Skip to main content
Άδωνις Γεωργιάδης
Tags
Δημιουργήθηκε
Τροποποιήθηκε
Views
Rating
Total Votes
Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: Στην 4η βιομηχανική επανάσταση ένα μεγάλο κομμάτι του επόμενου ΕΣΠΑ

«Πρώτα από όλα, όσον αφορά στο μέγεθος των επιχειρήσεων το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι έχει πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πάνω από το 93% των ελληνικών επιχειρήσεων, με τους ευρωπαϊκούς ορισμούς, είναι μικρές επιχειρήσεις» όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Thessaloniki Helexpo Forum 2020.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουμε σοβαρή δουλειά να κάνουμε στη συγχώνευση των επιχειρήσεων με παροχή κινήτρων για να μεγαλώσουν σε μέγεθος. Μπορεί να μην θέλουμε να γίνουν τεράστιες πολυεθνικές αλλά θέλουμε να είναι αρκετά μεγαλύτερες και για να μπορούν να έχουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια και για να μπορούν να έχουν μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και για να μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διαφάνεια».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «ως προς τη διασύνδεση αγοράς και πανεπιστημίων, βεβαίως αυτό είναι κάτι που θέλει πάρα πολύ η Κυβέρνηση. Η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έγινε για αυτό το λόγο. Η επιπλέον προικοδότηση προγραμμάτων στο "Ερευνούμε-Καινοτομούμε" - περίπου άλλα 500 εκατομμύρια - με δική μου απόφαση γίνεται για αυτό το λόγο.

Και πάει και πολύ γρήγορα η απορρόφηση. Θα θέλαμε να πάμε και πιο γρήγορα, θα θέλαμε να μπορούμε να φτιάξουμε, όπως παραδείγματος χάρη σε άλλες χώρες, μέσα στα πανεπιστημιακά campus υποκαταστήματα των εταιριών που θα κάνουν outsourcing στελεχών και σύνδεσης προγραμμάτων έρευνας με τα πανεπιστήμια. Είναι λίγο δύσκολο στην Ελλάδα. Καταλαβαίνατε ότι, αν φτιάχναμε κάτι τέτοιο, δεν θα είχε μεγάλο προσδόκιμο ζωής μέσα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο για προφανείς λόγους».

Ο ίδιος σημείωσε πως μια από τις βασικότερες προτάσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι η δημιουργία της μαθητείας για τη βιομηχανία και τις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας με υποστήριξη και πληρωμή από το κράτος ώστε να παίρνουν αποφοίτους των πανεπιστημίων και να εργάζονται στον πραγματικό κόσμο για ένα-δυο χρόνια «έτσι ώστε και να αποκτούν εμπειρία και η επιχείρηση να γλιτώνει το διάστημα που πρέπει η ίδια να επιμερίζεται το κόστος της μαθητείας των εργαζομένων της».

Για το επόμενο ΕΣΠΑ, υπογράμμισε πως «ένα μεγάλο κομμάτι για την πράσινη ενέργεια και ένα μεγάλο κομμάτι digital, θα αξιοποιηθεί κατά κόρον για την 4.0 επανάσταση στη βιομηχανία και ο λόγος που φτιάξαμε την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής (ΕΥΔΕ) για την βιομηχανία είναι για να μπορούμε να κατευθύνουμε για πρώτη φορά σημαντικούς πόρους ΕΣΠΑ προς αυτή. Έχουμε ξεκινήσει τώρα με 92 εκατομμύρια αλλά αυτό είναι μόνο για αρχή. Επαναλαμβάνω εθνικός μας στόχος είναι να αναγεννηθεί η ελληνική βιομηχανία».

Ως προς τις εξαγωγές, αυτές «το πρώτο εξάμηνο του 2020 άντεξαν μια χαρά. Για την ακρίβεια, χωρίς τα πετρελαιοειδή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το πρώτο εξάμηνο του 2019 είχαμε εξαγωγές περίπου 13,67 δις και τώρα έχουμε πάει 13,83 δις. Είχαμε και μια πολύ ελαφριά αύξηση δηλαδή στις εξαγωγές».

Κλείνοντας, συμπλήρωσε πως «κεντρικός εθνικός στόχος όλων μας είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτό στοχεύουν οι μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η Κυβέρνηση και όλη η προσπάθεια από την Επιτροπή Πισσαρίδη. Πιστεύω στο τέλος του μήνα θα έχουμε σε δημόσια διαβούλευση την τελική της πρόταση. Η τελική πρόταση όμως θα τεθεί σε διαβούλευση στο τέλος του Σεπτεμβρίου ώστε να συμπεριληφθεί στο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και στις προτάσεις μας στο Ταμείο Ανάκαμψης που άτυπα θα πρέπει να έχουν δοθεί στις ευρωπαϊκές αρχές έως 15 Οκτωβρίου».

Article written by
Πλάτων ΤΡ. Μαλλικούρτης
CEO
Το Franchise.GR παρέχει ολοκληρωμένη, έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση για το franchise, ως η πληρέστερη και πλέον αξιόπιστη διαδικτυακή πηγή πληροφόρησης. Παρέχει αναλύσεις, παρουσιάσεις αλυσίδων, έρευνες και ενημέρωση για τις εξελίξεις της αγοράς, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη του franchise στην Ελλάδα, υπό τον συντονισμό του Πλάτωνα Μαλλικούρτη, με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στη συμβουλευτική αλυσίδων franchise στην Ελλάδα.
Rate this Brand

Franchise
Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτήστε την αγορά!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κλάδος
Terms of Service *
ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ!

FbackNEW

Σας ενημερώνουμε αντικειμενικά και με απόλυτη ειλικρίνεια, καθώς διαθέτουμε ένα ευρύ portfolio επιλογών, ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.

Προτείνουμε τα concepts που αξιοποιούν τις δυνατότητές σας και καλύπτουν τις προσδοκίες σας.

Εκπροσωπούμε τα πλέον δυναμικά brands για τα οποία σας ενημερώνουμε με κάθε λεπτομέρεια.

  • Ποιές είναι οι προοπτικές του κλάδου που σας ενδιαφέρει;

  • Ποιό concept είναι κατάλληλο για εσάς;

  • Ποιές είναι οι ευκαιρίες της αγοράς;

  • Ποιές είναι οι μεγάλες παγίδες;

  • Πώς να τσεκάρετε τον franchisor;

  • Τι να προσέξετε στην σύμβαση franchise;

  • Ποιά είναι τα κρυφά κόστη της επένδυσης;

  • Πώς να αξιολογείσετε τα καταστήματα που έχετε βρει;

Αξιοποιείστε την εμπειρία και την γνώση δεκαετιών της εταιρείας μας, καθώς διαδραματίζουμε θεσμικό, πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στο franchising.

Ξεκινήστε το επιχειρηματικό μέλλον σας με εμάς και διασφαλίστε την επιτυχία!

Franchise.GR

Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση.

Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

google reviews

google news

Σχετικά Νέα: