AVINOIL

Συζητάμε με τον κο Ανδρέα Γαλανό, Direct Heating, Training & Recruitment Manager της AVINOIL, στο πλαίσιο της βράβευσής της ως TOTAL FRANCHISE SUPPORT, στα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE 2024, μας αναλύει τον κλάδο και μας παρουσιάζει τα πλάνα ανάπτυξής της.

Πώς αξιολογείτε την δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείσθε;

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται σε μία αγορά που μεταβάλλεται με γρήγορους ρυθμούς. Νέες μορφές ενέργειας έρχονται στο προσκήνιο, και παράλληλα τα παραδοσιακά πρατήρια καυσίμων εξελίσσονται σε σημεία λιανικής για την κάλυψη ποικίλων αναγκών του καταναλωτή.  Σε νέα πρατήρια του μέλλοντος.

 Σε αυτή την εξελισσόμενη αγορά η εταιρεία μας έχει ένα φιλόδοξο και δυναμικό πλάνο ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στο ενεργειακό κλάδο, και προετοιμαζόμαστε ήδη για την επόμενη ημέρα.

Είμαστε μέλος του κορυφαίου ενεργειακού  ομίλου της Motor Oil Hellas, ο οποίος έχει αναπτύξει δραστηριότητα στις ΑΠΕ, στο φυσικό αέριο, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην ηλεκτροκίνηση και προχωρά με στρατηγικό πλάνο 4 πυλώνων σε όλο το φάσμα των νέων μορφών ενέργειας.

Η Avin ήδη αναπτύσσεται και στην ηλεκτροκίνηση, με επενδύσεις που εκπονεί στα πρατήρια της. Έχουμε ήδη εγκατεστημένους ηλεκτροφορτιστές σε πρατήρια μας και θα αναπτύξουμε περαιτέρω το δίκτυο αυτό τα επόμενα χρόνια. Και δεν σταματάμε εκεί. Η επόμενη ημέρα θα μας βρει έτοιμους να ανταποκριθούμε πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες  του Έλληνα οδηγού.

Παράλληλα εξελίσσουμε τα πρατήρια μας έτσι ώστε να καλύπτουν τον σύγχρονο καταναλωτή με μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών και προϊόντων (εξελιγμένες υπηρεσίες καθαρισμού και απολύμανσης των οχημάτων, πώληση προϊόντων καθημερινής χρήσης, pick up point αλυσίδων ηλεκτρονικών αγορών, κ.α.)

Πώς διαφοροποιείσθε από τον ανταγωνισμό και ποιά είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτετε;

Η Avin έχει εστιάσει στις ανάγκες και τις συνήθειες του σύγχρονου καταναλωτή, και μέσω του δικτύου των καταστημάτων της προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν κάθε νέα ανάγκη.

Στα καταστήματα μας ο καταναλωτής θα βρει τα ποιοτικότερα καύσιμα της αγοράς, παράλληλα καλύπτει και μεγάλο μέρος των υπόλοιπων καταναλωτικών του αναγκών σε μία μόνο «στάση».

Εξυπηρετείται γρήγορα, αλλά προπάντων αξιόπιστα, από εξειδικευμένους υπαλλήλους που καλύπτουν με επαγγελματισμό κάθε αίτημα ή ανάγκη του, ολοκληρώνοντας τον ανεφοδιασμό του οχήματος του,  χωρίς να χρειαστεί να βγει από αυτό, με την χρήση σύγχρονων τεχνολογικά μεθόδων πληρωμής.

O πελάτης ανταμείβεται για την «εμπιστοσύνη του» προς εμάς, απολαμβάνοντας το πιο δημοφιλές πρόγραμμα loyalty της αγοράς.

Για ποιούς λόγους επιλέξατε το franchise για την ανάπτυξή σας;

Ο franchisee είναι στενός συνεργάτης του franchisor και η επιτυχία του πρώτου διασφαλίζει και την πρόοδο του δεύτερου. Συνεπώς, θα πρέπει να υπάρχει ένα win-win επιχειρηματικό πλάνο, όπου οι επιχειρηματικές φιλοδοξίες του franchisee βρίσκουν καταφύγιο στα πλάνα και τις διαδικασίες του franchisor.

