ProCredit

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και ο όμιλος ProCredit παρέχουν 800 εκατ. ευρώ σε καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη - ή «Σχεδίου Γιούνκερ» - και του μηχανισμού εγγυήσεων για ΜμΕ InnovFin.

Η χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη μέσω του ομίλου ProCredit στη Νοτιοανατολική και Ανατολική Ευρώπη και στοχεύει σε εταιρείες που χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες και παράγουν νέα προϊόντα σε μία από τις έντεκα χώρες (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Μολδαβία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ρουμανία, Σερβία και Ουκρανία).

Μέχρι σήμερα, οι συμφωνίες με την ProCredit έχουν ήδη υποστηρίξει περίπου 2.000 καινοτόμες ΜμΕ, κυρίως στους κλάδους Βιομηχανίας, Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου, και πολλούς άλλους που θα χρηματοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Jyrki Katainen, αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, δήλωσε: «Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση 820 εκατ. ευρώ για ΜΜΕ σε ένδεκα χώρες, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η ProCredit διπλασιάζουν την οικονομική τους υποστήριξη, κάτι που σημαίνει πως 1,62 δις ευρώ είναι πλέον διαθέσιμα για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε αυτές τις χώρες. Αυτό το συνεχιζόμενο και αυξημένο επίπεδο στήριξης από την ΕΕ θα κάνει τη διαφορά σε χιλιάδες ανθρώπους με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που χρειάζονται χρηματοδότηση, προσθέτοντας στις 2.000 ΜμΕ που έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτό το πρόγραμμα».

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά