Μαξ Κωνσταντινίδης

Εδώ και πολλά χρόνια το franchise αποτελεί την πλέον σίγουρη μέθοδο ανάπτυξης επιχειρήσεων και σήμερα αναπτύσσονται πολλές μικρές καθώς και πολύ μεγαλύτερες εταιρείες της Ελληνικής Αγοράς αξιοποιώντας το franchise, οι οποίες και σημειώνουν μεγάλη επιτυχία και ταχύτατη ανάπτυξη.

Εκτός από τους καθιερωμένους κλάδους franchise όπως εστίασης, καφέ, street food, ένδυσης, παροχής υπηρεσιών, φροντιστηρίων, μεσιτικών γραφείων, οικιακού εξοπλισμού, ειδών δώρου κ.α. βλέπουμε τα τελευταία χρόνια να έχουν επιλέξει την ανάπτυξη τους μέσω franchise μεγάλες εταιρείες super market, τυχερών παιγνίων, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου, πρατηρίων καυσίμων κ.ο.κ. οι οποίες έχουν, ήδη δηλώσει συμμετοχή στην προσεχή έκθεση KEM FRANCHISE.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ FRANCHISOR

  • Με τους συνεργάτες - franchisees επιτυγχάνει ταχεία ανάπτυξη σε όλη τη χώρα, χωρίς να δεσμεύει δικά του κεφάλαια

  • Με πολλούς franchisees επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακος για τις αγορές του δικτύου του, προς όφελος όλων.

  • Επιτυγχάνει μεγαλύτερη διαφημιστική προβολή, με τον κάθε franchisee να συνεισφέρει με μία μικρή συμμετοχή

  • όπως και πολλά άλλα πλεονεκτήματα, λόγω του ευέλικτου και συνεργατικού χαρακτήρα του franchise.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ FRANCHISEE

  • Αναγνωρισμένο όνομα στην περιοχή του

  • Υψηλή τεχνογνωσία και εκπαίδευση

  • Συμμετέχει σε μεγάλη διαφημιστική καμπάνια πληρώνοντας ένα μικρό ποσοστό για την αναλογία που του αντιστοιχεί

  • αλλά και πολλά άλλα πλεονεκτήματα ανάλογα με την εταιρεία που θα συνεργαστεί.

Μετά την κρίση

Μόλις έρθει η ανάκαμψη με το πέρας της υγειονομικής κρίσης, το franchise θα είναι η πρώτη επιλογή των επενδυτών διότι θα επενδύσουν με το μικρότερο δυνατό ρίσκο σε μια επώνυμη και επιτυχημένη εταιρεία απολαμβάνοντας όλα τα θετικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι franchisors.

Ωστόσο, ακόμα και σήμερα ο κλάδος του franchise διαθέτει μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με μια αυτόνομη επιχείρηση, όπως η ενοικίαση της επαγγελματικής στέγης με πολύ μικρότερο ενοίκιο από τα προηγούμενα χρόνια, με τους franchisees να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το πιο κατάλληλο σημείο για την επιχείρησή τους με συμπιεσμένο μίσθωμα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι κατά τη περίοδο της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί σημαντικά οι καταθέσεις στις τράπεζες, περίπου κατά 21 δισεκατομμύρια Ευρώ, και πιστεύουμε ότι με την ανάκαμψη αυτά θα επενδυθούν σε πολλούς διαφορετικούς τομείς από ιδιώτες με το franchise να πρωτοστατήσει στη προσέλκυση κεφαλαίων.

Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία που αναλύουμε στην έκθεση ΚEM FRANCHISE, αξίζει να σημειώσουμε ότι:

  • κάθε χρόνο μόνον από τους εκθέτες που συμμετέχουν στη διοργάνωσή μας υπογράφονται πάνω από 300 συμβάσεις franchise

  • σήμερα έχουμε στην χώρα μας πάνω από 22,000 franchisees και πάνω από 600 αλυσίδες που διάλεξαν για την ανάπτυξη τους την μέθοδο του franchise.

Η έκθεση ΚΕΜ FRANCHISE μετά από πολλές αναβολές λόγω της πανδημίας του covid 19 προγραμματίζεται να διοργανωθεί από 27 έως29 Νοεμβρίου 2021 στο MEC Παιανίας, και πιστεύουμε μετά από 35 μήνες απουσίας από την αγορά των εκθέσεων (η τελευταία έγινε τον Μαρτίου του 2019 στην Αθήνα) θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο από την προσέλευση κόσμου, όσο και από τις συμμετοχές των εκθετών.

Ο επενδυτικός κόσμος περιμένει να επισκεφθεί την έκθεση ΚΕΜ FRANCHISE και να διαλέξει μέσα από μία μεγάλη ποικιλία το concept που του ταιριάζει και να επενδύσει σε ένα επιτυχημένο όνομα και να εξασφαλίσει το επαγγελματικό του μέλλον.