Το Α και το Ω των Franchise: Επιτυχία στην Ελληνική Αγορά

Στην εκπομπή «Το Α και το Ω των Franchise: Επιτυχία στην Ελληνική Αγορά» από το Κανάλι 1 – 90,4 FM του Σαββάτου 13/4/2024 συζητήσαμε τις σύγχρονες τάσεις στο Franchise στην Ελλάδα! Στη συζήτηση αναπτύξαμε διεξοδικά την έννοια του franchise και το πώς αυτό λειτουργεί στην Ελλάδα, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ δύο μερών, του δικαιοπαρόχου και του δικαιούχου, όπου ο δικαιοπαροχέας επιτρέπει τη χρήση της επωνυμίας και του επιχειρηματικού μοντέλου του σε αντάλλαγμα για μια αρχική χρηματική εισφορά και επιπλέον τακτικές πληρωμές. Συζητήσαμε επίσης τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες franchise στην Ελλάδα σήμερα, όπως είναι η εστίαση, η λιανική πώληση και οι υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

Προχωρήσαμε αναλύοντας τα βασικά βήματα για να γίνει κάποιος δικαιούχος ενός franchise, τα οποία περιλαμβάνουν την έρευνα και επιλογή του κατάλληλου franchise, τη διαπραγμάτευση και υπογραφή της συμφωνίας, και την εκπαίδευση και έναρξη της επιχείρησης. Επίσης, εξετάσαμε πώς η ελληνική νομοθεσία επηρεάζει τα franchise, με ειδικούς κανονισμούς και πλαίσια που διασφαλίζουν την προστασία και τη διαφάνεια στις συμφωνίες αυτές.

Αναφερθήκαμε στο είδος υποστήριξης που μπορεί να περιμένει κάποιος από τον δικαιοπαροχέα του franchise, όπως η εκπαίδευση, οι τεχνικές υποστήριξης, η μάρκετινγκ και η διαχείριση. Συζητήσαμε επίσης τα κύρια πλεονεκτήματα, όπως η χρήση μιας εδραιωμένης επωνυμίας και τα μειονεκτήματα, όπως οι περιορισμοί στη διαχείριση και η ανάγκη για συνεχείς πληρωμές.

Εξηγήσαμε πώς η διαχείριση ενός franchise διαφέρει από τη διαχείριση μιας ανεξάρτητης επιχείρησης, με τον δικαιούχο να έχει λιγότερες ευκαιρίες για δημιουργική αυτονομία αλλά περισσότερη υποστήριξη. Συμβουλέψαμε για τα κρίσιμα σημεία που πρέπει κάποιος να προσέξει πριν αποκτήσει ένα franchise, όπως τη διεξοδική έρευνα της αγοράς και του δικαιοπαρόχου.

Τέλος, επισημάναμε τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι franchise στην Ελλάδα, την εξέλιξη της αγοράς των franchise στη χώρα, τη σημασία της τοπικής αγοράς και πολιτισμού στην επιτυχία ενός franchise και πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των franchise. Συζητήσαμε τέλος τις προσδοκίες για την ανάπτυξη της αγοράς των franchise στην Ελλάδα, καταλήγοντας στη σημαντικότητα της συνεχούς προσαρμογής και καινοτομίας.

Με καλεσμένο το σύμβουλος Franchise Πλάτωνα Μαλικούρτη.

Η ραδιοφωνική εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» παρουσιάζει τεχνικές και τις καλύτερες πρακτικές για την επιχειρηματικότητα. Μέσω των καλεσμένων μας, διακρίνουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ένας επιχειρηματίας για να αναπτύξει την επιχείρησή του. Χρησιμοποιούμε απλή και κατανοητή γλώσσα, με κεντρικό άξονα το Δήμο του Πειραιά και ολόκληρη την Αττική, παρουσιάζοντας πραγματικά και συγκεκριμένα παραδείγματα. Στόχος μας είναι αυτή η ώρα να γίνει ένας σημαντικός πυλώνας εκπαίδευσης και ενημέρωσης για τους επιχειρηματίες.

Διαθέσιμη On Demand ΕΔΩ

 

Θέλω να ενημερωθώ αναλυτικά