Στην AVIN διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον συνεργασίας, όπου το πλαίσιο λειτουργίας και οι κανόνες συμμόρφωσης δημιουργούν ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που βοηθά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και αναδεικνύει τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες των συνεργατών μας.

Ο συνεργάτης μας μόνο οφέλη έχει να προσδοκά, τα οποία εξαρτώνται από την δική του προσπάθεια. Η εταιρεία παράλληλα βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον συνεργάτη μας, παρέχοντας τεχνογνωσία, καθοδήγηση, και προπάντων κάθε έμπρακτη υποστήριξη για την ανάπτυξη του.

Η επιτυχία είναι ο κοινός μας στόχος.

Ποιά θεωρείτε τα τρία πλέον σημαντικά πλεονεκτήματα του franchise για τους franchisees;

Η επιχειρηματική πρόταση της AVIN διαφοροποιείται πλήρως από κάθε άλλη πρόταση στην αγορά προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Εμείς παρέχουμε στον νέο μας συνεργάτη έτοιμο και πλήρως λειτουργικό ένα σύγχρονο πρατήριο υγρών καυσίμων, όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και εκπαίδευση και είμαστε διαρκώς δίπλα του υποστηρίζοντας τον στην λειτουργία της επιχείρησης.

  • Ο συνεργάτης μας δεν χρειάζεται να κάνει καμία απολύτως επένδυση σε πάγιο εξοπλισμό. Κάθε απαραίτητη επένδυση καλύπτεται από εμάς όπως και όλα τα πάγια κόστη λειτουργίας,

  • Η εγγύηση και το κεφάλαιο κίνησης (αφορά τα προϊόντα «αίθουσας») που θα χρειαστεί να καταβάλει στην αρχή της συνεργασίας μας θα επιστραφούν σε περίπτωση λήξης αυτής, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που θα υπογράψει.

Ο συνεργάτης μας ως επιχειρηματίας, θα συμβάλει με τις ικανότητες του και την δέσμευσή του για την επιτυχία μέσα σε ένα ειλικρινές και ανοιχτό πλαίσιο συνεργασίας.

Ποιά είναι η στρατηγική και τα πλάνα ανάπτυξής σας για το 2024;

To 2024 θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην βελτίωση της λειτουργίας του δικτύου μας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του brand της AVIN στην νέα αγορά που δημιουργείται. Αγορά η οποία θα εστιάζει στην εξυπηρέτησης των αναγκών των πελατών μας όχι μόνο για τα υγρά καύσιμα, αλλά και την ηλεκτροφόρτιση, το CNG, τις υπηρεσίες γύρω από το αυτοκίνητο, αλλά και τις υπηρεσίες προς τον καταναλωτή που αναπτύσσονται στα καταστήματα Agora και Costa Coffee με στόχο την δημιουργία του πρατηρίου του μέλλοντος.

Tέλος, τι έχετε να δηλώσετε αναφορικά με την διάκρισή σας στα ΒΡΑΒΕΙΑ FRANCHISE 2024, αναφορικά με τις επιδόσεις της εταιρείας σας το 2023;

Μας τιμά ιδιαίτερα η Επιβράβευση αυτή, και ευχαριστούμε την Κριτική Επιτροπή για την διάκρισή μας.

Μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, γιατί επιβραβεύει τις στοχευμένες προσπάθειες ετών, να διαφοροποιηθούμε στην Ελληνική αγορά πετρελαιοειδών, να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και πελατοκεντρικό δίκτυο καταστημάτων, και να γίνουμε η πρώτη επιλογή των πελατών μας.

Μας δεσμεύει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο, να ακούμε τις ανάγκες των καταναλωτών, και να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα σε όλα τα νέα δεδομένα της αγοράς.  

Το 2023 συνεχίσαμε τις επενδύσεις αναπτύσσοντας 8 νέα ιδιολειτουργούμενα φτάνοντας πλέον τα 173, λειτουργώντας ένα ώριμο και αποδοτικό δίκτυο,  το οποίο πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 7% στον τομέα των καυσίμων και διατήρηση του υψηλού penetration στα διαφοροποιημένα προϊόντα,  γεγονός που συμβάλλει καταλυτικά στην κερδοφορία μας.



Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά