• Είμαι 32 ετών. Άνεργος 2 χρόνια. Περιστασιακά κάνω διάφορες δουλειές, σερβιτόρος κ.λπ. Ζω με τους δικούς μου. Έχουμε αποταμιεύσει 40,000 για ώρα ανάγκης, όμως τα χρήματα σταδιακά μειώνονται… Υπάρχουν σοβαρές προτάσεις franchise για να μου διασφαλίσουν μια σίγουρη εργασία με 1,000 Ευρώ τουλάχιστον μηνιαίως;
 • Αξιότιμοι κύριοι, λέγομαι…, εδώ και δύο μήνες ακολούθησα πρόταση εθελουσίας παραίτησης και διαθέτω 200,000 Ευρώ. Αναζητώ επένδυση μέχρι 100,000 Ευρώ με μικρή συμμετοχή μου καθώς στα πλάνα μου είναι και το ελεύθερο επάγγελμα.
 • Είμαστε νέο ζευγάρι, δυστυχώς άνεργοι και οι δυο. Διαθέτουμε 50,000 Ευρώ και αναζητούμε μια πρωτότυπη ιδέα, όπου θα επενδύσουμε όλη μας την ενέργεια.
 • Αγαπητοί, έχω δυο παιδιά που τελειώνουν η κόρη τις σπουδές της στα οικονομικά και ο γιος μου το στρατό με μεταπτυχιακό σε διοίκηση επιχειρήσεων. Διαθέτω προς επένδυση το ποσό των 100,000 Ευρώ με στόχο να τους ανοίξω ένα κατάστημα, με καλές συνθήκες εργασίας και μηνιαίο εισόδημα για τον καθένα – μετά από μερικούς μήνες, στα 1,500 Ευρώ. Έχετε να προτείνετε κάτι;
 • Απασχολούμε σε καλή θέση στο κλάδο του αυτοκινήτου, αλλά δεν βλέπω μέλλον με τις συνεχείς περικοπές. Αναζητώ μια επενδυτική πρόταση, έξυπνη, με κόστος όχι πάνω από 80,000 Ευρώ και όσο το δυνατόν εγγυημένη.

 

Αν η Ελλάδα πτωχεύσει… δεν υπάρχει ούτε business, ούτε franchise, ούτε τα βασικά.

Όσοι πιστεύετε την πτώχευση, μεταναστεύστε τώρα!

 

Αν έρθει η Δραχμή… θα υπάρχει θέμα με τα εισαγόμενα (και είναι και πολλά).

Αν το πιστεύετε, δραστηριοποιηθείτε σε κλάδους με χαμηλή εξάρτηση από εισαγωγές, για να έχετε εμπορεύματα ή α’ ύλη και οι τιμές πώλησης να είναι σε normal επίπεδα για την εποχή της μ.Ν.Δ. (μετά Νέας Δραχμής)

 

Αν έχετε σκοπό την επένδυση, δηλαδή να μην εργάζεστε, τότε επενδύστε σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου!

 

Αν έχετε το κέφι να ασχολείσθε 12 ώρες με το νέο σας κατάστημα και να το βλέπετε να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, επιλέξτε franchise!

 

Στην επιλογή σας ιεραρχείστε τα κατωτέρω:

 • Πόσο σας αρέσει το όλο concept… ιδανικά να σας ενθουσιάζει!

 • Ποιος είναι ο δικαιοπάροχος… είναι one-man-show; Αν ΝΑΙ, μην το αποκλείεται, αρκεί να φέρνει σε Bill Gates or something… Αν είναι εταιρεία, ποια είναι η δομή της και ποιες οι ικανότητες των στελεχών της και κυρίως ποιος ο επιχειρηματίας και ποιο το track record του…

 • Κλάδος!!! Έχει παρόν και μέλλον; Προσοχή αν εξαρτάται από τεχνολογικές εξελίξεις για να μη πέσετε θύματα του videoclub κραχ. Ψάξτε τι γίνεται στο εξωτερικό. Ρωτείστε τον δικαιοπάροχο και ζητείστε στοιχεία.

Να έχετε κατά νου… ότι:

 • Τους πρώτους μήνες πρέπει να καλύψετε μόνοι σας τα λειτουργικά, δηλαδή μη περιμένετε να βγάζει το κατάστημά σας, το ενοίκιο κ.λπ. από το πρώτο μήνα.

 • Όταν λέμε απόσβεση, σωστό ή λάθος, σημαίνει ότι για π.χ. 8 μήνες δεν σηκώνετε χρήματα από το ταμείο παρά μόνο για να πληρώσετε τους προμηθευτές σας.

 • Τα value for money είδη, δηλαδή τα φτηνά με αποδεκτή ποιότητα πουλάνε και θα πουλάνε.

 • Τα πανάκριβα brands άστε ‘τα για το μέλλον.

 • Καφές. ΝΑΙ αλλά… όχι μόνος του!

 • Frozen Yogurt. Μη φοβάστε τον κλάδο. Μόνο το κατάστημα που θα βρείτε!

 • Φαγητό. ΝΑΙ στο take away. ΟΧΙ στα lux res.

 

Για να αποφασίσετε το τι θα κάνετε, σε πρώτη φάση έχουν να κάνουν τα χρήματα που διαθέτετε και η συνολική προσωπικότητά σας (εμπειρία, εκπαίδευση, ικανότητες, χομπι). Σε δεύτερη φάση το κατάστημα που θα βρείτε.

Αν όταν είστε άρρωστος, ψάχνετε στο διαδίκτυο τα φάρμακα που θα πάρετε, κακώς διαβάσατε ως τώρα!

Αν όταν είστε άρρωστος, πάτε στον φαρμακοποιό να σας δώσει αντιβίωση, καλύτερα να βρείτε ένα γιατρό!

Αν όταν είστε άρρωστος, πάτε στον γιατρό σας ή τουλάχιστον του τηλεφωνείτε, τότε…

για να αποφασίσετε το τι θα κάνετε, πάτε σε κάποιον που να ασχολείται με το franchising.

That’s All!

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά