Skip to main content
Tags
Δημιουργήθηκε
Τροποποιήθηκε
Views
Franchise Facts

σε Ευρώ, χωρίς ΦΠΑ

COFFEE THEORY

COFFEE THEORY: Ο καφές είναι στα δικά μας χέρια στο πιο σημαντικό στάδιο

Συζητάμε με τον κο Μάνο Ανδριανάκη, CEO των COFFEE THEORY και DELMOCCA, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο πλαίσιο της βράβευσής τους στα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE με την διάκριση του BEST COFFEE ROASTER, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2/2/2022 στο Gazarte, με τις αιγίδες της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Ελληνικού Συνδέσμου Franchise, με κεντρικούς παρουσιαστές την δημοσιογράφο Χρύσα Φώσκολου και τον σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα. Στην εκδήλωση χαιρέτησαν οι Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας, Σταύρος Καφούνης, Β΄ Αντιπροέδρος ΕΒΕΑ και Θεόδωρος Καπράλος, Αντιπρόεδρος ΕΣΕΕ και Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Πώς αξιολογείτε την δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείσθε;

Βρισκόμαστε σε μία χώρα που το franchise το έχει αναδείξει θα έλεγα εδώ και πολλές δεκαετίες, μέσω των ποικίλων concepts που έχουν υλοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια και με μεγάλους δείκτες πιστότητας από τους καταναλωτές. Διανύουμε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη με όλα που συμβαίνουν γύρω μας και με αρκετές βιομηχανίες διαφόρων αντικειμένων να πλήττονται καθημερινά. Ο δικός μας κλάδος είναι θεωρώ από τους πιο κομβικούς στην Ελλάδα και απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς από τους επαγγελματίες που τον πλαισιώνουν. Κάποιες εταιρείες βίωσαν πτώση, κάποιες άλλες κατάφεραν να ελιχθούν και να μην επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν εταιρείες όπως και η δική μας, όπου με αρκετά παράλληλα projects (franchise, χονδρικό εμπόριο, εξαγωγές) που επενδύουν ακόμα στην ανάπτυξή τους και η πορεία μας είναι σημαντικά ανοδική.

Πώς διαφοροποιείσθε από τον ανταγωνισμό και ποιά είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτετε;

Στο Coffee Theory project, έγινε πολύ στοχευμένη έρευνα όταν ξεκινήσαμε το σχεδιασμό του. Καταγράφηκαν οι προϊοντικές ανάγκες της αγοράς, φτιάξαμε την εταιρική μας ταυτότητα και το ξεχωριστό design των καταστημάτων, όπου μας εξασφαλίζουν ένα ολοένα και πιο δυνατό brand awareness. Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στις ποικιλίες καφέ που αποτελούν την κύρια προϊοντική μας κατηγορία και εφαρμόστηκαν καινοτομίες, όπως με τα Region Blends. Είμαστε η πρώτη και η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει στην προϊοντική γκάμα της ποικιλίες καφέ που έχουν δημιουργηθεί όχι για να πρεσβεύουν τις γεύσεις μίας χώρας π.χ. Κολομβία ή Αιθιοπία, αλλά μίας γεωγραφικής περιοχής π.χ. Κεντρική Αμερική ή Λατινική Αμερική. Επίσης στο Coffee Theory έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο Customer Experience. Οι προτάσεις μας είναι αρκετές σε κάθε προϊοντική κατηγορία. Όσον αφορά τους δικούς μας franchisee είναι πολύ σημαντικό ότι εντάσσονται σε ένα δίκτυο καταστημάτων όπου τα ποσοστά κερδοφορίας έχουν μεγάλη διαφορά με του ανταγωνισμού.

Αν έπρεπε να πω επιγραμματικά τα πλεονεκτήματα του Coffee Theory;

  • Ο καφές είναι στα δικά μας χέρια στο πιο σημαντικό στάδιο. Το καβούρδισμα
  • Υψηλά ποσοστά κερδοφορίας σε κάθε προϊόν
  • Τεχνολογικές υποδομές και εκπαίδευση προσωπικού για παροχή υψηλού επιπέδου Customer Experience
  • Χαμηλό ύψος επένδυσης
  • Συνεχής υποστήριξη των καταστημάτων του δικτύου μας
  • Αγάπη και σεβασμός στις αξίες και τους συνεργάτες μας

Τι έχετε να δηλώσετε αναφορικά με την διάκρισή σας στα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE 2022, αναφορικά με τις επιδόσεις της εταιρείας σας το 2021;

Φτιάξαμε νέες εγκαταστάσεις από το μηδέν. Νέα γραφεία, αίθουσες εκπαίδευσης, χώρους τεχνικής υποστήριξης, αίθουσες συνεδριάσεων, χώρους συγκέντρωσης προσωπικού και φυσικά νέα μονάδα παραγωγής όπου οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτή την ομάδα πρεσβεύουν την 20ετή σχεδόν εμπειρία μας και ο εξοπλισμός που έχει αποκτηθεί αποδεικνύει πως ο καφές είναι μεράκι και πάθος αλλά χρειάζεται και η επιστήμη για να εξασφαλίσεις σταθερότητα στην ποιότητα.

Νέος εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας για το καβούρδισμα και τη συσκευασία καφέ καθώς επίσης και εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας για το τμήμα ποιοτικών ελέγχων της εταιρείας. Πρόκειται για μία υπερσύγχρονη μονάδα όπου έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό η επιρροή του ανθρώπινου παράγοντα στο τελικό προϊόν. Ασχολούμαστε με ποικιλίες καφέ ανώτερης ποιότητας, όπου καθημερινά φροντίζουμε να τις αναδεικνύουμε μέσα από το καβούρδισμά μας και από τους χειρισμούς του καφέ σε κάθε στάδιο επεξεργασίας. Αυτό το βραβείο μας επιβραβεύει για την προσπάθειά μας όλα αυτά τα χρόνια και μας επιτρέπει να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά για τα επόμενα χρόνια. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.

Για ποιούς λόγους επιλέξατε το franchise για την ανάπτυξή σας και ποιά είναι τα τρία πλέον σημαντικά πλεονεκτήματα του franchise για τους franchisees;

Η εμπειρία μας έχει αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και μάλιστα όχι μόνο στην ελληνική αγορά. Το Franchise το επιλέξαμε αφού πρώτα αξιολογήθηκε το εμπορικό μας πλάνο και είδαμε ότι μπορούμε να έχουμε μέσα σε κάθε κατάστημα Coffee Theory ευχαριστημένους από την επένδυσή τους συνεργάτες. Η επιχειρηματική μας πρόταση είναι αρκετά επικερδής και δείχνει ότι αποτελεί μία σίγουρη λύση για όποιον θέλει να ενταχθεί στο χώρο του καφέ. Θα μου επιτρέψετε να κλείσω με κάτι που έχω πει και παλαιότερα. Το Franchise μπορεί να επιτύχει μόνο αν τηρηθούν αυτά τα δύο:

  • Επαγγελματισμός σε κάθε διαδικασία του business
  • Ευχαριστημένοι και χαμογελαστοί συνεργάτες γιατί είμαστε όλοι άνθρωποι.

Franchise

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτήστε την αγορά!

Franchise Search

Franchise.GR

Οι δυνητικοί δικαιοδόχοι - επιχειρηματίες οφείλουν να πραγματοποιούν τις δικές τους ανεξάρτητες έρευνες αγοράς και μελέτες σκοπιμότητας πριν λάβουν την τελική τους απόφαση.

Το σύνολο του περιεχομένου του Franchise.GR διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση του με οιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη.

google reviews

google news

Αναλυτικές πληροφορίες:

Σχετικά Νέα: