Taresso Logo

Τα coffee shops σε όλο τον κόσμο αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν και οι καταναλωτικές συνήθειες, με το Third Wave Coffee Movement να αποτελεί τη νέα παγκόσμια τάση στον καφέ. Η TARESSO, με γνώση, εμπειρία και υποδομές, ξεκινά την ανάπτυξή της μέσω franchise, με δέσμευση στο όραμά της να προσφέρει υψηλής ποιότητας single origin coffees, ανατρέποντας τα καθιερωμένα στη χώρα μας, τόσο με την ποιότητα των α’ υλών, όσο και με τον κορυφαίο σερβιρισμένο καφέ, ένα τελικό εκπληκτικό αποτέλεσμα εξαίρετου εξοπλισμού και άψογα εκπαιδευομένων baristi, σε ιδιαίτερα προσεγμένων αισθητικά coffee shops.

 

Taresso Loutraki 3 Taresso Loutraki 8

Η TARESSO προσφέρει προϊόντα με ονομασία προέλευσης, συνεργαζόμενη με τους κορυφαίους συνεταιρισμούς και οίκους στον κόσμο. Όλοι οι καφέδες της έχουν πλήρη περιγραφή της προέλευσης τους και του τρόπου επεξεργασίας τους. Επικεντρώνεται ιδιαίτερα στον τόπο προέλευσης του καφέ, όπως και στον αγρότη που κάνει την παραγωγή, αξιολογώντας με αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα στοιχεία από τον τρόπο που καλλιεργεί τα προϊόντα η εκάστοτε φάρμα μέχρι τις διαδικασίες επεξεργασίας του καφέ.

Η εταιρεία διαθέτει κεντρικό κατάστημα στην Αθήνα επί της Λεωφ. Δημοκρατίας 236 με το εμπορικό σήμα «Chicco Verde», και υποκαταστήματα στην Κόρινθο «Barista Selections» και στην Κέρκυρα «Chicco Verde», όπως και μονάδα παραγωγής στην Κόρινθο. Οι καφέδες που διανέμει αφορούν αποκλειστικά στις κατηγορίες Specialty και Cup of Excellence. Τα καταστήματά της διαθέτουν κορυφαίο εξοπλισμό όπως τα προϊόντα της Chemex, τις μηχανές Rocket Milano και Vibiemme, των οποίων είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.

Ως SCAE (Specialty Coffee Association of Europe) Authorised Trainer παρέχει έγκριτη εκπαίδευση, καθώς όλοι οι baristi της αλυσίδας λαμβάνουν την σχετική πιστοποίηση.

scae ast logo

THIRD WAVE COFFEE MOVEMENT

Η νέα τάση στον κλάδο του καφέ ξεκίνησε από τους λάτρεις του ροφήματος, με τα πρώτα καταστήματα στη Ν. Υόρκη, να παρασκευάζουν και να σερβίρουν υψηλής ποιότητας καφέ, με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, αλλά και με νέους τρόπους. Τα καταστήματα που ανήκουν στο Τρίτο Κίνημα του Καφέ, αναδεικνύουν τον ίδιο τον καφέ, σε όλους του τις διαστάσεις, από την α’ ύλη, τις φάρμες, τις μεθόδους παραγωγής, την παρασκευή, το σερβίρισμα, και του «συμπεριφέρονται» ως προϊόν ανώτερης ποιότητας, εντός του τρίπτυχου «barista - roaster - farmer».

Το πρώτο κύμα θεωρείται πως ξεκίνησε στην Αμερική, τον 19ο αιώνα, όταν ο καταναλωτής άρχισε να πίνει καφέ, αντί για τσάι και καθιερώθηκε ως το καθημερινό ρόφημα πρόσληψης καφεΐνης, με στιγμιαίους και φίλτρου καφέδες, που τους έβρισκε κανείς πολύ εύκολα παντού και δεν απαιτείται ειδική γνώση και εξοπλισμός για την παρασκευή τους.

Στη συνέχεια, με πρωτοδιδάξαντες του Ιταλούς, με τον espresso και τον cappuccino, αλλά και τον freddo espresso - cappuccino, latte κ.ο.κ. και κυρίως με τις μεγάλες αλυσίδες που πρωοεμφάνισαν ροφήματα με βάση των καφέ και τα espresso bars ξεκίνησε η απόλαυση του καφέ ως ρόφημα, με τον barista να συμμετέχει στην όλη διαδικασία και να αναβαθμίζεται ο ρόλος του.

Πλέον, η παρασκευή του καφέ αναδεικνύεται σε τέχνη, με πρωταγωνιστές καφέδες ανώτερης ποιότητας από συγκεκριμένες φάρμες, με ιδιαίτερες διαδικασίες συγκομιδής και επεξεργασίας και με πολύ μικρότερο χρόνο ζωής (specialty coffees), και με την συνεργασία farmer - roaster - barista ξεκινά μια νέα κουλτούρα καφέ και εμφανίζονται νέες ορολογίες όπως artisanal, micro lots, new crops, single estate coffees, single-origin bean, single origin coffees κ.λπ.

