12 ΕΤΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Μέσα στα 12 έτη δραστηριοποίησής μας στο χώρο, οφείλουμε να επισημάνουμε ένα γεγονός. Η ενασχόληση μιας ομάδας συναδέλφων //είτε συμβούλων, είτε δικαιοπαρόχων, είτε διοργανωτών εκθέσεων, είτε νομικών// η εκτίμησή τους και η «επένδυσή» τους στον θεσμό τον εξέλιξε σε «επιστήμη» και τον κατέστησαν απαραίτητο και βασικό παράγοντα ενίσχυσης της Ελληνικής Οικονομίας και κύριο εκφραστή της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας. Η εμπειρία, η διάθεση και το χόμπι μετουσιώθηκαν σε ολοκληρωμένο σύστημα management και marketing. Η συλλογική εργασία και η κοινή προσπάθεια με ένα και μόνο στόχο //να λάβει ο θεσμός την θέση που του αξίζει// έφεραν παράγοντες της κυβέρνησης κοντά μας, έφεραν νέα μέλη στον Σύνδεσμο, επικοινώνησαν το franchising σε κάθε οικονομικό και επιχειρηματικό έντυπο. Το ατομικό έργο και προσπάθεια του καθενός εντάχθηκε σε κοινό πλαίσιο δράσης με αποτέλεσμα να αναγνωρίζεται σήμερα ο θεσμός από όλους τους επιχειρηματικούς //και όχι μόνο// κύκλους.

To FRANCHISE BUSINESS //στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας// αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα και προάγει τον θεσμό του franchise, δημιουργεί νέους κανόνες αγοράς σε επίπεδο δυνητικών και υφισταμένων τόσο δικαιοδόχων, όσο και δικαιοπαρόχων. Προβάλλει δυναμικά τον θεσμό και αυξάνει την διείσδυση και δημοτικότητά του μέσα από τα πλέον σύγχρονα πρότυπα του «περιοδικού», δημιουργεί το νέο και απόλυτο μέσο έκφρασης της επιχειρηματικότητας, δημιούργησε μια νέα κατηγορία στα έντυπα, κατάργησε «στήλες» και «μικρές αγγελίες» και πλέον έχει δημιουργήσει την δική πορεία και «σχολή» περιοδικών.

Σε λίγους μήνες θα κρατάτε στα χέρια σας τον ετήσιο οδηγό, το γνωστό FRANCHISE DIRECTORY, που για 9η συνεχή φορά, με ευθύνη και σεβασμό στον θεσμό, στον επενδυτή και στον επιχειρηματία ευελπιστεί να καλύψει την ολότητα των θεματικών ενοτήτων που συνιστούν το πλαίσιο του franchising και να καλύψει τις απαιτήσεις για ενημέρωση και γνώση αναφορικά με τις νέες προτάσεις franchise, τις νέες τεχνικές και εμπειρίες.

Ο θεσμός αλλάζει. Παντού κυριαρχούν τα δίκτυα, οι οικονομίες κλίμακος που δημιουργούν και τα brand names που προβάλλουν. Η αγορά μεταβάλλεται και το FRANCHISE BUSINESS καταγράφει, παρουσιάζει και δημιουργεί τους νέους κανόνες. Προωθεί, προβάλλει, ενισχύει τον θεσμό, διαχέει την ελληνική και ξένη τεχνογνωσία και εμπειρία. Αφιερώνεται στην επίτευξη του κοινού Σκοπού, της εξέλιξης του θεσμού ως την απόλυτη έκφραση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας.

Οι κανόνες της αγοράς αλλάζουν και το franchising σηματοδοτείται από μια ολοένα και πιο ραγδαία ανάπτυξη. Η επιχειρηματική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει την χώρα μας και η προνομιακή γεωγραφική θέση της διαμορφώνουν τις ιδανικές συνθήκες τόσο για την ανάπτυξη των Ελληνικών Επιχειρήσεων εκτός Ελλάδος, όσο και για την «προαγωγή» μας στην χώρα – σταυροδρόμι του franchising για όλους εκείνους τους «διεθνείς» δικαιοπαρόχους που επιθυμούν να αναπτυχθούν σε κάθε γεωγραφική κατεύθυνση.

Περισσότερα από 16.500 καταστήματα και άνω των 550 αλυσίδων δραστηριοποιούνται ενεργά στη χώρα μας, με αυξητικούς ρυθμούς και κυρίως με σταθερότητα και με τα καλύτερα ποσοστά διαχρονικής επιβίωσης και κερδοφορίας.

Η φιλοσοφία αλλάζει. Οι δικαιοπάροχοι δεν αναζητούν επενδυτές και δεν «πουλάνε» franchise. Επιλέγουν συνεργάτες και εκχωρούν προνόμια. Οι δικαιοδόχοι δεν επενδύουν, αλλά επιχειρούν. Δεν επιζητούν το κέρδος και τις αποδόσεις ως νούμερα, αλλά αναζητούν την ευημερία, «θέλουν» και «μπορούν».

Ο ιδανικός δυνητικός δικαιοδόχος είναι αυτός που γνωρίζει τις προσδοκίες του, θέλει, πιστεύει και μπορεί να πετύχει, αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα του θεσμού και πιστεύει στα προνόμια που του παρέχει η δικαιοπάροχος εταιρεία που επιλέγει. Επιτυχία διασφαλίζει αυτός που ξέρει τι θέλει και τι προσδοκά, που επιλέγει την συνεργασία franchise που αυτός θέλει και με την οποία μπορεί να δραστηριοποιηθεί, αυτός που επιλέγει την πρόταση που πιστεύει και τον ενθουσιάζει. Ως δικαιοδόχος πρέπει να ξέρεις τις συνθήκες εργασίας σε χρόνο, ένταση και αντικείμενο που σου κάνουν. Πρέπει να ξέρεις την αμοιβή με την οποία θα είσαι ευχαριστημένος. Πρέπει να είσαι σίγουρος για αυτό που θα επιλέξεις, πέρα από κάθε αμφιβολία. Πρέπει να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει και όχι αυτό που σε σπρώχνει ο κάθε «πωλητής». Πρέπει να νοιώθεις επιχειρηματίας και όχι υπάλληλος ή manager. Πρέπει με κέφι να νιώθεις άνετα, σίγουρα και ευχάριστα με το όλο επιχειρηματικό concept που θα επιλέξεις, με τον ιδιοκτήτη και τα στελέχη της μητρικής εταιρείας. Πρέπει να επιζητάς την ευημερία και το κέφι στην εργασία. Πρέπει να μπορείς, να έχεις τον χρόνο, να έχεις ίσως την εμπειρία, να έχεις την δυνατότητα και τις βασικές γνώσεις και διάθεση ώστε να εκπαιδευθείς, να γνωρίζεις τη σημαίνει επιχειρηματίας και να θέλεις να γίνεις. Πρέπει να μπορείς, έχοντας την υποστήριξη της οικογένειάς σου και να μπορείς, έχοντας και την σχετική οικονομική – επενδυτική δυνατότητα. Πρέπει να ενθουσιαστείς και να πιστέψεις στις δυνατότητες τις δικές σου και στις δυνατότητες της αλυσίδας

 

Η ενασχόληση μιας ομάδας συναδέλφων, η εκτίμησή τους και η «επένδυσή» τους στον θεσμό τον κατέστησαν απαραίτητο και βασικό παράγοντα ενίσχυσης της Ελληνικής Οικονομίας και κύριο εκφραστή της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας.

 

To FRANCHISE BUSINESS αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα, προάγει τον θεσμό του franchise και δημιουργεί τουσ νέους κανόνες.

 

Οι κανόνες της αγοράς αλλάζουν και το franchising σηματοδοτείται από μια ολοένα και πιο ραγδαία ανάπτυξη.

 

Ο ιδανικός δυνητικός δικαιοδόχος είναι αυτός που γνωρίζει τις προσδοκίες του, θέλει, πιστεύει και μπορεί να πετύχει, αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα του θεσμού και πιστεύει στα προνόμια που του παρέχει η δικαιοπάροχος εταιρεία που επιλέγει.

 

Οι δικαιοδόχοι «επιχειρούν», αναζητούν την «ευημερία», «θέλουν» και «μπορούν».