ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE 2021

Η διαδικασία ανάδειξης των καλύτερων αλυσίδων franchise ολοκληρώθηκε για άλλη μια συνεχόμενη από το 2009 χρονιά και ξεχώρισαν τόσο οι κορυφαίες αλυσίδες franchise, όσο και τα νέα καινοτόμα franchise concepts.

Τα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE 2021 με τις αιγίδες των ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας), ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών), ΕΣF (Ελληνικό Σύνδεσμο Franchise) και με Μέγα Υποστηρικτή την Διεθνή Έκθεση ΚΕΜ Franchise, Χορηγό Επικοινωνίας το epixeiro.gr και Σύμβουλο Marketing τον Θέμη Σαρανταένα, ανέδειξαν 30 franchise brands σε ισάριθμες κατηγορίες διάκρισης, σε μια σειρά από διακεκριμένες ενότητες: Ultimate Franchise Brands, Οργάνωση & Αποτελεσματικότητα, Ειδικές Διακρίσεις, Προϊόντα, Οι Άνθρωποι του Franchising, Διαφήμιση & Marketing, Διαδίκτυο - Στρατηγική & Υλοποίηση, Υποστήριξη Δικτύου και Κλαδικές Διακρίσεις.

Το κεντρικό μήνυμα της διοργάνωσης αφορούσε στην διαπίστωση ότι το franchising αναδεικνύεται ως η πλέον ταχεία και ασφαλής στρατηγική ανάπτυξης, η μοναδική επιλογή για να αντιμετωπίσει κανείς τις συνεχώς σκληρότερες συνθήκες ανταγωνισμού της αγοράς, και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο διοργανωτής και εκδότης του περιοδικού FRANCHISE BUSINESS κ. Πλάτων Μαλλικούρτης «Φέτος διοργανώνουμε τα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE έχοντας εισέλθει στην δεύτερη δεκαετία του θεσμού και αναδεικνύουμε 30 franchise brands, εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, επιβραβεύοντας τις καλύτερες αλυσίδες franchise, από τα πλέον γνωστά ονόματα, μέχρι τα νέα καινοτόμα concepts. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και σας συγχαίρουμε για την επιχειρηματικότητά σας, την υπευθυνότητά σας και το σθένος να παραμένετε στις επάλξεις και να υποστηρίζετε τους συνεργάτες σας»

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κος Γιώργος Καρανίκας αναφέρθηκε για τα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE ότι «είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ο θεσμός των ΒΡΑΒΕΙΩΝ FRANCHISE εντόπισε και βραβεύει τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν εν μέσω της πρωτοφανούς «τρικυμίας». Η επιχειρηματικότητα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη παραδείγματα αποφασιστικότητας, τόλμης και επιτυχίας» και πρόσθεσε «Ολόκληρη η επιχειρηματική κοινότητα, δυναμικό κομμάτι της οποίας αποτελούν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν με franchising, βρίσκεται σε  κατάσταση αγωνιώδους αναμονής, με την ελπίδα ότι το συντομότερο δυνατόν η οικονομία, η αγορά και οι καταναλωτές θα επανέλθουν σε συνθήκες κανονικότητας. Η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου, έστω και με την υποχρέωση τήρησης αυστηρών υγειονομικών κανόνων, υπήρξε ουσιαστικά η πρώτη πραγματικά ευχάριστη είδηση για τον εμπορικό κόσμο μετά από μία μακρά περίοδο ασφυκτικής έλλειψης ρευστότητας, συσσώρευσης οφειλών και παρατεταμένης αβεβαιότητας. Παρότι οι ισορροπίες στο υγειονομικό πεδίο είναι εξαιρετικά εύθραυστες, ευελπιστούμε ότι εντός του 2021 θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάκτησης των απωλειών που υπέστη η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα το 2020. Επόμενα, απαραίτητα και καθοριστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι το άνοιγμα της εστίασης και το restart του τουρισμού, που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με το εμπόριο και μαζί με αυτό αποτελούν καθοριστικούς πυλώνες ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Οπωσδήποτε, η «επόμενη μέρα» της πανδημίας θα απαιτήσει από την κυβέρνηση νέα, στοχευμένα μέτρα στήριξης των πληττόμενων κλάδων, με πλήρη και εμπροσθοβαρή εκμετάλλευση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Πέρυσι, οι περισσότερες επιχειρήσεις αγωνίστηκαν απλώς για να περιορίσουν τις ζημίες».

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών υποστηρίζει με την αιγίδα του άλλη μια χρονιά τα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE, με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κο Κωνσταντίνο Μίχαλο να συγχαίρει τους επιχειρηματίες που διακρίθηκαν, τόσο τους ίδιους όσο και την ομάδα τους και να τονίζει ότι «παρά το γεγονός των σημαντικών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην αγορά και γενικότερα στην οικονομία από την πανδημία του νέου κορωνοϊού και από το lockdown που είχε επιβληθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19, κατόρθωσαν όχι μόνο να σταθούν στα πόδια τους, αλλά και να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας».

