FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018.

Followers Social Media 350 Fill 200x200Καλώς ή κακώς, ζούμε στην εποχή όπου η ποσότητα τείνει να υπερτερεί της ποιότητας με τρανότερο παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο κρίνεται, έστω και επιφανειακά, η επιτυχία μία επιχείρησης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα στο διαδίκτυο.

Περισσότεροι followers ίσον μεγαλύτερη επιτυχία.

Σωστά; Λάθος!

Η επιτυχία δεν αντικατοπτρίζεται πάντα στα υψηλά νούμερα των followers και των likes. Μάθετε να μετράτε και να αξιολογείτε σωστά την επιτυχία σας στο διαδίκτυο και τα social media, μέσα από 3 απλά βήματα!

1ο Βήμα: Διάγνωση

Για να επιτύχετε το στόχο σας, πρέπει πρώτα να ξέρετε επακριβώς την αφετηρία από την οποία θα ξεκινήσετε. Μελετήστε τη διαδικτυακή σας παρουσία (ιστοσελίδα, Social Media, online καταχωρήσεις κτλ). Καταγράψτε το τι έχετε κάνει έως τώρα και αν τα αποτελέσματα των ενεργειών σας ταυτίζονται με τις επιδιώξεις σας. Για παράδειγμα, αν διατηρείτε ένα κατάστημα με είδη εργαλείων, σιδερικά κτλ, και τα δημογραφικά στοιχεία του Google Analytics σας δείχνουν πως η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας από το γυναικείο φύλο, ξεπερνάει την επισκεψιμότητα του ανδρικού, τότε σίγουρα κάτι πάει λάθος! Το κοινό που απευθύνεστε και έχετε καταφέρει να ελκύσετε προς την ιστοσελίδα σας δεν είναι το κοινό που επιθυμείτε και πολύ περισσότερο δεν είναι το κοινό που επιθυμεί και εκείνο γίνει πελάτης σας! Σε αυτό το σημείο έχετε κάνει ήδη το πρώτο βήμα προς την πραγματική επιτυχία. Έχετε εντοπίσει τα λάθη σας, τις παραλείψεις και τα αδύναμα σημεία της μέχρι τώρα διαδικτυακής σας επικοινωνίας – παρουσίας.

2ο Βήμα: Στόχευση

Αφού πλέον ξέρετε τι κάνετε λάθος, ήρθε η ώρα να κάνετε το σωστό. Συγκεκριμενοποιήστε τι ακριβώς θέλετε να σας αποφέρει η παρουσία σας στο εκάστοτε διαδικτυακό μέσο και βάλτε στόχους. Στόχους γεωγραφικούς, ηλικιακούς κτλ. Στόχους που να απευθύνονται σε εκείνο το καταναλωτικό κοινό θέλετε και πληροί όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που θα οδηγήσουν σε μία επιτυχημένη αλληλεπίδραση με την επιχείρησή σας. Αυτή η αλληλεπίδραση μπορεί να μεταφραστεί σε πωλήσεις, αναγνωρισιμότητα, διαφήμιση και σε οτιδήποτε άλλο εκπληρώνει τις επιχειρηματικές σας βλέψεις. Εξάλλου ο κανόνας είναι απλός. Αν μπορείτε να πουλήσετε ψυγείο σε Εσκιμώο μπράβο σας. Δεν είναι όμως πιο εύκολο να στοχεύσετε στις ανάγκες πελατών οι οποίοι έχουν ανάγκη αυτό που τους προσφέρουμε;

3ο Βήμα: Αξιοποίηση

Ενεργοποιήστε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία μέτρησης που σας προσφέρει η κάθε επικοινωνιακή πλατφόρμα. Google Analytics, Facebook Insights, Twitter Analytics κτλ. Κάποτε, οι άνθρωποι του κλάδου μου, μεταξύ των οποίων και εγώ, χρησιμοποιούσαμε πολύπλοκες και με υψηλό κόστος μεθόδους για να έχουμε όλες αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες που με ένα απλό κλικ εμφανίζονται πλέον στην οθόνη του υπολογιστή μας! Μόνο μέσα από ποσοστά, αριθμούς και σαφή στοιχεία μπορείτε να μάθετε όχι μόνο αν η εταιρική σας παρουσία στο διαδίκτυο είναι επιτυχημένη αλλά και το τι μπορείτε να κάνετε ώστε να διορθώσετε τα λάθη σας! Φροντίστε λοιπόν τόσο για την τεχνική αρτιότητα των μέσων που χρησιμοποιείτε (σωστά keywords, στοχευμένα κείμενα, tags κτλ, αλλά και για την αξιοποίηση όλων των εργαλείων μέτρησης που σας προσφέρονται, σε συχνή βάση και με συνέπεια.

Θέμης Σαρανταένας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Overall Rating (0)

0 out of 5 stars

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Your comments are subject to administrator's moderation.

  Comments

  • No comments found

  Ενημερωθειτε πριν αποφασισετε!

  Διαθέτουμε την πληρέστερη και πλέον αξιόπιστη βάση γνώσης για το franchising, με άρθρα αναφοράς, έρευνες, συμβουλές, νομικά θέματα, με την έγκυρη υποστήριξη του Νο1 περιοδικού για το franchise και του Παρατηρητηρίου Franchise.

  NEED HELP? (x)
  1000 χαρακτήρες αριστερά
  ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
  1000 χαρακτήρες αριστερά