Το ελληνικό θαύμα

Η σοβαρότητα του franchising στη χώρα μας

Πρωταθλητές Ευρώπης. Ντα Λουζ και Ντραγκάο. Έρχονται και οι Ολυμπιακοί... Χρειαζόμαστε αναπτέρωση του ηθικού μας και περισσότερη πίστη στις δυνάμεις και στις ικανότητές μας. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας και προετοιμασίας. Η σκληρή δουλειά σε συνδυασμό με αυτοπαρακίνηση δημιουργεί θαύματα.

 

Ολόκληρη η Ελλάδα πανηγύρισε το μοναδικό θαύμα της Εθνικής. Νικήσαμε καθ’ όλη την διοργάνωση και δημιουργήσαμε πολιτιστικό σοκ. Όχι πρώτη φορά. Απλά μία ακόμη. Έπρεπε να κυκλοφορήσουμε έκτακτη έκδοση, αλλά... Οφείλουμε, όμως, να το αναφέρουμε. Έτσι κι αλλιώς η χαρά μας ακόμη υπάρχει, σε όλους μας.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ, από το οτιδήποτε. Το πάθος και η θέληση δημιουργούν τις προϋποθέσεις της επιτυχίας. Το ρίσκο και η άνεση ότι δεν έχεις τίποτα να χάσεις, σε κάνει να δρας ελεύθερος. Η σκληρή προετοιμασία και οι θυσίες στο βωμό της επιτυχίας αφήνουν, κάποια στιγμή, τους καρπούς τους. Ένας αουτσάιντερ σκέφτεται διαφορετικά, κάποιος που δεν ανήκει στον κλάδο που ξεκινά να δραστηριοποιηθεί, έχει ανοιχτό πνεύμα και είναι μακριά από προκαταλήψεις. Η δυνατή άμυνα και τα ρίσκα στην επίθεση μπορούν να σου προσδώσουν επιτυχία.

ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ επιτυγχάνει την ομαδική νίκη, τη νίκη που ανήκει σε όλους. Η οργάνωση της μητρικής και η ομαδική συνεργασία διασφαλίζει την επιτυχία του δικτύου. Η ομαδικότητα της συνεργασίας και η από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων και εύρεση ευκαιριών με τους δικαιοδόχους διασφαλίζει την απόλυτη επιτυχία.

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ και στο φως της δημοσιότητας, όλοι σου δίνουν σημασία. Επώνυμες και μη, που δεν ξέρουν αν η μπάλα έχει σαμπρέλα, πανηγύριζαν στο Ντα Λουζ. Δημοσιογράφοι που «έκραζαν» την Εθνική σε προηγούμενες διοργανώσεις φόρεσαν την τήβεννο και απένειμαν βραβεία πανηγυρισμού και κολακείας. Όχι ότι έχει σημασία. Η νίκη και οι πανηγυρισμοί της μας αξίζουν και τους είχαμε απεριόριστη ανάγκη. Μας αγκάλιασε και μας συνένωσε, όπως δήλωσε ο Otto. Κάποια στιγμή η σωστή προετοιμασία και η επιμονή στον στόχο αποφέρει καρπούς και τότε η αναγνωρισιμότητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ από έναν κλάδο τον χτυπάς και τον διαβάλλεις. Σίγουρα αυτό δεν είναι ούτε δεοντολογικό, ούτε και μακροπρόθεσμα συμφέρον για κανένα. Αν κάποιες αλυσίδες σταμάτησαν τη λειτουργία τους, αν δηλαδή πτώχευσαν, ας περιοριστούμε σε ανάλυση του συγκεκριμένου ζητήματος και εταιρείας. Ας μην γενικεύουμε και ας μην ρίχνουμε το φταίξιμο για τα λουκέτα στο franchise. Άλλωστε, οι του κλάδου, είναι ενημερωμένοι από πολύ πριν για το τι πρόκειται να συμβεί. Όμως, αν δημοσιεύονται «σπόντες» εναντίον του θεσμού, οι παράγοντες του χώρου οφείλουν να ξεκαθαρίζουν τις καταστάσεις. Ποιός είναι ο θεματοφύλακας του franchise;

ΝΕΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο. Κάποιοι διαχέουν φήμες και για νέους τίτλους περιοδικών. Εμφανίστηκαν νέες εταιρείες συμβούλων. Αφού, λοιπόν, οι «συμπληρωματικές» επιχειρηματικές δραστηριότητες αναπτύσσονται, ο κλάδος έχει «ψωμί». Ευχάριστο!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ στη μαζική εστίαση ενόψει Ολυμπιακών. SPECIAL REPORT στα καλλυντικά και αρώματα, γιατί η γυναίκα είναι ο καλύτερος καταναλωτής. Πολλές επιχειρηματικές προτάσεις και συμβουλές για όποιον είναι ή σκέφτεται να γίνει επιχειρηματίας. Η διάρκεια των διακοπών προορίζεται για χαλάρωση και ξεκούραση, και παράλληλα αποτελεί μια ιδανική εποχή για νέες τολμηρές αποφάσεις.