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Franchise στηρίζει για μια ακόμη χρονιά με την αιγίδα του το θεσμό των βραβείων Franchise, αναγνωρίζοντας την πρωταρχική σημασία της επιβράβευσης των επιχειρήσεων που ξεχωρίζουν ακόμη και κατά την ιδιαίτερη χρονική συγκυρία που διανύουμε, τόσο για την προσαρμοστικότητά τους στα νέα δεδομένα, όσο και για τη συνεπή και υπεύθυνη στάση τους απέναντι στον καταναλωτή, με τον Πρόεδρο κο Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, να επισημαίνει: «Με γνώμονα πάντα την υγιή ανάπτυξη και την θωράκιση του κλάδου, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Franchise επιδιώκει από την πλευρά του με κάθε πρόσφορο τρόπο να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις, τόσο μέσω των επιδοτούμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης που προσφέρει, όσο και ασκώντας τις απαιτούμενες πιέσεις προκειμένου στο μέλλον να έχει πρόσβαση σε προνόμια που μέχρι πρότινος μόνον οι ανεξάρτητες μικρομεσαίες επιχειρήσεις απολάμβαναν. Είμαι βέβαιος πως οι γρήγορες βελτιωτικές κινήσεις που χρειάστηκε να συμβούν εν μέσω πανδημίας, αλλά και οι δεξιότητες ευελιξίας που αποκτήθηκαν αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον μιας επιχείρησης αναφορικά με τη διάρκεια της στον χρόνο αλλά και την εδραίωση της σχέσης της με τον καταναλωτή. Ας συνεχίσουμε όλοι να εργαζόμαστε με τέτοιο τρόπο που να προάγει την ορθή επιχειρηματικότητα και τις ευκαιρίες εξέλιξης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι κατάφεραν με τα γρήγορα αντανακλαστικά και τον επαγγελματισμό τους να σταθούν αντάξιοι των φετινών βραβείων».

Ξεχωριστή διάκριση απέσπασε ο κος Μαξιμιλιανός Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης ΚΕΜ Franchise, για την πολυετή συνεισφορά του στην ανάπτυξη και εδραίωση του franchising στην Ελλάδα, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αγαπητέ Πλάτωνα. Τα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE που διοργανώνεις κάθε χρόνο έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη και στην αναγνωρισιμότητα των αλυσίδων franchise που έχουν διακριθεί όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον, τα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE έχουν γίνει θεσμός και αναγνωρίζονται όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.  Σου εύχομαι να συνεχίσεις να βραβεύεις κάθε χρόνο και νέες εταιρείες, και πέρα από τη φετινή χρονιά όπου το Covid-19 μάς έχει περιορίσει σε καραντίνα, ελπίζουμε ότι του χρόνου θα κάνεις μία μεγάλη συγκέντρωση για να βρεθούμε ξανά όλοι οι άνθρωποι του franchise σε μία επιτυχημένη εκδήλωση. Συγχαρητήρια!»

Ο κος Ευάγγελος Χαμπηλομάτης, Διευθύνων Σύμβουλος του κορυφαίου επιχειρηματικού site epixeiro.gr, τίμησε και φέτος τον θεσμό των ΒΡΑΒΕΙΩΝ FRANCHISE με την αιγίδα του και μας ανέφερε ότι «Τα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE είναι ένας σημαντικός θεσμός, υποστηρίζοντας μια στρατηγική ανάπτυξης, το franchising, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας από τους «πυλώνες» της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Συγχαρητήρια στις εταιρείες που διακρίθηκαν και που έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί για την επόμενη μέρα, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και τα brands. Και όλοι μαζί, να βγούμε νικητές».

Ο Σύμβουλος Μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας, που έχει συμβάλλει στην επιτυχία των ΒΡΑΒΕΙΩΝ FRANCHISE τόσο ως παρουσιαστής των προηγούμενων εκδηλώσεων, αλλά κυρίως με τις συμβουλές του στο marketing, δίνει τα δικά του συγχαρητήρια στους διακριθέντες, έχοντας και ο ίδιος αποσπάσει για δεύτερη φορά την διάκριση του BEST MARKETING CONSULTANT: «Για μια ακόμη χρονιά ο κλάδος του Franchise, αναδεικνύει τις καλύτερες πρακτικές. Ανεβάζει τον πήχη ανταγωνιστικότητας και εμπνέει τους επιχειρηματίες. Δυστυχώς φέτος δεν μαζευτήκαμε και δεν ανταλλάξαμε ευχές και συγχαρητήρια από κοντά. Μελλοντικά όμως θα σμίξουμε ξανά και θα αναδείξουμε καλύτερες ακόμη πρακτικές σ’ έναν κλάδο που συνεχώς αναπτύσσεται και εμάς επιφυλάσσει εκπλήξεις. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άξιους βραβευμένους!»

