FwhiteRoboto

Ανακαλύψτε μια νέα ανατρεπτική στρατηγική ανάπτυξης, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του franchising, απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας και κατακτείστε την αγορά!

 • Last Modified: Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018.

FB1  PArat

Πόσα franchise coffee shops θα αντέξουν;

Coffee Epiloges1

Coffee Epiloges2 Fill 350x117

Από την γέννηση του πάλαι ποτέ αγαπημένου μας φραπέ, το 1957, έχουν περάσει ήδη 60 χρόνια και οι καταναλωτικές συνήθειές μας είναι πλέον αρκετά διαφορετικές. Από τις ουρές στο θρυλικό κατάστημα του Χρήστου Λέντζου για ένα "κουτί καπέλο", τα coffee shops έχουν μεταμορφωθεί σε ναούς του καφέ και ολοένα και περισσότερα ανοίγουν καθ’ όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Έχουμε φτάσει σε κορεσμό ή υπάρχει ακόμη περιθώριο για μεγαλύτερη ανάπτυξη; Απαντάμε σε μια σειρά από ερωτήματα όπως Γιατί ο Έλληνας επιλέγει να αυτο-απασχοληθεί σε concepts coffee to go; και Ποιά είναι τα κρίσιμα σημεία επιτυχίας για ένα κατάστημα coffee to go; όπως και Ποιές είναι οι διαφορές στα coffee to go concepts; καιΤι διαφαίνεται στο μέλλον του coffee industry;

Διαβάστε περισσότερα: Πόσα franchise coffee shops θα αντέξουν;

Comment (0) Hits: 5159

Δέσμευση, Τελειότητα και Καινοτομία αποτελούν τα κύρια συστατικά επιτυχίας του 2017

Fran Parat Sep 2016

Fran Parat Sep 2016 Fill 350x198Το Franchising συνεχίζει και στο 2ο εξάμηνο του 2016 να αποτελεί τον καταλύτη για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, μέσω των επιχειρηματικών συστημάτων που διαθέτουν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα που διενέργησε το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ FRANCHISE, το 1ο εξάμηνο του 2016 ξεκίνησαν τη λειτουργία τους περισσότερα από 150 νέα καταστήματα franchise, με την συντριπτική πλειοψηφία των νέων επιχειρηματιών να εντάσσονται σε μια αλυσίδα franchise αποβλέποντας σε μια ασφαλή και αποδοτική «θέση εργασίας».

Σύμφωνα με τη νέα ετήσια έκθεση που διενέργησε το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ FRANCHISE, η οποία ανασκοπεί το 1ο εξάμηνο του 2016, παρατηρείται συγκέντρωση της επιχειρηματικότητας στον κλάδο του franchising, κυρίως ως διέξοδος στην κρίση (δηλ. «αγορά» θέσης εργασίας / επιχειρηματικότητα ανάγκης), και λιγότερο ως αξιοποίηση των ευκαιριών που πηγάζουν μέσα από αυτή (δηλ. επιχειρηματικότητα ευκαιρίας), καθώς τρείς στους τέσσερεις, ανοίγουν μια επιχείρηση franchise για να αποφύγουν την ανεργία, διαβλέποντας (και ελπίζοντας) ταυτόχρονα σε επιχειρηματική ευκαιρία και καλύτερες προοπτικές.

Οι ειδικές έρευνες και μελέτες που διενεργεί το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ FRANCHISE, ο μόνιμος μηχανισμός παρακολούθησης και ανάλυσης του κλάδου του franchising στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του FRANCHISE BUSINESS και με τη συνδρομή του Franchise.GR, έχουν ως στόχο την έγκυρη ενημέρωση και ανάλυση, με έμφαση στις αναμενόμενες προεκτάσεις και επιπτώσεις, οι οποίες και προσδιορίζουν τις τάσεις στην αγορά.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, κατά το 1ο εξάμηνο του έτους παρατηρήθηκε αύξηση τόσο της ζήτησης για το franchise όσο και ενάρξεις αρκετών καταστημάτων, με ελαφρές ανοδικές τάσεις σε σχέση με το 2ο εξάμηνο του 2015, αλλά σαφέστατα σε ορατά χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με το 1ο εξάμηνο του 2015.

Ωστόσο, είναι φανερή η αυξητική τάση κατά το 3ο τρίμηνο του έτους, ένα γεγονός που τεκμηριώνει την αισιοδοξία ότι το 2016 θα «κλείσει» ελαφρά πτωτικά σε σχέση με το 2015.

Διαβάστε περισσότερα: Δέσμευση, Τελειότητα και Καινοτομία αποτελούν τα κύρια συστατικά επιτυχίας του 2017

Comment (0) Hits: 5712

Οι κλάδοι και οι επιχειρηματικές πρακτικές που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους, με τις νέες τάσεις να αναλαμβάνουν τα σκήπτρα της αγοράς

StarbucksPhilips

StarbucksPhilips Fill 250x250Εντός ενός οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος που παραμένει ασταθές, δεχόμενο συνέχεια δυσμενείς αναταράξεις, από τα φορολογικά και τα δημοσιονομικά ζητήματα μέχρι τις επιπτώσεις των προσφυγικών εισροών, το franchising αποτελεί μονόδρομο, είτε ασφαλή και κερδοφόρο, είτε ή επικίνδυνο και ζημιογόνο, για ένα τεράστιο πλήθος ενδιαφερομένων. Το κρίσιμο ζήτημα αφορά στην επιλογή του brand, που σε συνδυασμό με το συνολικό concept και τις υποδομές της μητρικής εταιρείας θα διασφαλίσει πλήρως την επίτευξη της αναμενόμενης επιτυχίας και μάλιστα εντός ενός πλαισίου μεταβαλλόμενων συνθηκών με νέες τάσεις να ξεπροβάλλουν και να αλλάζουν ταχέως τα δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα: Οι κλάδοι και οι επιχειρηματικές πρακτικές που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους, με τις νέες τάσεις...

Comment (0) Hits: 7426

Σαρώνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην 2G εποχή

Vaping6

Vaping6 Fill 200x200

Σαρώνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, με νέα καταστήματα να ανοίγουν συνέχεια σε κάθε εμπορικό δρόμο.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται ως μία από τις πλέον σημαντικές ανακαλύψεις της εποχής μας, καθώς υποστηρίζεται ότι μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές καπνιστών σε όλον τον κόσμο. Σε συνέχεια της πρώτης μεγάλης έκρηξης στις πωλήσεις του κλάδου στις αρχές της εμφάνισής του, πλέον διανύουμε μια δεύτερη φάση έξαρσης των πωλήσεων, στο πλαίσιο μιας σταθερά ανοδικής πορείας.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις και η συνεχής εξέλιξη στον κλάδο, που έχουν οδηγήσει σε νέα γενιά εξαρτημάτων (π.χ. ατμοποιητές) και σε ποιοτικά υγρά αναπλήρωσης, σε συνδυασμό με την πεποίθηση ότι είναι πολύ λιγότερο βλαβερό και χαρακτηρίζεται από χαμηλότερο κόστος χρήσης σε σύγκριση με το συμβατικό τσιγάρο, αποτελούν τους βασικούς λόγους της ανάπτυξης που γνωρίζει ο κλάδος του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ταυτόχρονα, το marketing και η διάσταση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ως ένα τεχνολογικό gadget, του έχει προσδώσει χαρακτήρα lifestyle, γεγονός που ενισχύει την παρουσία του στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα: Σαρώνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην 2G εποχή

Comment (0) Hits: 9476

Το Franchise πρωτοστατεί στις εξελίξεις και ανατρέπει τα καθιερωμένα στην επιχειρηματικότητα

Unemployed

Unemployed Fill 250x250Διανύοντας, πλέον, το δεύτερο εξάμηνο του 2015, με τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς να συνεχίζονται, διανύουμε ίσως τη μεγαλύτερη υφεσιακή περίοδο στην χώρα, που ξεπερνά την περίοδο της μεταμνημονιακής εποχής. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων αγωνίζεται να επιβιώσει και το franchising εξακολουθεί να πρωτοστατεί γερά ως ηγέτιδα δύναμη επιχειρηματικότητας.

Το francising, από τη μια, παρέχει τη μοναδική και πλέον σίγουρη λύση για όσους έχουν τις δυνατότητες να «αγοράσουν» μια θέση εργασίας.

Από την άλλη, παρέχει το αναπτυξιακό πλαίσιο για τα «γερά» concepts, αυτά που είτε κατάφεραν, είτε μπορούν να δημιουργήσουν ισχυρά δίκτυα που θα τα εφοδιάσουν με τη δύναμη του brand και με οικονομίες κλίμακος, ώστε να δημιουργούν αποδόσεις εν μέσω κρίσης.

Οι ειδικές έρευνες και μελέτες που διενεργεί το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ FRANCHISE, ο μόνιμος μηχανισμός παρακολούθησης και ανάλυσης του franchising στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του FRANCHISE BUSINESS, με τη συνδρομή του Franchise.GR, έχουν ως στόχο την έγκυρη ενημέρωση και ανάλυση, με έμφαση στις αναμενόμενες προεκτάσεις και επιπτώσεις, οι οποίες και προσδιορίζουν τις τάσεις στην αγορά.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση από το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ FRANCHISE, η οποία ανασκοπεί το πρώτο τετράμηνο του 2015, συνεχίζεται η κινητικότητα στον κλάδο του franchising, τόσο ως διέξοδο στην κρίση, αλλά και ως αξιοποίηση των ευκαιριών που πηγάζουν μέσα από αυτή.

Με περισσότερες από 500,000 επιχειρήσεις, οι οποίες δεν επέζησαν τα τελευταία πέντε έτη, και με την ανεργία να καλπάζει σε ρυθμούς του 30%, οι αλυσίδες franchise συνεχίζουν να αναπτύσσονται και - μέσα από τα σημαντικά προνόμια που προσφέρουν στους δικαιοδόχους τους - διασφαλίζουν την βιωσιμότητα των δικτύων τους.

Από τη μια μεριά, την τελευταία πενταετία ιδρύθηκαν περισσότερες από 200,000 επιχειρήσεις, με εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας και από την άλλη εμφανίστηκαν μερικές δεκάδες πρωτοποριακά concepts και ξεκίνησαν αρκετές χιλιάδες νέα franchise καταστήματα, αλλά και αρκετές αλυσίδες υιοθέτησαν πλάνα ανασχεδιασμού της επιχειρηματικής τους πρότασης και αναδιοργάνωσης των εσωτερικών δομών τους. Το κύριο, όμως, συμπέρασμα αφορά στην αυξημένη βιωσιμότητα των καταστημάτων που έχουν ενταχθεί σε δίκτυα franchise, καθώς:

 • Λειτουργούν με καλύτερα περιθώρια κέρδους.

 • Διαθέτουν μοναδικά προϊόντα και διαφοροποιούνται.

 • Αποτελούν εγγύηση για τους καταναλωτές, λόγω της αξιοπιστίας του brand/δικτύου.

 • Επωφελούνται από προσφορές, προωθητικές ενέργειες και διαφημίσεις της μητρικής εταιρείας.

 • Λειτουργούν άμεσα με υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, λόγω τόσο της αρχικής εκπαίδευσης, όσο και της αρχικής υποστήριξης με προσωπικό της μητρικής εταιρείας.

 • Ανανεώνουν concept και προϊοντικό μίγμα, ώστε να παραμένουν συνέχεια ανταγωνιστικά.

Τα ανωτέρω ενδεικτικά προνόμια ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των καταστημάτων franchise και εξηγούν τους λόγους της επιτυχίας των franchise fashion stores που χαρακτηρίζονται με κύκλους εργασιών της τάξεως άνω των 400,000 Ευρώ σε αντιπαράθεση με αυτόνομες boutiques μόδας που χαροπαλεύουν, ή των franchise coffee shops που καθημερινά κατακλύζονται από πελάτες σε αντιπαράθεση με τα διπλανά αυτόνομα coffee to go που αραχνιάζουν.

SPECIALITY COFFEE TO GO vs MICRO ROASTERY

Η νέα τάση του speciality coffee βρίσκει τους επιχειρηματίες να ταλαντεύονται μεταξύ café και street coffee shops

THE POST-FAMOUS BRANDS

Τα δυνατά brands του παρελθόντος ζουν την εποχή των δεινοσαύρων

WORK BASED FRANCHISE

Αγόρασε μια θέση εργασίας

FRANCHISE vs E-COMMERCE

Τα διαδικτυακά καταστήματα κυριαρχούν στην αγορά ή την ενδυναμώνουν;

I LOVE STREET

Αλλαγή εποχής στον κλάδο της εστίασης

MADE IN CHINA

H china town των Αθηνών ανάγεται σε υπερχονδρέμπορο μόδας

MULTI-MARKETS

Brands και concepts διευρύνουν την προϊοντική γκάμα τους, ενισχύοντας την φαρέτρα τους ενάντια στην κρίση

Comment (0) Hits: 7279

Περισσότερα Άρθρα...

 1. FRANCHISE : Η τυποποίηση των ευκαιριών οδηγεί στην επιτυχία
 2. Ευκαιρίες Franchise κατά την τουριστική περίοδο
 3. Third Wave Coffee Movement
 4. FRANCHISE : Κοιτίδα Επιχειρηματικότητας
 5. Ενδυναμώνεται το franchising
 6. Σαρωτικές ανακατατάξεις στον κλάδο του γρήγορου φαγητού
 7. Οι προοπτικές του franchising για το 2ο εξάμηνο του 2013
 8. Οι προοπτικές του frozen yogurt franchise για το 2013
 9. Donuts Franchise, μια ασυνήθιστη επιχειρηματική ιδέα
 10. Οι νέες ευκαιρίες στο franchising - Έρευνα του Παρατηρητηρίου Franchise
 11. Ξεκίνα το δικό σου street food!
 12. Αναπτυξιακές τάσεις στον κλάδο του ποδηλάτου
 13. Top επενδυτικές προτάσεις franchise για το 2013 (part i)
 14. Έντονες ανακατατάξεις και ενισχυτικές τάσεις
 15. Μικρή Εστίαση
 16. Οι Προοπτικές του franchising
 17. FRANCHISE - Προοπτικές μ.Κ. (μετά Κρίσης)
 18. Το franchising μονόδρομος στην έξοδο από την κρίση
 19. Οι προοπτικές του franchise για το προσεχές μέλλον είναι ιδιαίτερα καλές
 20. Ερευνα - Ο ρόλος και οι προοπτικές του franchising
 21. Ερευνα franchise 2009 – 2010
 22. FRANCHISE - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ (7% η διείσδυση του franchising για το έτος που πέρασε)
 23. Αυξητικές τάσεις στον κλάδο του franchising
 24. Που επενδυουν οι Έλληνες
 25. Γιατί οι νέοι επιχειρηματίες επιλέγουν το franchise

Ενημερωθειτε πριν αποφασισετε!

Διαθέτουμε την πληρέστερη και πλέον αξιόπιστη βάση γνώσης για το franchising, με άρθρα αναφοράς, έρευνες, συμβουλές, νομικά θέματα, με την έγκυρη υποστήριξη του Νο1 περιοδικού για το franchise και του Παρατηρητηρίου Franchise.

NEED HELP? (x)
1000 χαρακτήρες αριστερά
ΔΩΡΕΑΝ Ε-ΒΟΟΚ
1000 χαρακτήρες αριστερά