Ξεκινήσαμε το ανά χείρας τεύχος αρχές Απριλίου, με στόχο να συνεχίσουμε τις δυναμικές παρεμβάσεις μας υπέρ του franchising και τι ποιο επίκαιρο από την αναθεματισμένη κρίση; Η αποδοχή των αναγνωστών μας στα άρθρα περί κρίσης του προηγούμενου τεύχους μας επιβεβαίωσαν την άποψή μας ότι η αγορά αγωνιά για το μέλλον της και φαίνεται να βρίσκει την διέξοδο στο franchising. Στελέχη, ενδιαφερόμενοι νέοι επιχειρηματίες, μητέρες με μεγάλα πλέον παιδιά, αναζητούν τόσο ασφάλεια, όσο και προοπτικές.

Από τη μια βοηθά η κρατική μηχανή με τις επιδοτήσεις. Βοηθούν και τα τραπεζικά ιδρύματα με διαφημίσεις υπέρ των δανείων.

Από την άλλη, ποιες επιδοτήσεις και ποιές εκταμιεύσεις;

Τελικά ποιος κοροϊδεύει ποιόν;

Το ΕΘΝΟΣ έγραφε ότι φρέναρε λόγω της οικονομικής κρίσης και η δημιουργία νέων επιχειρήσεων και καταστημάτων μέσω franchising καθώς οι τράπεζες μειώνουν έως και μηδενισμού σε ορισμένες περιπτώσεις τη χρηματοδότηση των σχετικών επενδυτικών στοιχείων. Τουλάχιστον συμπλήρωνε ότι την ίδια στιγμή διαπιστώνεται πως στον χώρο του franchise οι επιχειρήσεις που κλείνουν αντιπροσωπεύουν μόλις το 2%-3% του συνόλου. Ενέχεται δηλαδή στον κλάδο 10 φορές μικρότερος επιχειρηματικός κίνδυνος σε σχέση με τις άλλες επιχειρήσεις, όπου οι 4 στις 10 κλείνουν τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ FRANCHISE ΕΛΛΑΔΟΣ ανακοίνωνε ότι ο κλάδος απειλείται με κρίση αν δεν ανακαλέσει το υπουργείο Ανάπτυξης την απόφασή του να εξαιρέσει από τα προγράμματα του ΕΠΑΝ ΙΙ, για τη γυναικεία και τη νεανική επιχειρηματικότητα τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της δικαιόχρησης.

Μέσα σ’ όλα ανακοίνωσε και η ΚΕΜ ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η έκθεση franchise στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ελληνισμός αυτές τις ημέρες δέχθηκε ακόμα μια ψυχρολουσία από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία που ήλθε ως κεραυνός εν αιθρία, για να δηλώσει γι' ακόμα μια φορά ξεκάθαρα ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν επηρεάζεται και τόσο από την εκλογή του όποιου Προέδρου, αλλά αυτή είναι προδιαγεγραμμένη, και την ακολουθεί ο εκάστοτε πρόεδρος με ελαφρές διαφοροποιήσεις. Έχει καταντήσει πλέον γελοία η ετεροβαρής πολιτική των Η.Π.Α που θεωρούν την Τουρκία σαν το σύμμαχο και προασπιστή των συμφερόντων τους.

ας μην έφταναν αυτά ο αμερικανός πρόεδρος, συνεχίζοντας τη γραμμή του Τζορτζ Μπους, αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια, πράγμα απαράδεκτο εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, όπου ισχύει η ονομασία ΠΓΔΜ, την οποία έπρεπε να σεβαστεί, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν στις διμερείς τους σχέσεις με τα Σκόπια αναγνωρίσει τη χώρα ως Μακεδονία.

Είναι φανερό ότι οι ελπίδες για παγκόσμιο πλανητάρχη, leader, πρόεδρο ή οτιδήποτε άλλο θα παραμείνουν ελπίδες, καθώς ο Ομπάμα είναι μάλλον 100% new american citizen και όχι επαναστάτης Κενυάτης, πρώην υπηρέτης των Βρετανών!

είναι ο αντίχριστος ο Ομπάμα; Η προφητεία λέει ότι ο αντίχριστος θα έρθει σαν σωτήρας και θα τον λατρέψουν πολλοί…. επίσης λέει ότι οι οπαδοί του θα μαρκαριστούν με το σημάδι του. Όμως ο αντίχριστος θα τους προδώσει όλους και θα γίνει μια μεγάλη μάχη μεταξύ του Καλού και του Κάκου.

Όταν πλησίαζε ο καιρός για τις αμερικάνικες εκλογές ξέσπασε μια ξαφνική οικονομική κρίση σε όλο τον κόσμο που είχε σαν αποτέλεσμα οι λαοί να ψάχνουν να βρουν αυτόν που θα τους σώσει. Αυτός ο κάποιος έπρεπε να είχε τα χαρακτηριστικά του Ιησού… δηλαδή να έμοιαζε πανανθρώπινος(μισός λευκός μισός νέγρος, ενώ το μεσαίο όνομα του που είναι Χουσεΐν, παραπέμπει στον ισλαμισμό) και να ήταν από φτωχή και ταπεινή οικογένεια. Το μόνο που μας σώζει είναι να μην δολοφονηθεί, καθώς ο Λιακόπουλος έχει αναφέρει ότι σύμφωνα με την προφητεία του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτη «Όταν δολοφονηθεί αυτός που το όνομα του στα Ελληνικά αρχίζει από Ο τότε θα γίνουν μεγάλα κακά».

Ta λέμε και τα λένε οι επαγγελματίες του χώρου και πολλά σενάρια είναι στο τραπέζι. Άντε να δούμε και κάτι στην πράξη!

Καλή δύναμη, εύστοχες επιλογές και ραντεβού τέλος Ιουλίου!

Μη ξεχνάτε ότι τα καταστήματα που επιβιώνουν είναι τα franchise. Οι επιχειρήσεις που δεν κλείνουν είναι αυτές που ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια του franchise. Επιδότηση μπορείτε να πάρετε. Η επιδότηση δεν σας χρειάζεται. Πάρτε την σωστή απόφαση και αλλάξτε τη ζωή σας! Ο Ομπάμα είναι ζωντανός. Το επόμενο τεύχος μας θα κυκλοφορήσει κανονικά. Το site μας παραμένει το best of the bests. Η ψηφοφορία για τα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE έχει ξεκινήσει. Ανανεώσαμε το design μας, χαμηλώσαμε και την τιμή στα 3,80 Ευρώ. Οι καλύτερες ημέρες έρχονται!