Τα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE διοργανώνονται από το 2008 κατ’ έτος από το περιοδικό FRANCHISE BUSINESS και αποτελούν τον πλέον καταξιωμένο θεσμό του franchising στη χώρα μας. Υποστηρίζονται από το σύνολο των φορέων του ευρύτερου κλάδου και αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση για το franchising στη χώρα μας, με στόχο την ενδυνάμωση και την περαιτέρω διάδοσή του, όπως και την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στον κλάδο.

Σχετικά με την επόμενη διοργάνωση, οι δηλώσεις συμμετοχής από τους δικαιοπάροχες εταιρείες για τις  κατηγορίες βραβείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα γίνονται δεκτές από 01/01/21 έως 31/03/21. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.franchise.gr

Οι Νικητές

Ultimate Franchise Brands

114 114 114 Page 01

BE SPOKEN FRANCHISE: LANGANO


114 114 114 Page 02

FAST GROWTH FRANCHISE: AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ


114 114 114 Page 03

BEST INTERNATIONAL EXPANSION: SHELL


114 114 114 Page 04

MOST INNOVATIVE CONCEPT: COFFEEHOUSE


114 114 114 Page 05

MOST PROMISING FRANCHISE: GERMANOS


114 114 114 Page 06

BEST START UP FRANCHISE: BLOW HAIR SALON

Οργάνωση & Αποτελεσματικότητα

114 114 114 Page 07

BEST USE OF TECHNOLOGY: CURVES


114 114 114 Page 08

BEST LOGISTICS STRATEGY: BEST FOR…


114 114 114 Page 09

BEST INTERNAL ORGANIZATION: ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ – AFTER SCHOOL


114 114 114 Page 10

BEST FRANCHISE WORKPLACE: COFFEEBRANDS

Ειδικές Διακρίσεις

114 114 114 Page 11

WOMAN FRANCHISOR: Μαριάννα Δρακοπούλου, FAMOUS SHOES STORES


114 114 114 Page 12

BEST URBAN FRANCHISE: MEDUSA


114 114 114 Page 13

BEST CONCEPT RE - DESIGN: COFFEE ISLAND


114 114 114 Page 13

MOST LOYAL NETWORK: ΟΜΙΛΟΣ IDEALES


114 114 114 Page 15

CUSTOMER ORIENTED FRANCHISE: ΟΜΙΛΟΣ SO EASY EDUCATION


114 114 114 Page 16

ECO FRIENDLY FRANCHISE: VOLTERRA


114 114 114 Page 17

BEST WOMAN'S FRANCHISE: BEAUTY FREE


114 114 114 Page 18

BEST MARKETING STRATEGY: BRIDGE COFFEE ROASTERS

Προϊόντα

114 114 114 Page 19

BEST PRODUCT QUALITY: PALMIE BISTRO


114 114 114 Page 20

BEST VALUE FOR MONEY PRODUCT: OJO SUNGLASSES


114 114 114 Page 21

MOST INNOVATIVE PRODUCTS & SERVICES: WATT + VOLT


114 114 114 Page 22

TOTAL PRODUCT MIX: ALTER EGO

Οι Άνθρωποι του Franchising

114 114 114 Page 23

BEST FRANCHISE LEADER OF THE YEAR: Δημήτρης Κουκουφλής, ALTERLIFE


114 114 114 Page 24

BEST FRANCHISE MANAGER OF THE YEAR: Αρετή Δελή, Marketing Manager, NOBACCO


114 114 114 Page 25

BEST MANAGER OF THE YEAR: Ιωάννης Γιουμπάκης, SENATUS

Διαφήμιση & Marketing

114 114 114 Page 26

BEST MARKETING CAMPAIGN: GOODY'S BURGER HOUSE


114 114 114 Page 27

BEST CREATIVE & CAMPAIGN PROJECT: ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ

Διαδίκτυο - Στρατηγική & Υλοποίηση

114 114 114 Page 28

BEST ON-LINE STRATEGY: EVEREST


114 114 114 Page 29

BEST CORE WEB STRATEGY: HEMPOIL

Υποστήριξη Δικτύου

114 114 114 Page 30

TOTAL FRANCHISE SUPPORT: FUNKY BUDDHA


114 114 114 Page 32

EFFECTIVE EDUCATIONAL PROCEDURES: ΓΡΗΓΟΡΗΣ

BEST MARKETING CONSULTANT

Θέμης Σαρανταένας

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Μαξιμιλιανός Κωνσταντινίδης, ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΜ FRANCHISE

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά