Χρειαζόμαστε εμβόλιο για να μην εξαπλωθούν όσα περίεργα έχουν ξεκινήσει να συμβαίνουν στον κλάδο μας. Ένα ισχυρό και δοκιμασμένο εμβόλιο για να προφυλάξει το franchising από τη νέα γρίπη που μπορεί να εξαπλωθεί ως πανδημία!

Τα κρούσματα, ως σήμερα, είναι λίγα, πολύ λίγα για να δημιουργηθεί θόρυβος και πανικός, αλλά, ωστόσο, ο κίνδυνος της πανδημίας είναι ορατός.

Ορισμένα συστήματα, concepts, ή όπως αλλιώς αρέσκεστε να τα αποκαλείτε, έχουν ενστερνισθεί παλαιολιθικές αντιλήψεις του franchising με κύριο γνώμονά τους να ξεφύγουν από τα οικονομικά προβλήματά τους μέσω των τελών εισόδου και έχουν εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να υποστηρίξουν τους όσους δικαιοδόχους παραμένουν μαζί τους εγκλωβισμένοι ή όχι. Γνωστά κέντρα, τρεις αλυσίδες στο σύνολο, για παράδειγμα, στο γενικότερο χώρο της ομορφιάς και υγείας χρωστούν everywhere και απελπισμένα ψάχνουν για θύματα!

Μερικές αλυσίδες εγκαταλείπουν το franchising λόγω δικών τους αδυναμιών και έλλειψης δέσμευσης και εμπιστοσύνης στο θεσμό, έχοντας τα οικονομικά τους θέματα υπερβεί τις ικανότητές τους και προβάλλοντας αόριστες δικαιολογίες, θέλοντας να κρατήσουν μια «πισινή» όταν (και εάν) τα πράγματα καλυτερέψουν. Ομορφιά, διακόσμηση, είδη σπιτιού, ψυχαγωγία, ένδυση είναι κάποιοι από τους κλάδους στους οποίους ανήκουν ορισμένα concepts! Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται σύγχυση στους δικαιοδόχους και στην αγορά, καθώς οι επιχειρηματίες δεν έχουν το θάρρος να εγκαταλείψουν επίσημα το άθλημα του franchising (όπως αυτοί το εννοούν) και να επαναπροσδιορίσουν καθαρά και αντρίκια την πορεία τους.

Ορισμένοι κλάδοι είχαν την ατυχία να χαρακτηρισθούν από μερικές δικαιοπάροχες εταιρείες, οι οποίες, ανώριμα και τυχοδιωκτικά, δραστηριοποιήθηκαν κάποτε μέσω franchising και αμαύρωσαν, τελικά, μια αξιόλογη υποκατηγορία της αγοράς.

Κάποιοι άλλοι, μη διαθέτοντας δέσμευση, υποδομές και φυσικά με no money διαθέσιμα, επιζητούν να πλουτίσουν υποσχόμενοι ασφάλεια και προοπτικές στην «αξιοθαύμαστη» και μη δοκιμασμένη ιδέα τους.

Προσοχή να τους αποφεύγετε!

Προσοχή, στα ΜΜΕ του franchising, να τους αρνηθούμε κάθε προβολή!

Προσοχή, στους συμβούλους, να μη τους αναλάβουν!

Σε διαφορετική περίπτωση η γρίπη θα μας «πιάσει» όλους και, εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η πρόκληση του δυνατού franchising θα μεταλλαχθεί στην πρόσκληση για μαζική καταστροφή.

Επαγγελματισμός από τους επαγγελματίες, που δρουν, ζουν και συναναστρέφονται στην αγοράς, αυτούς, εμάς όλους, που δημιουργούν το mouth-to-mouth. ΝΑΙ στα blogs που «ανώνυμα», πλην όμως τεκμηριωμένα αναφέρουν τα ονόματα όλων όσων διακυβεύουν την ανάπτυξη του κλάδου μας.

Τα θετικά της εποχής, όσο θετικά μπορούν να είναι λόγω ύφεσης, οι επιδοτήσεις που δεν εξαίρεσαν το franchising, οι πολύ καλές προσπάθειες των ΜΜΕ του χώρου, οι νέες πρωτοβουλίες των social media που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, αποδεικνύοντας την τάση της εποχής, η δέσμευση των συμβούλων που αγωνίζονται και «φτιάχνουν» αλυσίδες μη έχοντας, συνήθως, την αναγνώριση που αξίζουν, αναδεικνύουν μια εξαιρετική προοπτική, η οποία, όμως, έχει ημερομηνία τέλους.

Αν μέχρι το τέλος του ’10 δεν αλλάξει το τοπίο του κλάδου, αποβάλλοντας τους τυχοδιώκτες και τους ανίκανους, η αγορά μας, ο κλάδος μας δεν θα έχει ποτέ ξανά, για τις επόμενες δεκαετίες, το μέλλον που του αξίζει!

Δεσμευόμαστε ότι θα δημοσιεύσουμε κάθε τεκμηριωμένη καταγγελία σας, κρατώντας το δημοσιογραφικό απόρρητο της πηγής των πληροφοριών μας και σας καλούμε όλους εσάς που έχετε εγκλωβιστεί σε δίκτυα που σας υπενοικιάζουν το κατάστημά σας, όλους εσάς που έχετε ανοίξει κομμωτήρια και παλεύετε για τα λειτουργικά σας, όλους εσάς που σας υποσχέθηκαν να βγάζετε 5,000 ευρώ μηνιαίως (στεγνο)καθαρίζοντας τα ρούχα των γειτόνων σας, όλους εσάς που σας πούλησαν μαγικά μηχανήματα για κάθε νόσο και ασθένεια!

Η νέα εποχή είναι σκληρή και μόνο ενωμένοι ως κλάδος, υπό τη σκέπη του συνδέσμου ή μιας λέσχης ή ακόμη και υπό το κοινό όραμα ενός δυνατού franchising, μπορούμε να διαπρέψουμε και να καθιερώσουμε τη χώρα μας και εκτός των συνόρων της!