσικής, με άνω των 30 μοναδικών διαδραστικών εκθεμάτων

 • Επιστημονικό Παιδότοπο

 • Planet Cafe

 • Κατάστημα Λιανικής

Οι πηγές εσόδων του PLANET PHYSICS είναι:

Μουσείο Φυσικής

με επισκέπτες με εισιτήριο, ατομικό ή ομαδικό, είτε οικογένειες, είτε σχολεία, με μοναδικά εκθέματα που καλύπτουν τις κατωτέρω ενότητες:

Ηλεκτρομαγνητισμός

Τα διαδραστικά εκθέματα της ενότητας του Ηλεκτρομαγνητισμού δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να πειραματιστεί με το σιδηρομαγνητικό υγρό, να εξερευνήσει τα δινορεύματα και να παίξει μουσική χωρίς καν να ακουμπά το μουσικό όργανο με το Θέρεμιν.

Μαθηματικά

Το επιστημονικό ταξίδι συνεχίζεται με μια σύντομη «επίσκεψη» στον κόσμο των Μαθηματικών. Δεν είναι… υπερβολή ότι χρησιμοποιώντας τα Μαθηματικά, ακόμα κι ένας τετράγωνος τροχός μπορεί να κυλήσει!

Μηχανική

Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται διαδραστικά εκθέματα, με τη βοήθεια των οποίων ο επισκέπτης μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα φαινόμενα και έννοιες όπως: ελεύθερη πτώση, ισορροπία και κέντρο βάρους, ροπή αδράνειας, εξερεύνηση χαοτικών κινήσεων

Μηχανική των Ρευστών

Στη θεματολογία της συγκεκριμένης ενότητας περιλαμβάνεται η παρουσίαση εκθεμάτων που χρησιμοποιούν τα ρευστά, δηλαδή τα υγρά και τα αέρια. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει το δικό του κύμα Tsunami, να μετρήσει την ένταση της φωνής του, να μελετήσει την επίδραση της «φυγόκεντρου δύναμης» σε υγρά και στερεά σώματα και να αντιληφθεί την έννοια του ιξώδους.

Οπτική

Στην ενότητα της Οπτικής, με τη βοήθεια των εκθεμάτων αναλύονται έννοιες όπως: ανάκλαση και σύνθεση του φωτός, δείκτης διάθλασης και (πραγματική) εξαφάνιση αντικειμένων, ολογραφία, οπτικά όργανα (μικροσκόπια, τηλεσκόπια κ.λπ.)

Οπτική Αντίληψη

Στη συγκεκριμένη, λιγότερο «αυστηρή» επιστημονικά ενότητα, παρουσιάζονται εντυπωσιακά εκθέματα που «ξεγελούν» την οπτική αντίληψη, δημιουργώντας οπτικές ψευδαισθήσεις.

Σκοτεινό Δωμάτιο

Στο σκοτεινό μας δωμάτιο παρουσιάζονται εκθέματα που χρειάζονται χαμηλό φωτισμό για να γίνουν καλύτερα αντιληπτά. Μια γιγάντια μπάλα Plasma, καθρέφτες άπειρου βάθους και «το συντριβάνι του χρόνου» είναι μερικά από αυτά.

planet physics ferrofluid planet physics ferrofluid3

planet physics tsounami planet physics robotiki

Επιστημονικός Παιδότοπος

Οι επισκέπτες στο μουσείο του PLANET PHYSICS, μπορούν να συνεχίσουν την εξερεύνησή τους στον «επιστημονικό» παιδότοπο, ο οποίος αποτελείται από δύο επιμέρους χώρους:

 • στον πρώτο, μπορούν τα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, φτιάχνοντας κατασκευές με απλά υλικά χειροτεχνίας, να ζωγραφίσουν και να διαγωνιστούν στη… «δημιουργία» της μεγαλύτερης σαπουνόφουσκας! Μπορούν να φτιάξουν σχέδια με τα κομμάτια του tangram καθώς και να προσπαθήσουν να λύσουν το Οστομάχιον του Αρχιμήδη, ένα παιχνίδι μάθησης, το αρχαιότερο παζλ όλων των εποχών, το οποίο μπορεί να λυθεί με 536 διαφορετικούς τρόπους.

 • στο δεύτερο, που απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά έως 8 ετών, υπάρχει μια μεγάλη κατασκευή. Στο χώρο αυτό οι μικρότεροι φίλοι μας ψυχαγωγούνται, πάντα υπό την επίβλεψη έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.

Science Party

Στο PLANET PHYSICS το παιδικό party είναι διαφορετικό. Οι μικροί μας φίλοι γίνονται «επιστήμονες» και για 3 ολόκληρες ώρες διασκεδάζουν, ανακαλύπτοντας εντυπωσιακά φαινόμενα Φυσικής και Χημείας.

Σε ένα ειδικά καταρτισμένο πρόγραμμα, ανάλογα με την ηλικία και τις προτιμήσεις του κάθε παιδιού, τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους κατασκευές – που παίρνουν μαζί τους φεύγοντας, εξερευνούν την διαδραστική έκθεση, κάνουν μόνα τους απλά πειράματα και παρακολουθούν εντυπωσιακότερα πειράματα επίδειξης από τους εξειδικευμένους Φυσικούς μας.

Για τα πιο μικρά παιδιά, το πρόγραμμα μπορεί να εμπλουτιστεί με θεατρικό παχνίδι, face-painting και μπαλονοκατασκευές.

planet physics cloud planet physics cold

Planet Cafe

Μετά από μια γεμάτη γνώση και εμπειρίες περιήγηση στο PLANET PHYSICS, ο καλύτερος τρόπος χαλάρωσης είναι μια στάση στο Planet Cafe. Επιπλέον, όσο οι μικροί μας φίλοι βρίσκονται στον «επιστημονικό» παιδότοπο, οι γονείς τους μπορούν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας τον καφέ τους, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους μαθαίνουν και όχι απλώς απασχολούνται. Στην καφετέρια του PLANET PHYSICS προσφέρονται αναψυκτικά, καφές, διάφορα άλλα ροφήματα, ελαφρά γεύματα (snacks) υψηλής ποιότητας και διαφόρων ειδών γλυκίσματα.

Κατάστημα

Το κατάστημα αναμνηστικών και δώρων του PLANET PHYSICS προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων για τους επισκέπτες, που κυμαίνονται από απλά αναμνηστικά της επίσκεψης και επεκτείνονται στο χώρο του «επιστημονικού» εκπαιδευτικού παιχνιδιού. Εδώ ο επισκέπτης θα βρει παιχνίδια υψηλής εκπαιδευτικής αξίας, τα περισσότερα από τα οποία έχουν άμεση σχέση με την επιστήμη της Φυσικής και θα βοηθήσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν ότι η Φυσική είναι … παιχνίδι!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Επιπροσθέτως, το PLANET PHYSICS διοργανώνει σε σταθερή βάση εκπαιδευτικές εκδηλώσεις – προγράμματα για παιδιά από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, όπως και μαθήματα Σκάκι, μαθήματα STEM, Κύκλους Πειραμάτων στο εργαστήριο κ.λπ.

planet physics kataskeves

Summer Camps

Το PLANET PHYSICS διοργανώνει μοναδικά καλοκαιρινά CAMP για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Σε ένα ξεχωριστό, επιστημονικό περιβάλλον, οι μικροί μας φίλοι ακολουθούν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα παιχνιδιού, ήπιας άθλησης, πειραμάτων και κατασκευών, το οποίο θα τα βοηθήσει να αποφορτιστούν από το σχολείο και να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά, βιώνοντας αξέχαστες διαδραστικές εμπειρίες.

ΠΡΟΝΟΜΙΑ FRANCHISE

Το σύστημα franchise του PLANET PHYSICS αποτελεί μια μοναδική επιχειρηματική πρόταση σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέχοντας στους franchisees μια σειρά από προνόμια που εγγυόνται την επιτυχία:

 • Μοναδική επιχειρηματική πρόταση, που σε συνδυασμό με τις συνέργειες με τα σχολεία της εκάστοτε περιοχής γίνεται άμεσα γνωστή και κερδοφόρα.

 • Εξαιρετικά χαμηλότερο κόστος από αντίστοιχα projects του εξωτερικού.

 • Γνωστό brand.

 • Μοναδική τεχνογνωσία.

 • Πλήρης αρχική εκπαίδευση.

 • Συνεχής υποστήριξη.

 • Υψηλά περιθώρια κέρδους, από πολλαπλές πηγές εσόδων.

FRANCHISE FACTS

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ: από 550 τ.μ.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: από 160,000 Ευρώ

(συμπεριλαμβάνεται κόστος εκθεμάτων, εξοπλισμού, επίπλωσης, διαμόρφωσης)

ENTRY FEES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ROYALTIES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

MARKETING FEES: 2,500 Ευρώ ετησίως

Αν θεωρείτε την επιχειρηματική πρόταση των PLANET PHYSICS ελκυστική και αν σας ενδιαφέρει να δραστηριοποιηθείτε στον κλάδο της εκπαίδευσης και διασκέδασης των παιδιών και να κάνετε την διαφορά, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2106540681 ή μέσω του , ώστε να σας αναλύσουμε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος franchise της εταιρείας και να εκτιμήσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν.