Για πέμπτη συνεχή χρονιά, τα Estia Awards ανέδειξαν τις πιο αξιόλογες εξελίξεις, τις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες και τους σημαντικότερους παίκτες της ελληνικής αγοράς αλυσίδων και ομίλων εστίασης. Oι διακριθέντες γιόρτασαν τη νίκη τους σε μια λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στο εστιατόριο St’ Astra στην Αθήνα.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Δρ. Αλεξία Κουτρουλιά, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και Γενική Διευθύντρια των Palmie Bistro:
«Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η εστίαση λόγω της πανδημίας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, είναι σημαντικό ότι βρισκόμαστε όλοι εδώ, ότι αντέχουμε και ότι βραβευόμαστε για τα καλά αποτελέσματα τα οποία πετυχαίνουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Χρειάζεται να αφιερώσουμε πολύ κόπο και χρόνο για να πετύχουμε καλά αποτελέσματα!»
Οι μεγάλοι νικητές
Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της φετινής διοργάνωσης ήταν τα παρακάτω ηχηρά brands τα οποία και απέσπασαν τους αντίστοιχους τίτλους:
L’ Artigiano -Best in Pizza, Goody’s Burger House – Best in Burgers, Πιάτσα Καλαμάκι – Best in Souvlaki, Bread Factory – Best Bakery, Petite Fleur – Best in Café & Chocolat, Παραδοσιακό – Best in Coffee & More, Hot Hot Burger – Best in Streetfood, Bufala Gelato – Best in Ice-Cream, Grandma’s Recipe – Best in Λουκουμάδες, Jerry’s the Sweet Foodtruck – Best in Donuts, αλλού γυαλού – Best in Fish & Seafood, Palmie Bistro – Best in casual dining.
To Grand Award της φετινής διοργάνωσης κέρδισε ο Όμιλος Everest ο οποίος και απέσπασε συνολικά τέσσερα χρυσά, πέντε αργυρά και δύο χάλκινα βραβεία.
Τα Estia Awards δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική προσφορά, στη βιωσιμότητα και τον πολιτισμό και αυτές ακριβώς τις αξίες σηματοδοτούν τα τιμητικά βραβεία της φετινής διοργάνωσης.
Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στην Κατερίνα Μαμούδη για την Κοινωνική Κουζίνα της Τήνου, στον Κωνσταντίνο Κουμάκη για την ίδρυση Μουσείου Ζαχαροπλαστικής και στο WWF Ελλάς για το πρόγραμμα Hotel Kitchen.
Η Κατερίνα Μαμούδη μαγειρεύει εθελοντικά εδώ και έξι χρόνια για όλους όσους έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό στην Τήνο. Από την κουζίνα της βγαίνουν περισσότερες από 600 μερίδες φαγητό τον μήνα τις οποίες στέλνει σε ηλικιωμένους, κατάκοιτους και οικογένειες με μικρά παιδιά σε όλο το νησί. Όχι μόνο νοιάζεται να μάθει ποιος έχει ανάγκη σε κάθε χωριό, αλλά και φροντίζει να παρέχει γεύματα κατάλληλα για τα επιμέρους θέματα υγείας του καθενός από αυτούς.
Ο Κωνσταντίνος Κουμάκης «σαρώνει» εδώ και δέκα χρόνια αποθήκες σε όλη την Ελλάδα για να εντοπίσει μοναδικά αντικείμενα της ιστορίας της ζαχαροπλαστικής τέχνης. Οι θησαυροί που έχει διασώσει περιλαμβάνουν από παγωτομηχανή του 1900, μέχρι χειρόγραφο συνταγολόγιο του Κωνσταντίνου Καντακουζηνού. Μια συλλογή από 300 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων 32 ευρεσιτεχνίες της ιστορίας της ελληνικής ζαχαροπλαστικής, είναι πλέον επισκέψιμη από το κοινό στο Μουσείο Ζαχαροπλαστικής που ίδρυσε το 2021 στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Κάθε χρόνο, το 40% των τροφίμων, δηλαδή περίπου 2,5 δισεκατομμύρια τόνοι τροφής, καταλήγουν στα σκουπίδια ενώ είναι απολύτως βρώσιμα. Ένα μέρος της σπατάλης αυτής προκύπτει στις επαγγελματικές κουζίνες, γεγονός που ενέπνευσε το WWF Ελλάς να υλοποιήσει το πρόγραμμα «WWF Hotel Kitchen: Eδώ το φαγητό έχει αξία». Το πρόγραμμα, με επικεφαλής την Βίκυ Μπαρμπόκα, ξεκίνησε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019 και έχει βοηθήσει δεκάδες ξενοδοχεία να μετρήσουν και να μειώσουν την σπατάλη τροφίμων από την προμήθεια και την προετοιμασία, μέχρι την κατανάλωση του φαγητού από τους πελάτες.
Για να ανακαλύψετε όλους τους νικητές των Estia Awards 2022, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.estiaawards.gr.
Διοργάνωση
Χορηγός των Estia Awards 2022 είναι η Provil και χορηγοί επικοινωνίας οι: Ψητό, Snack&Coffee, Α-Ζ, Εθνος της Κυριακής, επιχειρώ, Εuro2day και Franchise Business.
from the editors of FRANCHISE BUSINESS.
Proudly developed by aDa.gr in Greece.