Η εποχή που ο Έλληνας προτιμά το «ιταλικό» καφέ, δηλαδή ροφήματα espresso, βασισμένα σε χαρμάνια Arabica και Robusta, συνήθως ψημένα λίγο παραπάνω από το ιδανικό, με ελαφριές και άχρωμες γεύσεις, φτάνει στο τέλος της και μόλις γνωρίσει τις νέες γευστικές εμπειρίες του Third Wave, σε ατελείωτα γευστικά προφίλ, τότε η το νέο κίνημα θα καθιερωθεί απόλυτα και στη χώρα μας.

Taresso drop by drop Taresso Extraction Taresso karta

ΠΡΟΤΑΣΗ FRANCHISE

Η TARESSO, λαμβάνοντας υπόψη της ότι ο κλάδος του καφέ στη χώρα μας έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού και διαπιστώνοντας την ανάγκη για διαφοροποίηση και ανανέωση στο πλαίσιο του Τρίτου Κινήματος του Καφέ, αποφάσισε την δημιουργία δικτύου καταστημάτων δίνοντας βάρος στην ποιότητα και προσφέροντας τόσο coffee to go, όπως και λοιπά ροφήματα, αλλά και προϊόντα λιανικής, καφέ, τσάι, σοκολάτες, αξεσουάρ παρασκευής και σερβιρίσματος.

Τα TARESSO ζεστά καταστήματα, με κυρίαρχα υλικά το ξύλο και το γυαλί, σύγχρονα και άνετα, προσφέρουν κορυφαίας ποιότητας καφέ, όπου ο barista μας προτείνει τόσο συγκεκριμένη ποικιλία, όσο και την ενδεδειγμένη μέθοδο παρασκευής όπως espresso, drip-over, aeropress, syphon. Ακόμη και το αφρόγαλα παρασκευάζεται διαφορετικά και ταιριάζει αρμονικά με τα αρώματα και τις γεύσεις του κόκκου, διακοσμημένο με περίτεχνα σχέδια latte art.

Το όραμα της TARESSO είναι να μπορέσει να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να μυηθούν στον τομέα του Single Origin Coffee και να την ακολουθήσουν σε αυτό το όμορφο ταξίδι. Η εταιρεία, σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, δεσμεύεται σε ειλικρινείς συνεργασίες, χωρίς κρυφά κόστη και ψιλά γράμματα, στοχεύοντας σε αμοιβαία κέρδη και με κοινή δέσμευση στο πάθος για τον τέλειο καφέ.

taresso 1 taresso 2

ΠΡΟΝΟΜΙΑ FRANCHISE

Το σύστημα franchise της TARESSO έχει σχεδιασθεί ώστε αφενός να διασφαλίζει ότι όλοι οι πελάτες θα ενθουσιάζονται κάθε φορά που θα απολαμβάνουν το κάθε προϊόν που θα παραγγέλνουν και αφετέρου ότι όλοι οι συνεργάτες – δικαιοδόχοι της θα δημιουργήσουν το σημείο αναφορά της περιοχής τους, με πλήρη υποστήριξη και εκπαίδευση, παρέχοντας κορυφαία προϊόντα και αλλάζοντας τις καθημερινές συνήθειες στον καφέ όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, παρέχοντας μια σειρά από μοναδικά προνόμια:

  • Σύγχρονα και ζεστά καταστήματα.

  • Single origin coffees και blends.

  • Πλήρης εκπαίδευση, με τους συνεργάτες να λαμβάνουν πιστοποίηση μετά το πέρας της εκπαίδευσή τους από τον οργανισμό SCAE (Specialty Coffee Association of Europe).

  • Κορυφαίο εξοπλισμό.

  • Υψηλά περιθώρια μεικτού κέρδους.

  • Έσοδα από coffee to go, delivery και προϊόντα retail.

  • Γεωγραφική αποκλειστικότητα.

Taresso Macho Lot Taresso Menu Taresso Loutraki 71

FACTS

ΑΠΑΙΤΟYΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ: 40 τ.μ. – 60 τ.μ.

ENTRY FEES: 7.500 Eυρώ

ΔΙΑΜOΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ: 20,000 Ευρώ

ΕΞΟΠΛΙΣΜOΣ: 25.000 Ευρώ

ΑΡΧΙΚO ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ: 6,000 Eυρώ

ROYALTIES: ΔΕΝ ΥΠAΡΧΟΥΝ

MARKETING FEES: ΔΕΝ ΥΠAΡΧΟΥΝ

Τηλεφωνήστε στο 2106540681 για να σας ενημερώσουμε διεξοδικά ή στείλτε μας email στο για να σας αποστείλουμε αναλυτικές πληροφορίες.

Taresso portafilter Taresso new arivals

 

 

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά