Τι το θέλω το Franchise;

Πολλοί αναρωτιούνται στο τι έχει να τους προσφέρει το franchise. Από τη μια το brand σε συνδυασμό με την διαφήμιση, κάτι το οποίο ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες και είναι αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία. Σκέψου να ανοίξεις ένα αυτόνομο supermarket, με τα ίδια γνωστά προϊόντα των αλυσίδων franchise. Ποιά θα είναι η τύχη του; Μια και μόνο ματιά σε μερικά συνοικιακά καταστήματα θα αποδείξει του λόγου το αληθές!

Όμως, η διαφήμιση είναι κάτι που έχει μειωθεί τα τελευταία έτη και από την άλλη υπάρχουν πολλές νέες ή μικρές αλυσίδες, με όχι τόσο δυνατό όνομα ή δραστηριοποιούνται σε ένα κλάδο που δεν έχει και τόση σημασία η διαφήμιση. Τι γίνεται με αυτές, λοιπόν, που συγκεντρώνουν τελικά και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον;

Οι «σωστές» αλυσίδες franchise, αυτές που διαθέτουν αφενός τις απαραίτητες υποδομές και αφετέρου τα χαρακτηριστικά της επιτυχίας, σας παρέχουν από τη μια το επιχειρηματικό σύστημα που σας διασφαλίζει την επιτυχία και αφετέρου την αναγκαία αρχική και συνεχή υποστήριξη που οδηγούν στην διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος – κερδοφορίας.

Στην περίπτωση που κάποιος ξεκινήσει ένα αυτόνομο κατάστημα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, χωρίς εφόδια και δυνάμεις, ενώπιος σε ένα καλά δομημένο ανταγωνισμό.

Οφέλη Franchise

Επιδότηση Επιτυχίας: Ένα από τα βασικά οφέλη του franchise είναι η δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε μια επιτυχημένη επιχειρηματική μάρκα και ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο που σχετίζεται με το ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης από το μηδέν.  

Εκπαίδευση και Υποστήριξη: Οι περισσότεροι δικαιοπάροχοι παρέχουν εκπαίδευση και υποστήριξη στους δικαιοδόχους τους, βοηθώντας τους να κατανοήσουν τη λειτουργία της επιχείρησης και να την λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Αναγνώριση: Διαθέτοντας μια γνωστή μάρκα, προσελκύεται πιο εύκολα πελάτες, διασφαλίζοντας την αρχική βάση των πελατών σας, αυτό που λέμε κρίσιμη αρχική μάζα πελατείας.

Οικονομίες Κλίμακας: Οι δικαιοδόχοι επωφελούνται από τις οικονομίες κλίμακας στην προμήθεια Α Υλών και προϊόντων, όπως και εξοπλισμού για την αρχική τους επένδυση, που οδηγούν σε χαμηλότερο κόστος.

Προκλήσεις Franchise

Αρχική Επένδυση: Αν και το franchise μπορεί να παρέχει τα οφέλη της επιτυχίας, η είσοδος σε μια επιχείρηση franchise μπορεί να απαιτεί σημαντικά κεφάλαια. Πρέπει να πληρώσετε τα entry fees και να επενδύσετε στον απαιτούμενο εξοπλισμό και να διαμορφώσετε τον χώρο με δικά σας έξοδα.

Δικαιώματα Franchise: Οι δικαιοδόχοι, πέρα από τα entry fees πληρώνουν συνήθως περιοδικά δικαιώματα (royalties) που μπορεί να αφορούν σε μια ποσοστιαία επιβάρυνση στα έσοδά τους ή ένα σταθερό μηνιαίο ποσό.

Περιορισμένη Δημιουργικότητα: Ενώ το franchise παρέχει ένα έτοιμο επιχειρηματικό μοντέλο, οι δικαιοδόχοι έχουν περιορισμένη δημιουργική ελευθερία για την εφαρμογή δικών τους ιδεών και αλλαγών στη λειτουργία της επιχείρησής τους.  

Εξάρτηση από τον Δικαιοπάροχο: Οι δικαιοδόχοι εξαρτώνται συχνά από τον δικαιοπάροχο τους για όλα τα κρίσιμα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων περί μάρκετινγκ, γκάμας προϊόντων κ.ά.

Κάθε υποψήφιος δικαιοδόχος θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τα ανωτέρω και να κατανοήσει τις συνέπειες πριν αποφασίσει να ανοίξει ένα franchise. Το franchise μπορεί να είναι μια επιτυχημένη επιλογή για πολλούς, αλλά πρέπει να είναι συνειδητοί για τις προκλήσεις που ενέχονται.

Διαθέτουμε εξαιρετική εμπειρία και κορυφαία τεχνογνωσία από το 1990.

Διαδραματίζουμε πρωταγωνιστικό, θεσμικό και ηγετικό ρόλο στο franchise από το 1998.

Έχουμε συμβάλλει καθοριστικά στην δημιουργία των μεγαλύτερων αλυσίδων franchise.

Υποστηρίζουμε τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα και πλέον καινοτόμα concepts.

Αποτελεί χαρά μας και δουλειά μας να σας καθοδηγήσουμε με επιτυχία και ασφάλεια στο ταξίδι του franchise!

Καλέστε μας στο 2106540681 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά