ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ

ΟΙ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΙ

ΟΙ ΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ

ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ

ΤΟΥ FRANCHISE

ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΚΕΡΟΙ

 

{ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΣΤΟ FRANCHISING]

 

Καθώς έχουν συμβεί πολλά στο κλάδο μας και κυρίως επειδή έχουν ειπωθεί πολλά περισσότερα, συναντήσαμε τον Hef και τον παρακαλέσαμε να μας αναλύσει τα δρώμενα ώστε να ξυπνήσουν (!) όλοι όσοι το επιθυμούν. Αν και μας παραπονέθηκε για τις πρόσφατες περικοπές που έχει ξεκινήσει η Christine και τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει στην διασκέδασή του και δεν ήταν πολύ καλοδιάθετος, τελικά τα καταφέραμε και του αποσπάσαμε μια αρκετά αποκαλυπτική συνέντευξη.

 

Hef > Ρε παιδιά, πώς σας ήρθε να με ρωτήσετε για το franchise στη χώρα σας;

 

FB > Βασικά, το κάναμε για λόγους ανταγωνισμού. Από τη μια οι διάδοχοι του Ίππαρχου, από την άλλη τα νέα πανηγύρια και τα super βραβεία που δίνουν συνάδελφοι και φίλοι… κάπως έπρεπε να αντιδράσουμε και εμείς για να κρατήσουμε τα ηνία…

 

Hef > Απ’ ότι καταλαβαίνω έχετε μεγάλο ανταγωνισμό. Και εγώ τα ίδια τραβάω, όλοι ανακαλύπτουν κουνελάκια. Αλλά δεν φοβάμαι γιατί τα δικά μου είναι τα καλύτερα και τώρα - λίγο πριν το Πάσχα – έχω ετοιμάσει κάποιες εκπλήξεις που θα με διαφοροποιήσουν πλήρως και θα μου προσδώσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

FB > Δηλαδή;

 

Hef > Θα απονείμω ειδικό βραβείο αναγνώρισης στην Betty Page, γεννηθείσα το 1923 και Playmate του 1955, το οποίο θα είναι ένα άσπρο αυγό και θα το κάνω και εξώφυλλο στο περιοδικό. Super έτσι; Μη το γράψετε όμως για να μη μου κλέψουν την ιδέα! {Το διαβάσατε και το ξεχάσατε για να μη πλακωθούμε και με τον φίλο μας τον Hef}

 

FB > Καλή ιδέα, θα σκίσεις! Εμείς έχουμε πολλά προβλήματα με τους Υπασπιστές, είναι και ένας που πάει να γίνει βασιλιάς, καθώς εντυπωσιάζει τα πλήθη με τη στολή του. Αν και τελευταία δεν «το έχει!»

 

Hef > What do you mean, my friend?

 

FB > Ένα από τα σοβαρά προβλήματά μας είναι οι δουλειές των Υπασπιστών. Έχω δει τόσο προσφορές τους, όσο και μελετούλες και έργα πολλών υπασπιστών. Άθλιες και οι μεν και οι δε και παρ’ όλα αυτά παίρνουν κάποιοι τις προκαταβολές τους και μετά φεύγουν και αφήνουν τους Φεουδάρχες χωρίς Άλογα. Τώρα που το θυμάμαι είναι ένας που υπόσχεται Μονόκερους και τους παραδίδει Γαϊδούρια!

 

Hef > Τι ψέματα παίζονται;

 

FB > Το πλέον super είναι το εξής: Ξεκινάς να συνεργάζεσαι με ένα καλό Φεουδάρχη και λες σε όλους ότι τα Άλογά του είναι δικά σου. Χώνεις και ένα συγκεντρωτικό πινάκιο για ότι έχει μαζέψει τα τελευταία 10 χρόνια και είσαι ο καλύτερος. Ένα άλλο είναι η παρλαπίπα ή αλλιώς μπλαμπλάδιασμα, αυτό το κάνουν και πολλοί Φεουδάρχες που τάζουν χρυσό σανό στα Άλογα και τα ξεγελούν, οπότε φεύγουν από τα μαντριά των άλλων και έρχονται στα δικά τους ή μαζεύουν και τα ελεύθερα. Μερικοί Υπασπιστές κάνουν προσχέδια με κάστρα και τα πουλάνε στους Φεουδάρχες και μετά οι τελευταίοι μένουν με τους στάβλους και βρίζουν όλους τους Υπασπιστές. Κατάλαβες το ζήτημα;

 

Hef > Καλό! Κάνε τα και εσύ. Πού κολλάς;

 

FB > Πουθενά. Απλά με τη κρίση ψάχνω να βρω τις καλύτερους παγκόσμιους Φεδουάρχες. Ενδεχομένως συνεργασθώ και με τον Ίππαρχο, που ξέρει τα πάντα, αλλά δεν παίζει μαζί μου γιατί είναι Ολυμπιακός και έχουμε μεγάλη κόντρα στο ποδόσφαιρο.

