Η FBS – Franchise Business Services, διαθέτοντας 20ετή εμπειρία στο χώρο της οργάνωσης και ανάπτυξης επιχειρήσεων, έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο και σύγχρονο πακέτο franchise παροχής ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών.

 

Σήμερα, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες, με συμπιεσμένες χρεώσεις και ταυτόχρονα προσανατολισμένες στο πραγματικό αποτέλεσμα. Οι δικαιοδόχοι της FBS – Franchise Business Services παρέχουν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών, αξιοποιώντας τόσο την τεχνογνωσία της μητρικής εταιρείας, όσο και τους συνεργάτες – προμηθευτές αυτής, όπως:

 • προετοιμασία και προώθηση νέων αλυσίδων franchise,
 • ένταξη νέων δικαιοδόχων σε υφιστάμενα δίκτυα franchise,
 • σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας,
 • internet sites και e-marketing,
 • σύνταξη φακέλων υπαγωγής και διαχείριση προγραμμάτων επιδοτήσεων,
 • εξαγορές – συγχωνεύσεις-πτωχεύσεις,
 • στρατηγικός σχεδιασμός και αναδιοργάνωση

Viewpoint

Σήμερα, διανύουμε μια περίοδο ριζικών ανακατατάξεων και συνεχών αναταράξεων (Kotler & Kaslione) που αλλάζουν τον τρόπο σκέψης του σύγχρονου κόσμου. Οι προβληματισμοί που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο καλύπτονται, πλέον, από τα νέα εννοιολογικά εργαλεία, μέσω των οποίων κατανοούμε και να προσαρμοζόμαστε στη Νέα Εποχή.

Στο πλαίσιο της σημερινής περίπλοκης κατάστασης των αγορών, διαπιστώνουμε αφενός ένα σαφές κλίμα αβεβαιότητας και αφετέρου την ύπαρξη εξαιρετικών ευκαιριών, ικανών να αναδείξουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις ικανότητες των επιχειρήσεων – πελατών σας και σας υποστηρίζουμε με στόχο την καθιέρωση των διαδικασιών και την υλοποίηση της στρατηγικής που εναρμονίζουν τους πελάτες σας με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς, ώστε να αποκτήσουν ηγετική θέση στον κλάδο τους.

Αντικείμενο του δικτύου των γραφείων μας είναι να παρέχει εξαιρετικές λύσεις με σκοπό την ενδυνάμωση των πελατών του και την καθιέρωσή τους στην παγκόσμια αγορά.

Πελατολόγιο

Το πελατολόγιό μας χαρακτηρίζεται από εκατοντάδες αξιόλογες και γνωστές επιχειρήσεις, στις οποίες συγκαταλέγονται από μικρές οικογενειακές μέχρι θυγατρικές πολυεθνικών και εισηγμένες. Οι υπηρεσίες που έχουμε παράσχει καλύπτουν σχεδόν κάθε επιχειρηματικό κλάδο και εστιάζονται στον σχεδιασμό της επιχειρηματικής στρατηγικής, στην αναδιαμόρφωση του business concept καθώς και στην αναδιοργάνωση των εσωτερικών δομών και διαδικασιών.

Υπηρεσίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ FRANCHISE

Σήμερα, το franchising προσφέρει εξαίρετα πλεονεκτήματα για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους αλυσίδα ή να αναπτύξουν περαιτέρω το δίκτυο των καταστημάτων τους, καθώς το μέγεθος της αγοράς αφορά σε 850,000 ενδιαφερόμενους νέους επιχειρηματίες, πλήθος το οποίο αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η ανεργία καλπάζει και όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας επικεντρώνονται στο franchising με σκοπό να ενδυναμώσουν το εισόδημά τους. Η FBS - Franchise Business Services κατέχει πρωταγωνιστικό και θεσμικό ρόλο στον κλάδο του franchising, καθώς η Μεθοδολογία που ακολουθεί αφορά σε μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προσέγγιση. Αξιοποιώντας την εξαιρετική εμπειρία της, βασιζόμενη στην ελληνική πραγματικότητα και μεταφέροντας διεθνή τεχνογνωσία και πρακτικές, δημιούργησε τομή στον κλάδο του franchising, πρωτόγνωρα δεδομένα και προδιαγραφές ποιότητας, εισάγοντας νέες έννοιες και προσεγγίζοντας ολοκληρωμένα το franchising ως στρατηγική ανάπτυξης. Η εταιρεία μας έχοντας σχεδιάσει και αναπτύξει περισσότερα από 100 συστήματα franchise με μετρήσιμα δεδομένα, διακρίνεται από τεράστια εμπειρία και εξειδίκευση και καλύπτει πλήρως όλες τα αναγκαία βήματα προετοιμασίας και ανάπτυξης αλυσίδων franchise.

Όσο αφορά στην εύρεση ενδιαφερομένων δικαιοδόχων, διαθέτουμε τα μέσα που προσδίδουν δημοσιότητα σε περισσότερους από 850.000 υποψήφιους συνεργάτες στους πελάτες σας κατ' έτος.

FRANCHISE BUSINESS Το Νο 1 περιοδικό, που πρωτο-κυκλοφόρησε την Άνοιξη του 1998, πριν από οποιοδήποτε άλλο εξειδικευμένο μέσο για το franchising. Κυκλοφορεί κάθε δύο μήνες στα περίπτερα και διατηρεί συνέχεια την ηγετική θέση, διαδραματίζοντας παράλληλα θεσμικό ρόλο στο κλάδο του franchising.

FRANCHISE.GR Το Νο 1 αποτέλεσμα σε όλες τις μηχανές αναζήτησης, με περισσότερες από 80,000 επισκέψεις σε μηνιαία βάση, με τη μεγαλύτερη και πλέον ενημερωμένη βάση τόσο ενδιαφερομένων επενδυτών – δικαιοδόχων, όσο και content (περιεχομένου) σε database συστημάτων και σε άρθρα, με μοναδικές δυνατότητες για τους επισκέπτες του, όπως forum, faqs, photo albums, downloads, surveys, search engine, RSS, δωρεάν συμβουλές κ.λπ.

FRANCHISE AGENDA Η ηλεκτρονική εφημερίδα που αποστέλλεται ανά δύο εβδομάδες σε εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιους δικαιοδόχους της database της εταιρείας μας, το σύνολο της διαχείρισης των οποίων πραγματοποιείται μέσω εξειδικευμένης πλατφόρμας CRM.

DIRECT MARKETING Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, αποστέλλουμε επιπρόσθετο ενημερωτικό email για το concept σας, ανά τρίμηνο στην database των δυνητικών δικαιοδόχων της εταιρείας μας.

Ο ρόλος μας στην αγορά θεωρείται πρωταγωνιστικός και μας οδήγησε στην καθιέρωση των ΒΡΑΒΕΙΩΝ FRANCHISE, ως η ετήσια "γιορτή" του κλάδου. Τα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE συνεισφέρουν στην αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής των επιχειρήσεων που έχουν υιοθετήσει το franchise ως κύρια στρατηγική ανάπτυξης και των ανθρώπων που ηγούνται της ανάπτυξης του κλάδου, μέσω της δημόσιας προβολής και της καταξίωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους.

Σας παρέχουμε υλικό παρουσίασης και προσφορές, στηριζόμενοι στο πελατολόγιο και στο αναγνωρισμένο brand με σκοπό να αναλάβετε την προετοιμασία επιχειρήσεων για να ξεκινήσουν το δικό τους δίκτυο franchise, αναλαμβάνοντας τις σχετικές μελέτες, όπως μελέτη σκοπιμότητας, οικονομοτεχνική μελέτη, πλάνο ανάπτυξης, ενημερωτικό υλικό, σύμβαση δικαιόχρησης, εγχειρίδια λειτουργίας, σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου.

ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΧΩΝ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE

Ως συνεργάτες μας παρέχετε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ενδιαφερόμενους που διερευνούν την επιλογή να ανοίξουν ένα κατάστημα franchise, είτε για αυτοαπασχόληση, είτε για επιπλέον εισόδημα, είτε επενδυτικά, παρέχοντας αντικειμενική και αξιόπιστη υποστήριξη και ενημέρωση για συστήματα franchise - πελάτες μας, για τους οποίους εγγυόμαστε με εχέγγυα την εμπειρία μας από το 1995 και τη φήμη μας στην αγορά!

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, σας τροφοδοτούμε με ενδιαφερόμενους δικαιοδόχους από την περιοχή σας με σκοπό να τους ενημερώσετε και να τους αξιολογήσετε για λογαριασμό των τις αλυσίδων franchise, με τις οποίες συνεργαζόμαστε και ξεπερνούν πλέον τις 40 σε πλήθος.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Με στόχο την καλύτερη εικόνα των πελατών σας, αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητά τους, λογότυπο, επαγγελματικές κάρτες, φάκελοι αλληλογραφίας, επιστολόχαρτο, folder, prospectus και διαφημιστικές καταχωρήσεις.

INTERNET SITES ΚΑΙ E-MARKETING

Σας παρέχουμε την τεχνογνωσία για να συμβουλεύετε πελάτες σχετικά με την αξιοποίηση του διαδικτύου, παρέχοντας υπηρεσίες δημιουργίας, φιλοξενίας, συντήρησης, προβολής και προώθησης ιστοσελίδων (στατικών, δυναμικών, ηλεκτρονικών καταστημάτων, portals) και σχετικών υπηρεσιών, όπως ενδεικτικά search engine optimization, κατοχύρωση domain names, e-marketing, e-strategy κ.α.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΑΚΕΛΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ

Ως συνεργάτες μας έχετε άμεση ενημέρωση για τα επιδοτούμενα προγράμματα και καλύπτετε τις ανάγκες των πελατών σας για ενημέρωση, εύρεση των κατάλληλων προγραμμάτων, υποβολή φακέλων υπαγωγής και διαχείριση έργων. Παρέχετε ενημέρωση των πελατών σας σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησής τους, από τα Ευρωπαϊκά & Εθνικά Προγράμματα, εκπόνηση Τεχνοοικονομικών Μελετών & Επενδυτικών Σχεδίων, υπαγωγή Επενδυτικών Έργων στον Αναπτυξιακό Νόμο και σε Μέτρα / Δράσεις του ΕΣΠΑ, σύνταξη μελετών τεχνολογικού εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων & αναζήτηση χρηματοδότησης των απαιτούμενων επενδυτικών ενεργειών μέσω της υπαγωγής τους σε διατάξεις αναπτυξιακών κινήτρων & προγραμμάτων του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

ΕΞΑΓΟΡΕΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ

Ως συνεργάτες μας παρέχετε στους πελάτες σας τη λύση για αγορά, πώληση, διάσπαση, μετασχηματισμό, συγχώνευση, δημιουργία στρατηγικών συμμαχιών και εύρεση στρατηγικού επενδυτή. Οι υπηρεσίες που παρέχουμε καλύπτουν από την αποτίμηση των εταιρειών μέχρι τη σύναψη της σχετικής συμφωνίας.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι, ως Πολίτες και ως Επιχειρηματίες, χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που οριοθετούν μια Νέα Εποχή, η οποία διαμορφώνει ένα διαφορετικό αναγκαίο πλαίσιο δράσης για κάθε επιχειρηματική οντότητα. Αξιοποιώντας την εμπειρία μας σε έργα στρατηγικού ανασχεδιασμού, δημιουργήσαμε την υπηρεσία SAVE & DEPLOY, η οποία αφορά σε συγκεκριμένη μέθοδο αναδιάταξης των επιχειρησιακών διεργασιών με στόχο την δραστική περικοπή εξόδων και την αύξηση της ρευστότητας, διατηρώντας την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών και δημιουργώντας παράλληλα νέα κανάλια ανάπτυξης.

Προνόμια

Με στόχο τόσο την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών και των απαιτήσεων της αγοράς, όσο και την διασφάλιση της δικής σας επιχειρηματικής σας ανάπτυξης, το πακέτο franchise που σας προτείνουμε χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένα προνόμια, όπως:

 • χρήση αναγνωρισμένου brand
 • αξιοποίηση υφιστάμενων συνεργασιών με αλυσίδες franchise
 • αξιοποίηση των πλέον δυνατών μέσων προβολής δικαιοπαρόχων και εύρεσης δικαιοδόχων
 • αξιοποίηση σημαντικού πελατολογίου
 • τροφοδότησή σας με ενδιαφερόμενους δικαιοδόχους
 • τροφοδότησή σας με leads υποψηφίων πελατών
 • εκπαίδευσή σας και χρήση υλικών πώλησης (π.χ. παρουσιάσεις, προσφορές) και υποδειγμάτων (π.χ. business plans, μελετών σκοπιμότητας, ενημερωτικών φακέλων, εγχειριδίων λειτουργίας)
 • αξιοποίηση των συνεργατών μας και άμεση επικοινωνία μαζί τους
 • υψηλή αμοιβή σας στα έργα, μελέτες και διαμεσολαβήσεις που διενεργείτε στις υπηρεσίες franchise και αναδιοργάνωσης, λαμβάνοντας υπόψη σας ότι στις διαμεσολαβήσεις σάς τροφοδοτούμε και με τα δύο πιθανά συμβαλλόμενα μέρη και η δραστηριότητά σας αφορά στην αρχική ενημέρωση των δικαιοδόχων
 • αναφορικά με τα έργα προετοιμασίας ή αναδιοργάνωσης σας τροφοδοτούμε με πλήρη υποδείγματα και σας δίνετε η δυνατότητα αν επιθυμείτε να περιορισθείτε μόνο στη πώληση
 • υψηλή αμοιβή στην παροχή των υπολοίπων υπηρεσιών, με μοναδική σας ευθύνη το αρχικό στάδιο πώλησης ή αν επιθυμείτε να αναλάβετε τις σχετικές υπηρεσίες λαμβάνετε τη πλήρη αμοιβή από τον πελάτη
 • γεωγραφική αποκλειστικότητα στην περιοχή σας
 • προβολή σας στο FRANCHISE BUSINESS, στο Franchise.GR
 • διενέργεια direct e-marketing σε λίστες υποψηφίων πελατών της περιοχής σας
 • συνεχής υποστήριξη και ενημέρωση

Facts

ENTRY FEES: ανάλογα την περιοχή

ROYALTIES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

MRK FEES: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ (εκτίμηση): 12

# ΓΡΑΦΕΙΩΝ: 3 - Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη (Χανιά)

EXTRAS

Γενικά

ΧΩΡΑ ΙΔΡΥΣΗΣ: ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ: 1990

Εκπαίδευση

AΡΧIKH ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ FRANCHISEE: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

AΡΧIKH ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001/2008: ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

Κατάστημα

ΕΡΕΥΝΑ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ: ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ: ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ: ΥΠΑΡΧΕΙ

Ικανότητες

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ FRANCHISEE: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ FRANCHISEE: ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: 1

Σύμβαση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ: ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ σε έτη: 5

Ανάπτυξη

# ΓΡΑΦΕΙΩΝ: 4

 

 

{faqslider inline/tabs}

Demonstra

This

Demonstrati

 Another

{/faqslider}