 

Hef > Βασιλιά έχετε στο χωριό του franchising;

 

FB > Έχουμε, όχι πολλούς. Να ‘ναι δυο, να ‘ναι τρεις. Έχουμε, όμως, πολλούς Αυλικούς. Μιλάω με τον ένα, μου μιλά για τον Γιώργο, μιλάω με τον άλλο πάλι για τον Γιώργο μου μιλά. Απ’ ότι φαίνεται αυτός ο Γιώργος δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά κάθε βράδυ βγαίνει στα μπουζούκια με τους Αυλικούς του. Αν μη τι άλλο τον υποστηρίζουνε θανάσιμα, αν και δεν ξέρουν το λόγο, ούτε αυτοί, ούτε αυτός (βασικά τους έχει γραμμένους, ενδέχεται και να μη τους ξέρει όλους). Είναι κι άλλος ένας, σ’ αυτόν μπροστά, τον προσκυνάνε και από πίσω, μαύρη – μαυρίλα τα μούτρα τους. Κακή πάστα… οι Αυλικοί.

 

Hef > Εσύ δεν έχεις;

 

FB > Μπα. Είμαι μαρξιστής δεν θέλω βασιλιάδες! Προτιμώ τους Γελωτοποιούς, να γελάμε και λίγο. Έχουμε αρκετούς, δόξα τον Θεό! Το τι λένε και το τι κάνουνε! Άπαιχτοι! Το μόνο που φοβάμαι είναι μη τα παρατήσουν λόγω κρίσης και δεν θα έχουμε με ποιον να γελάμε!

 

Hef > Βασιλιά θα αλλάξετε τελικά;

 

FB > Κάτι ετοιμάζουν οι Συνταγματάρχες. Αν οι λοχαγοί τους υποστηρίξουν θα γίνει ανατροπή στα σίγουρα!

 

Hef > Από Drugs και R&R, τι γίνεται;

 

FB > Το R&R παίζει στην Αθήνα, στο κέντρο. Έχουμε σχεδόν μόνιμη συναυλία και happenings. Super! Από Drugs κάτι παίζει, αλλά λίγα πράγματα.

 

Hef > Μπάχαλο τα έχετε κάνει. Από κορίτσια πώς πάτε;

 

FB > Λίγες φίλε, λίγες. Ούτε τρεις να έχουμε, όλος ο κλάδος μαζί! Δεν βοηθάς καθόλου και εσύ; Του χρόνου θα δώσουμε και βραβείο. Best Franchise Playmate.

 

Hef > Περιοδικά έχετε;

 

FB > Έχουμε, τέσσερα είναι. Αλλά δεν πάνε; Το θέμα είναι ότι έχουμε τους ίδιους Φεδουάρχες. Απλά, πλέον, διαλέγουν το πιο καλό και μετράνε και τα SMS που λαμβάνουν.

 

Hef > Η κρίση; Τι λέει;

 

FB > Τι να λέει; Κάποιοι έκλεισαν τα κάστρα. Οι περισσότεροι δεν αγοράζουν. Άλλοι δεν πουλάνε. Άλλοι έχουν βγει έξω και κόβουν βόλτες μήπως και μαντρώσουν κανένα κατσίκι. Δύσκολα… Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, σε λίγο θα ξεκαθαρίσει η αγορά και οι Φεουδάρχες θα αλλάξουν σύστημα. Θα σταματήσουν τον ιππόδρομο και θα κάνουν διαφορετικές business. Έτσι κι αλλιώς έχουμε καμιά εκατοσταριά που έχουν εδώ και καιρό ενστερνιστεί τα νέα δεδομένα και παραχωρούν τα κτήματά τους προς χρήση και εκμετάλλευση σε τρίτους, δίνοντάς τους πολύ καλά προνόμια και μεγαλώνουν το όλο Φέουδο. Το μόνο που μένει είναι να βρούμε και ένα καλό τίτλο ευγενείας για αυτούς τους τρίτους και όλα καλά.

 

Hef > Ευοίωνο, λοιπόν, το μέλλον.

 

FB > Πραγματικά, πέρα από τα αστεία και τις μπηχτές. Όλα θα πάνε καλά. Αν θες τα ξαναλέμε.

 

Hef > Αν δε σε κράξουν, για τη σημερινή συνέντευξη, με χαρά μου να τα ξαναπούμε. Αν θέλετε ελάτε και από το σπίτι να σας κάνω το τραπέζι.

 

FB > Ευχαριστώ φίλε. Καλές δουλειές και καλά γενέθλια.